PUBLI

Οι πρώτοι έξι του World Class που ονειρεύονται το Miami

Έχουμε τους έξι πρώτους φιναλίστ του ελληνικού τελικού του World Class Bartender of the Year 2016.

Όπως θα παρακολούθησες μέσα από την αρθρογραφία του Oneman, το judging μέρος για το πρώτο burst του World Class Bartender of the Year 2016 ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και οι κριτές Tim Etherington-Judge και Thomas Aske είχαν το δύσκολο έργο να επιλέξουν ανάμεσα στους συμμετέχοντες για να αναδείξουν εκείνους τους έξι που θα έπαιρναν το χρυσό εισιτήριο για τον φετινό ελληνικό τελικό.

Οι έξι φιναλιστ τους οποίους θα παρουσιάσουμε και αναλυτικά παρακάτω είναι με αλφαβητική σειρά οι: Δήμητρα Αντωνακοπούλου από το 360 bar, Νίκος Αρσλάνογλου από το Shark, Θάνος Κριμπούρας από το Ark, Έβαν Προυσάευς από το Nammos Group, Αλέξης Σιμωνίδης από το Theory Bar & More και ο Τάσος Βιζυνός από το Ernest.

Τα πρόσωπα των κριτών “πρόδιδαν” πολλές φορές την σκέψη τους μιας και δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές που ενθουσιάστηκαν με ένα ποτό, μία παρουσίαση ή ακόμα και ένα γαρνίρισμα. Εξάλλου, το επίπεδο του φετινού World Class ήταν ιδιαιτέρως υψηλό με το πρώτο burst να βάζει δύσκολα όχι μόνο σε εκείνους που έμπαιναν στην οικογένεια του World Class για πρώτη φορά αλλά ακόμα και σε εκείνους που κάθε χρόνο δοκιμάζονται μπροστά στους κριτές.

Το concept του ‘Mindful Drinking’ σε συνδυασμό με την ανάγκη για low ABV cocktails ήταν μία ξεκάθαρη πρόκληση για τους συμμετέχοντες του πρώτου burst, με μερικά πολύ εντυπωσιακά cocktail να παρουσιάζονται μπροστά μας και ολόκληρο το bartending community της χώρας να μπαίνει στο ρυθμό των low ABV για χάρη του World Class.

Το ελληνικό bartending στάθηκε για ακόμα μια χρονιά στο ύψος των περιστάσεων και το έργο των κριτών ήταν σίγουρα αρκετά δύσκολο στο να καταλήξουν στην τελική εξάδα που έκλεισε θέση στον ελληνικό τελικό και ονειρεύεται το εισιτήριο για τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό στο Miami για τον τίτλο του World Class Bartender of the Year 2016.

Ας δούμε έναν έναν τους έξι φιναλίστ, με αλφαβητική σειρά.

Η Δήμητρα Αντωνακοπούλου από το 360 bar συμμετείχε με το Daisy Duke’s

 

Εντυπωσιακό setup από τη Δήμητρα μέσα σε ένα κατάστημα με αντίκες αντί για ένα κλασικό bar. Οι φωτογραφίες της Daisy Duke αλλά και διάφορες καινοτομίες όπως το να ντύσει τη φιάλη του BULLEIT® Rye Whiskey με τζιν παντελόνι ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα ενός πραγματικά γευστικού ποτού. Αλλά και μιας πρότασης για την σαμπάνια που ξεμένει σε κάθε μπαρ. Δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της Δήμητρας σε ελληνικό τελικό World Class.

O Νίκος Αρσλάνογλου από το Shark συμμετείχε με το Milkman’s Reserve

 

Μία ποδιά γαλατά και μία εξαιρετική αφήγηση από έναν άνθρωπο που γεννήθηκε για παρουσιάσεις. Ο Νίκος Αρσλάνογλου έπαιξε με πολλά ελληνικά στοιχεία και με πολύ ωραία αφήγηση κατάφερε να κερδίσει την προσοχή των κριτών. Για να ολοκληρώσει με μία πολύ ευρηματική συσκευασία για να παρουσιάσει το ποτό που δημιούργησε με το δικό του clarified γάλα και φυσικά το τόσο εκλεκτό blended Scotch whisky JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™.

Ο Θάνος Κριμπούρας από το Ark συμμετείχε με το Last Port

 

Με το ηλιοβασίλεμα να συγχρονίζεται τέλεια με την παρουσίαση του Θάνου σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της πόλης μας, οι κριτές ήταν ήδη εντυπωσιασμένοι. Φορώντας νιτσεράδες και γαλότσες έκαναν ένα ονειρικό ταξίδι στο αποστακτήριο του Talisker Skey. Αν και πρωτάρης στο World Class, ο Θάνος έκανε μια αψεγάδιαστη παρουσίαση συνδέοντας το brand ιδανικά στην ιστορία του και φυσικά παρουσιάζοντας ένα άριστο ποτό.

Ο Έβαν Προυσάευς από το Nammos Group συμμετείχε με το 5 to 1

 

Ίσως ο καλύτερος “ομιλητής” όλων, ήρεμος και ψύχραιμος, ο Έβαν κέρδισε τους κριτές κατ’ αρχάς με την παρουσία του στο χώρο. Οι μουσικές των Doors μίλησαν στην καρδιά του Tim Etherington, οι γνώσεις γύρω από το BULLEIT® Bourbon Whiskey ήταν πολύ σωστές και συνδέονταν άριστα στην εξιστόρηση, την ώρα που ο Έβαν δημιουργούσε ένα πραγματικά πολύ γευστικό και ισορροπημένο ποτό.

Ο Αλέξης Σιμωνίδης από το Theory Bar & More συμμετείχε με το Open Sky

 

Ήρεμη δύναμη για έναν πράο και τρομερά χαμογελαστό bartender. Ο Αλέξης συνεχίζει την καλή παράδοση του Theory Bar & More στο World Class κάνοντας μια πάρα πολύ ωραία παρουσίαση με εξαιρετικά στοιχεία στο χώρο να συνοδεύουν ένα ποτό το οποίο ενθουσίασε πραγματικά τους κριτές. Σερβίρισμα σε αερόστατο, μικρά φιαλίδια να περιέχουν το ποτό και όλα εκείνα τα στοιχεία που αναδείκνυαν τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του Talisker Skye.

Ο Τάσος Βιζυνός από το Ernest με το Dream is Destiny

 

Τρομερή γνώση του αντικειμένου, εξιστόρηση η οποία μας πάει πίσω στις ρίζες του εκλεκτού single malt whisky Cardhu και μία παρουσίαση η οποία δεν άφησε στους κριτές περιθώριο αμφιβολίας. Ο Τάσος εντυπωσίασε με την εναλλακτική του κρύου και του ζεστού αλλά και τη δεδομένη πολυτέλεια που ταιριάζει στο brand και μπορούσε να προβληθεί απλά αλλά σημαντικά μέσα από το ποτό που δημιούργησε.

Οι έξι λοιπόν φιναλίστ ξεκινούν τη δική τους ψυχική και πρακτική προετοιμασία για τον ελληνικό τελικό των αρχών του καλοκαιριού του 2016 και περιμένουν να μάθουν στο δεύτερο burst ποιοι θα είναι οι άλλοι έξι που θα τους συνοδεύσουν στον τελικό. Εμείς ανανεώνουμε τα ραντεβού μας για το δεύτερο burst το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη και θα δώσει εκ νέου στους Έλληνες bartenders να δείξουν στους κριτές και τον κόσμο όσα θαυμαστά ανακαλύπτουν και δημιουργούν όλη τη χρονιά στα bar τους.

Μπορείς ακόμα να παρακολουθείς live κάθε είδηση που αφορά το World Class μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook αλλά και από το hashtag #worldclassgreece #worldclass2016