PUBLI

Βόλτα με καγιάκ και φύλλα χρυσού

Αυλαία για το judging του πρώτου burst για το World Class Bartender of the Year 2016. Ας δούμε πώς τα πήγαν οι δύο συμμετέχοντες της τελευταίας ημέρας.

Μετά από μία εξαντλητική Πέμπτη, με 10 συμμετέχοντες, ο Tim Etherington – Judge και ο Thomas Aske, ολοκλήρωσαν χθες Παρασκευή το judging του πρώτου burst. Και πλέον η ελληνική bartending κοινότητα περιμένει εναγωνίως να δει ποιοι είναι εκείνοι οι έξι οι οποίοι θα πάρουν το χρυσό εισιτήριο για τον ελληνικό τελικό, ανάμεσα σε 33 συμμετέχοντες. Αυτοί οι έξι, θα συναντήσουν άλλους 6 φιναλίστ από το δεύτερο burst που θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακά την άνοιξη, για να οδεύσουν από κοινού στον μεγάλο ελληνικό τελικό, με το βλέμμα στο Miami και τον παγκόσμιο τελικό του World Class Bartender of the Year 2016. Μέχρι τότε όμως, ο δρόμος θα είναι μακρύς και το Oneman θα είναι δίπλα στο World Class για να σας ενημερώνει για κάθε στάδιο της διαδρομής.

 

Την τελευταία λοιπόν ημέρα του judging, οι κριτές μας είχαν μόνο δύο στάσεις. Πάμε να δούμε τι έγινε σε αυτές.

Τάσος Γιέχος με το Eddy (Batis Multiplex Kavala)

 

35 ml carbonised BULLEIT® Rye whiskey

3 dashes bitter milk smoked honey whisky sour

7 ml Falernum του Τέλη Παπαδόπουλου

5 ml σιρόπι από μέλι ερείκης Θάσου

75 ml τσάι Κόκκινη Πλατεία, carbonated με ξηρό πάγο

 

Τους κριτές περίμενε ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό για το οποίο μόνο το όνομα του cocktail μπορούσε να μαρτυρήσει κάτι. Eddy είναι το σημείο στο οποίο γυρνάνε τα νερά του ποταμού προς τα πάνω κι έτσι, οι δύο κριτές, με σωσίβια και κουπιά, επιβιβάστηκαν σε ένα καγιάκ, στο οποίο τους σερβιρίστηκε το ποτό. Ο Τάσος συνόδευσε τη δημιουργία του με κατσικίσιο τυρί από έναν τοπικό παραγωγό με οργανική ρόκα αλλά και 4 διαφορετικά berries ώστε κάθε γουλιά του ποτού να συνοδεύεται κάθε φορά από διαφορετικό καρπό με αποτέλεσμα τέσσερις διαφορετικές εμπειρίες. Ο Τάσος δημιούργησε μία πολύ ωραία ψευδαίσθηση για τους κριτές μιας και το ποτό έμοιαζε να είναι ζεστό αλλά ήταν στην πραγματικότητα κρύο. Στο τέλος, έδωσε στους κριτές την συνταγή γραμμένη σε πάπυρο, μαζί με τον χημικό – μαθηματικό τύπο με το ποσοστό αλκοόλης και γραμμαρίων μιας και το ζητούμενο ήταν ένα low ABV cocktail.

Χρήστος Γκάλης με το The Golden Fashion (Tiverius)

 

35 ml Cardhu Gold Reserve whisky

1 bar spoon mapple syrup

1 bar spoon bitter milk No 4

2 dashes homemade blends bitter

Top up Grapefruit Soda Three Cents

 

Με ένα πολύ αρωματικό blend από bitters, το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων τα Angostura bitters, sweet vermouth infused με αστεροειδή γλυκάνισο, homemade bitter πορτοκάλι by Soulshakers, 1 dash Abbott’s bitters, έδεσε το ποτό του ο Χρήστος, σερβίροντας σε ποτήρι balloon με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου, τυλιγμένο με φύλλα χρυσού. Σερβίρει δίπλα σε γλυκό του κουταλιού μανταρίνι, ψητό κάστανο τυλιγμένο σε φύλλα χρυσού αλλά και biiter σοκολάτα τριμμένη. Ψέκασε με Lagavulin 16YO ενώ πριν την παρουσίαση του ποτού είχε βάλει μπροστά στους κριτές ένα πιάτο με διάφορα μπαχαρικά για να διαλέξουν εκείνοι ποιο θα συνοδεύσει τη γευστική εμπειρία τους.

Το ταξίδι εμπειριών και εκπαίδευσης συνεχίζεται για το ελληνικό bartending community, με εκείνους που συμμετείχαν για πρώτη φορά στο World Class, να αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη κορυφαία πλατφόρμα εκπαίδευσης και συνεχούς εκμάθησης των bartender.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ανακοίνωση των έξι πρώτων φιναλίστ την ερχόμενη εβδομάδα. Στην ενότητα World Class θα βρεις όλες τις ημέρες του judging στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και μέσα από τα social accounts του Oneman, μπορείς να παίρνεις μία γεύση για όσα θαυμαστά βιώσαμε. Μπορείς ακόμα να παρακολουθείς live κάθε είδηση που αφορά το World Class μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook αλλά και από το hashtag #worldclassgreece #worldclass2016