PUBLI

Η IWC SCHAFFHAUSEN ταξιδεύει τους καλεσμένους της στη δεκαετία του ’30

Στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας (SIHH) που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, η IWC γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας της συλλογής Pilot.

Η Pepe Lienhard Big Band από την Ελβετία και μια ομάδα χορού από την Αγγλία, μέσα από ένα συναρπαστικό συνδυασμό jazz και swing, ταξίδεψαν τους περίπου 800 καλεσμένους πίσω στη χρυσή εποχή των πρωτοπόρων της αεροπορίας. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν πολλοί διάσημοι IWC brand ambassadors και celebrities, όπως οι ηθοποιοί Rosamund Pike, Hilary Swank, Zhou Xun, Christoph Waltz, Scott Eastwood, Chris Evans, Dev Patel, Elyas M’Barek και Moritz Bleibtreu, οι οδηγοί της Formula One Lewis Hamilton και  Nico Rosberg και τα supermodels Adriana Lima και Karolína Kurková.

«Πολλοί από εμάς τρέφουμε μια κοινή αγάπη για τα αεροσκάφη και την αεροπλοΐα από την παιδική μας ηλικία. Τα Pilot’s Watches της IWC μεταφέρουν το πάθος αυτό στους καρπούς των ανθρώπων και γίνονται ιδιαιτέρως δημοφιλή στους λάτρεις των ρολογιών σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen, περιγράφοντας  τη σπουδαιότητα της θρυλικής οικογένειας ρολογιών. Τα Pilot’s Watches, με το χαρακτηριστικό τους καντράν και τα τεχνολογικά τους στοιχεία, όπως η σιδερένια κάσα για την προστασία του μηχανισμού από τα μαγνητικά πεδία, κατέχουν μια πολύ σημαντική θέση στη συλλογή της IWC για 80 ολόκληρα χρόνια. Έτσι, η IWC και οι επίσημοι προσκεκλημένοι της τίμησαν και γιόρτασαν τις πρώτες μέρες της αεροπορίας καθώς και την κυκλοφορία του πρώτου Pilot’s Watch το 1936.

 

To show με τίτλο “Come fly with us” περιελάμβανε εμφανίσεις διεθνών θρύλων της μουσικής, όπως οι Patti Austin, Ronan Keating, Curtis Stigers, Eric Harland και Till Brönner. Με τη συνοδεία της Pepe Lienhard Big Band, οι τραγουδιστές ερμήνευσαν κλασικά κομμάτια από την εποχή της jazz και του swing. Επιπλέον, μια ομάδα 20 χορευτών από την Αγγλία, οι όποιοι επιλέχθηκαν αποκλειστικά για το event, μετέφεραν στη σκηνή μια χορογραφία εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ‘30. Ο Βρετανός κωμικός Rob Brydon διασκέδασε τους καλεσμένους μέχρι το βράδυ και η ηθοποιός Rosamund Pike, η  IWC brand ambassador  που έγινε γνωστή σαν το κορίτσι του James Bond Miranda Frost και κέρδισε το Oscar για την ερμηνεία της στο “Gone Girl”, ενθουσιασμένη δήλωσε: «Απόλαυσα κάθε λεπτό.

Η αναβίωση της ατμόσφαιρας της δεκαετίας του ’30 ήταν τόσο συγκλονιστική που νόμιζα ότι βρισκόμουν σε κάποιο κινηματογραφικό σκηνικό».

Από το κόκκινο χαλί πέρασαν πολλοί αστέρες του κινηματογράφου, όπως οι δύο-φορές νικητές των Όσκαρ, Hilary Swank και Christoph Waltz, ο Dev Patel από το “Slumdog Millionaire”, ο Αμερικάνος ηθοποιός και γιoς του Clint Eastwood, Scott Eastwood, ο ηθοποιός του “Captain America”, Chris Evans, οι Γερμανοί ηθοποιοί Elyas M’Barek και Moritz Bleibtreu, η Κινέζα ηθοποιός και τραγουδίστρια Zhou Xun και ο Ελβετός σκηνοθέτης του Hollywood, Marc Forster. Η λίστα των προσκεκλημένων περιελάμβανε επίσης πολλούς αστέρες των σπορ, μεταξύ των οποίων ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula One, Lewis Hamilton και ο συμπαίκτης του Nico Rosberg καθώς και ο Ελβετός ποδηλατιστής Fabian Cancellara. Με την παρουσία τους τίμησαν την IWC και τα δύο supermodels και IWC brand ambassadors, Adriana Lima και Karolína Kurková, ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας Paulo Coelho και ο πρώην μουσικός των Supertramp, John Helliwell.

Πολλοί brand ambassadors επισκέφτηκαν επίσης την SIHH, όπου ο Georges Kern παρουσίασε προσωπικά τη νέα συλλογή Pilot’s Watches και τους υποδέχτηκε στο περίπτερο της IWC, το οποίο είχε σχεδιαστεί σε ένα ρομαντικό vintage ύφος εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’30.  Τα πολύ όμορφα διακοσμητικά περιελάμβαναν μεταλλικά κυματοειδή στοιχεία που θύμιζαν υπόστεγα αεροπλάνων, πατώματα και τοίχους από σκουρόχρωμο ξύλο, καφέ δερμάτινους vintage καναπέδες, και ένα τζάκι μαζί με κορνιζαρισμένες φωτογραφίες πιλότων και παλιών αεροπλάνων.  Ένα αυθεντικό Super marine Spitfire το οποίο είχε ταξιδέψει από το Μάντσεστερ στη Γενεύη αποκλειστικά για την IWC, έδινε τον τόνο της παρουσίασης της νέας συλλογής των Pilot’s Watches. Τα Big Pilot’s Heritage Watch 55 και Big Pilot’s Heritage Watch 48 τραβούσαν τα βλέμματα των επισκεπτών, ενώ το Pilot’s Watch Mark XVIII απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους πελάτες στον χώρο των pilot’s watch.

Τέλος, με διάμετρο κάσας μόνο 36 χιλιοστών, το νέο Pilot’s Watch Automatic 36 είναι το μικρότερο μοντέλο στη συλλογή της IWC.