PUBLI

Η Nike αποκαλύπτει το θρυλικό Tiempo Legend 6

Εδώ και 20 χρόνια, η σειρά Tiempo της Nike αποτελεί συνώνυμο των κορυφαίων δερμάτινων παπουτσιών ποδοσφαίρου.

Το νέο Tiempo Legend 6 αποτελεί φόρο τιμής στην κληρονομιά του παπουτσιού και εκσυγχρονίζεται για να αποτελέσει το απόλυτο παπούτσι για κυριαρχία στον αγώνα. «Οι παίκτες του Tiempo είναι αυτοί που ξεκινούν την επίθεση», αναφέρει ο Vianney De Montgolfier, Nike Football Designer. «Δίνουμε προτεραιότητα στην αφή και την ακρίβεια. Με το Tiempo Legend 6, δεχτήκαμε την πρόκληση να αξιοποιήσουμε τα θρυλικά υλικά κατασκευής του παπουτσιού, χρησιμοποιώντας νέες πρωτοποριακές μεθόδους.»

Παρακολουθείστε το βίντεο με την παρουσίαση του Tiempo Legend 6:

 

Παραδοσιακά, το επάνω μέρος των παπουτσιών Tiempo ήταν καπιτονέ. Για τη δημιουργία του Tiempo Legend 6, η σχεδιαστική ομάδα της Nike εστίασε στα πλεονεκτήματα της αφής του καπιτονέ, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές ώστε να μην φθείρεται το δέρμα κατά τη διάρκεια της κίνησης. Το νέο παπούτσι διαθέτει ένα εσωτερικό τμήμα με επένδυση που κρατά το σχήμα του και δημιουργεί αυλακώσεις στο δέρμα χρησιμοποιώντας ωστόσο όσο το δυνατόν λιγότερες ραφές.

«Η νέα καινοτόμα κατασκευή του Tiempo Legend 6 προσφέρει την αίσθηση του καπιτονέ, αλλά χωρίς να φθείρει το δέρμα», επισημαίνει ο Montgolfier. «Η αφρώδης επένδυση έχει υποστεί πίεση κενού για να διασφαλίσει μια πιο μαλακή κατασκευή χωρίς ραφές. Καταργώντας το καπιτονέ υλικό καταφέραμε να μειώσουμε την πιθανότητα της εισροής λάσπης ή νερού ανάμεσα από τις ραφές, καταργώντας έτσι και την πιθανότητα να σκληρύνει το δέρμα.»

Άλλο ένα εμβληματικό στοιχείο του νέου Tiempo είναι η γλώσσα του παπουτσιού, η οποία έχει εκμοντερνιστεί με τη σειρά της για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.

 

Το Tiempo Legend 6 διατηρεί την αισθητική της παραδοσιακής γλώσσας του μοντέλου, αλλά παράλληλα ανανεώνεται με μια προστατευτική, μονοκόμματη λύση που ενσωματώνεται στα κορδόνια. Το παπούτσι διαθέτει εσωτερική προστασία στο μέσο του ποδιού, χυτή φτέρνα και εσωτερική επένδυση από μικροΐνες που βοηθούν ώστε το πόδι να παραμένει σταθερό στη θέση του. Η εσωτερική επένδυση προσφέρει μέγιστη πρόσφυση χάρη στις τάπες σιλικόνης στη βάση που ποδιού και αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου συστήματος πρόσφυσης του Tiempo Legend 6.

Το μεσαίο τμήμα του παπουτσιού είναι ελαφρώς ψηλότερο από ό,τι το πλαϊνό, για να ευθυγραμμίζεται με την ανατομία του αστραγάλου. Αυτή η λεπτομέρεια επισημαίνεται με το Swoosh στο εσωτερικό του μεσαίου τμήματος του παπουτσιού.

Το προστατευτικό φτέρνας του Tiempo έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που προσφέρει απόλυτη άνεση και σταθερότητα. Η λέξη «Tiempo» αναγράφεται έντονα σε όλο το πίσω μέρος της φτέρνας, τιμώντας έτσι την πλούσια κληρονομιά του παπουτσιού. Το επάνω μέρος είναι κατασκευασμένο από δέρμα υψηλής ποιότητας, σχεδιασμένο σύμφωνα με την τεχνολογία All Conditions Control (ACC), χαρακτηριστικό το οποίο επισημαίνεται από το μικρό ανάγλυφο σήμα που βρίσκεται στο σημείο που το δέρμα συναντά το προστατευτικό της φτέρνας.

Η βάση του Tiempo Legend 6 διαθέτει έντονα νέα γραφικά. Στον πάτο του δεξιού παπουτσιού βρίσκεται το χαρακτηριστικό Swoosh, ενώ στον αριστερό πάτο αναγράφεται η λέξη «Tiempo». Τέλος, οι μαύρες τάπες του παπουτσιού περιβάλλονται από ένα διαφανές υλικό, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση της τάπας μέσα στην τάπα.

«Το Tiempo Legend 6 είναι ταυτόχρονα ένα μοντέρνο αλλά και κλασικό κομμάτι», καταλήγει ο Montgolfier. «Παντρεύει τα υλικά και την αισθητική ενός εμβληματικού ποδοσφαιρικού παπουτσιού με σύγχρονες καινοτόμες τεχνικές.»

Το νέο Tiempo Legend 6 είναι ήδη διαθέσιμο στα καταστήματα Nike.