PUBLI

Μήνας βραβεύσεων για την Taf

Ένα διεθνές βραβείο για τον espresso Taf,  δύο πρωτιές για τους barista μαςαλλά και μια γιορτή βράβευσης των παραγωγών της Κόστα Ρίκα.

Διάκριση για το espresso

Το βραβείο ήρθε από  τον διεθνή διαγωνισμό International Speciality Coffee Association, που διεξήχθη στην Taiwan και αφορούσε το espresso.

Το espresso της Taf, το οποίο ήταν ένας single estate καφές από την Finca Kilimajaro από το El Salvador και την πρωτοπόρο παραγωγό Aida Battle (το οποίο είχε λάβει την πρώτη θέση στο HBC το2015), κέρδισε την τρίτη θέση, ανάμεσα σε roasteries από όλον τον κόσμο.  Συγκεκριμένα, όλα ταroasteries που διαγωνίστηκαν είχαν κερδίσει μια από τις πρώτες θέσεις σε κάποιο εθνικόπρωτάθλημα barista στη χώρα τους κι έτσι οανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος.  Ο καφές που διακρίθηκε προέρχεται από την περιοχή της Santa Ana, μεγαλώνει σε υψόμετρο 1580-1720m και έχει δύο ποικιλίες, την Bourbon και SL28, με επεξεργασία Kenya process και ψήθηκε επιδέξια στο Taf Roastery στην Αθήνα. Το φλιτζάνι που κέρδισε περιείχε 19,5 γρ. καφέ, με πολύπλοκη, γλυκιά οξύτητα και γεύση από μαύρη ζάχαρη.

Πρωταθλητές στους εθνικούς διαγωνισμούς Brewers Cup και Barista Championship

Στα πλαίσια της έκθεσης τροφίμων και ποτών (12-15 Φεβρουαρίου) διοργανώθηκαν και φέτος τα ελληνικά πρωταθλήματα καφέ, οι νικητές των οποίων εκπροσωπούν τη χώρα μας στους παγκόσμιους διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα καφέ φίλτρου, Brewers Cup, ο barista της Taf, Στάθης Κορέμτας έλαβε την πρώτη θέση, συνεχίζοντας τηνπαράδοση της εταιρείας για τρίτη χρονιά. Ο Στέφανος Δωματιώτης (2014) είχε λάβειτόσο στον ελληνικό όσο και τον παγκόσμιο διαγωνισμό την πρώτη θέση, ενώ ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης (2015) είχε αναδειχθεί πρώτος στην Ελλάδα και δεύτερος στον κόσμο. Ο Στάθης, που θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στο World  Brewers Cup στο Δουβλίνο, συμμετείχε με έναν εξαιρετικό καφέ από την Αιθιοπία, τον Nekisse, που μπορείτε να δοκιμάσετε στο brew bar στοκαφέ Taf ( Εμμ. Μπενάκη 7-9).

Ο έτερος πρωταθλητής αναδείχτηκε στον απαιτητικό διαγωνισμό Barista. O νικητής Στέφανος Πατεράκης παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα για τον καφέ Sidra, από τη σειρά Legendary Series, μια νέα ποικιλία καφέ που δημιουργήθηκε στην Κολομβία, στην φάρμα La Palma y El Tucan, η οποία ανήκει στο Taf Direct Relationship Coffee. H Taf αγόρασε ολόκληρη την πρώτη σοδειά και μάλιστα κατοχύρωσε το δικαίωμα να είναι το μόνο roastery παγκοσμίως που θα την προσφέρει. Ο Στέφανος δημιούργησε espresso, milk beverage και ένα ακόμα signature ρόφημα, δικής τους έμπνευσης, αποδεικνύοντας πως η Sidra κρατάει τον εξαιρετικό της χαρακτήρα, ανεξαρτήτως του είδους ροφήματος.

Η Taf τιμά τους παραγωγούς της

 

Συνήθως τα βραβεία δεν ανήκουν μόνο σε έναν. Γι’ αυτό και εμείς θελήσαμε να τιμήσουμε τουςπαραγωγούς, που είναι οι πρώτοι και εξαιρετικά σημαντικοί κρίκοι στην μεγάλη αλυσίδα του καφέ. Ο Γιάννης Ταλούμης βρέθηκε στην Κόστα Ρίκα, στο καθιερωμένο ταξίδι του, για να αξιολογήσει την νέα σοδειά εκλεκτών καφέδων που αναμένουμε στο Taf Roastery τους επόμενους μήνες.  Εκεί διοργανώσαμε μια γιορτή για να τιμήσουμε τους παραγωγούς που όλα αυτά τα χρόνια  εμπιστεύονται στα χέρια μας τους καλύτερους κόκκους τους. Οι εννέα παραγωγοί που βραβεύτηκαν, είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα φωτογραφικό slide show να δουν πού πάει ο καφές τους αφού φύγει από τα χέρια τους. Από τα σακιά που φτάνουν στο Roastery στην Αθήνα, μέχρι το καβούρδισμα, και την κατανάλωση του καφέ ως ρόφημα πια, στα καταστήματα του δικτύου της Taf. Το βραβείο τους ήταν μια “σοφή” κουκουβάγια, με χαραγμένη τη φράση του Σωκράτη, Διά τὸ θαυμάζειν ἡ σοφία.