PUBLI

Cheerios: Πρωινό από άλλο πλανήτη

Ή αλλιώς, όταν ο Πόλεμος των Άστρων συνάντησε το αγαπημένο μας δημητριακό και του είπε 'είθε η δύναμη να είναι στο μπολ σου'.

Όταν είσαι μικρός υπάρχει και έχεις τη δικαιολογία για τα πάντα. Για την κάθε σου κίνηση, προτίμηση, πράξη. Χωρίς να είμαι πραγματικά σίγουρη αν όλο αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη ενδιαφέροντος του τι αρέσει σε ένα παιδί ή με το φόβο της απάντησης που αυτό θα μας δώσει, το θέμα είναι ότι όσο είσαι μικρός, κανείς δεν πρόκειται να έρθει να σε βάλει κάτω και να σε ρωτήσει γιατί σου αρέσει η τάδε ταινία ή το δείνα δημητριακό. Τα προβλήματα και οι ανακρίσεις έρχονται συνοδεία σχολίων από τη δεύτερη δεκαετία και μετά.

Κάπου εκεί, εμφανίζονται και τα πρώτα ψέμματα. Για να σου δώσω ένα επίκαιρο παράδειγμα: “Βγαίνει καινούριο Star Wars, ε και; Τι μου το λες εμένα; Τι είμαι πέντε χρονών αν με ενδιαφέρουν ακόμα αυτά;” λες, ενώ μέσα σου εξυπακούεται ότι ευχαριστείς το Θεό  που η ‘δύναμη είναι και πάλι μαζί σου’ κάνοντας το δαχτυλάκι της τύχης πίσω από την πλάτη. Στο ίδιο κόνσεπτ τώρα, θα ήθελα να προσθέσουμε και την είδηση ότι τα δημητριακά Cheerios (που εντάξει, λατρεύουμε να βλέπουμε στο μπωλ με τα δημητριακά μας και όσοι έχουμε περάσει τη δεύτερη δεκαετία και την 22η μη σου πω) αποφάσισαν να μπουν ενεργά στο κλίμα των Star Wars.

 

Μην το πολυπαιδεύουμε, θα στρίγγλιζες από χαρά και μάλλον θα κρατούσες αυτήν την ευχαρίστηση για τον εαυτό σου. Προλαβαίνω λοιπόν την ερώτησή σου “Τι σχέση έχουν τα cheerios με το Star Wars” και απαντώ με ένα μειδίαμα σε όλο μου το πρόσωπο: Φέρνουν δύο παιδικές αγαπημένες συνήθειες στην ενήλικη ζωή μας.

 

Με το δίκιο σου όμως, τώρα πιθανότατα αδημονείς να μάθεις περί ποίας σύμπραξης σου μιλώ γι αυτό δεν θα παρατείνω άλλο την αγωνία σου.

 

Οι αγαπημένοι ήρωες του Star Wars λοιπόν, αναλαμβάνουν ενόψει την νέας ταινίας που έρχεται στους κινηματογράφους ‘να περάσουν τη δύναμη’ στις ειδικές συσκευασίες των δημητριακών της Nestlé. Μέσα σε κάθε ειδική συσκευασία δημητριακών NESQUIK, HONEY CHEERIOS, COOKIE CRISP και LION, υπάρχει ένας μοναδικός κωδικός πρόσβασης, που θα δίνει την ευκαιρία στον καθένα να παρακολουθήσει δύο αποκλειστικά online comics με τους διάσημους πρωταγωνιστές Star Wars.

 

Αφενός γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία έκλαμψη παιδικότητας στην πηγμένη καθημερινότητα ενός ανθρώπου και αφετέρου γιατί αμφιβάλλω αν θα υπάρξει άνθρωπος που δεν θα σε καταλάβει ή δεν θα θελήσεις να σε ακολουθήσει. Στον ίδιο διάδρομο, θα ξανασυναντηθείτε που λέει και το τραγούδι.  Κακά τα ψέμματα, ο Πόλεμος των Άστρων, δεν είναι απλά μία ακόμα ταινία, είναι μία κινηματογραφική λατρεία που έκανε κάποτε μικρούς και μεγάλους (ναι, μεγάλους) να ψάχνουν  όσο όσο στο διαδίκτυο για φωτόσπαθα. Η μόνη διαφορά του τότε με το τώρα είναι μία μικρή αλλαγή στην αναζήτηση. Όπου φωτόσπαθο, βάλε κουτί δημητριακών και είσαι μέσα.

 

Μία μικρή σημείωση πριν σε αφήσω να γυρίσεις στο παιδάκι που δεν το ένοιαζε τίποτα αρκεί να έχει και παιχνίδι και κάτι τέλειο όπως τα cheerios να μασουλάει: Πριν, τη λέξη μεγάλοι δεν την ανέφερα τυχαία. Ξέρω πολλούς και είμαι σίγουρη ότι ξέρεις και εσύ που μπήκαν στην φιλοσοφία ενός άλλου πλανήτη αφού πέρασαν τα άντα τους. Έτσι, για την εμπειρία (δικά τους λόγια χρησιμοποιώ).

Υ.Γ.: Για περισσότερη απόλαυση, καθώς αφήνεις τους τραγανούς κύκλους από μέλι και δημητριακά να λιώνουν στο στόμα σου, πάτησε το play στο soundtrack του Star Wars.