PUBLI

TAG Heuer Connected” Watch

Σύντομα θα διατεθούν μέσω του Google Play Store περισσότερα σχέδια καντράν, καθώς και η δυνατότητα προσωπικής επιλογής των στοιχείων του καντράν.

Σε μια πολύ εντυπωσιακή συνέντευξη Τύπου στο κέντρο της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στο υπέροχο Μέγαρο του κορυφαίου Ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, ο Πρόεδρος της TAG Heuer, Jean-Claude Biver παρουσίασε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, το πρώτο «συνδεδεμένο» (connected στα αγγλικά) ρολόι που φέρει εικόνες από στοιχεία της πολύχρονης Ιστορίας της Ελβετικής Ωρολογοποιίας.

Το πρώτο ρολόι της TAG Heuer που παρέχει πολλαπλές δυνατότητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, αλλά και χιλιάδες άλλες εφαρμογές έχει εξωτερικά τη μορφή ενός κλασικού ρολογιού της μεγάλης ελβετικής εταιρίας, με κάσα 46 χιλιοστών από τιτάνιο βαθμού 2 και μπρασελέ από καουτσούκ σε μαύρο, λευκό, μπλε, κόκκινο, πράσινο, πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα, το οποίο κλείνει με ένα αναδιπλούμενο κούμπωμα ασφαλείας επίσης από τιτάνιο βαθμού 2.

Το καντράν του, όταν το ρολόι μας δείχνει την ώρα, αναπαριστά τα αντίστοιχα καντράν των ρολογιών της εταιρίας TAG Heuer, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε τρεις τύπους (χρονογράφο, ρολόι τριών δεικτών ή ρολόι με ένδειξη χρόνου δεύτερης ζώνης), σε μαύρο, βαθύ μπλε ή άσπρο mother of pearl, ενώ και στα τρία καντράν διαβάζουμε στο 3 την ημερομηνία.

Σύντομα θα διατεθούν μέσω του Google Play Store περισσότερα σχέδια καντράν, καθώς και η δυνατότητα προσωπικής επιλογής των στοιχείων του καντράν.

Η ένδειξη της ώρας μέσω των τριών δεικτών καθώς και τα indexes εξακολουθούν να φαίνονται ακόμη και όταν το ρολόι έχει μπει σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Το ρολόι φέρει οθόνη αφής, κατασκευασμένη από αχάρακτο κρύσταλλο ζαφείρι, ώστε να μην φθείρεται στην καθημερινή, έντονη χρήση.

Άλλο ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του ρολογιού που θα εντυπωσιάσει τους ενδιαφερόμενους είναι η εξασφάλιση της συνδεσιμότητας του χωρίς την ανάγκη παρουσίας κινητού τηλεφώνου, υπό τον όρο ότι υπάρχει σύνδεση WiFi, ενώ οι ενδείξεις ώρας, η μουσική, το χρονόμετρο, το ξυπνητήρι και ο βηματομετρητής λειτουργούν και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Το ρολόι παρέχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο μικρόφωνο. Το ρολόι λειτουργεί σε περιβάλλον Android 4.3+ , αλλά και σε IOS 8.2+.

Η μνήμη του ρολογιού είναι 4 GB, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε ώστε η κατασκευή της κάσας του να εξασφαλίζει στεγανότητα στη σκόνη και το νερό σε συνήθη καθημερινή χρήση (IP67). Ο επεξεργαστής που επελέγη είναι ο Intel® Atom™, Z34XX.  Η  νέας γενιάς μπαταρία λιθίου εξασφαλίζει μια ολόκληρη ημέρας συνεχούς λειτουργίας.

Το TAG Heuer Connected Watch, κατασκευάστηκε με την συνεργασία της Intel Corporation και της Google ενώ προσφέρει πρόσβαση σε αμέτρητες εφαρμογές Android, ανάμεσα στις οποίες τις πολύ γνωστές Google Fit, Google Translate, Google Maps καθώς και τη φωνητική αναζήτηση Google Search.

Η TAG Heuer προσφέρει, όπως για όλα τα ρολόγια της, εγγύηση 2 ετών, στην εκπνοή της οποίας μπορεί κανείς να επιστρέψει το ρολόι του στην εταιρεία και πληρώνοντας ένα ποσό 1.350 ευρώ να παραλάβει ένα κλασικό μοντέλο TAG Heuer Carrera, αντίστοιχο εμφανισιακά με το ηλεκτρονικό.

Στη λαμπερή παρουσίαση μίλησαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Corporation, Brian Krzanich, ο Αντιπρόεδρος των εφαρμογών Android στην Google, David Singleton καθώς και ο Πρόεδρος του Ομίλου προϊόντων πολυτελείας LVMH Bernard Arnault.

Η σύλληψη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του TAG Heuer Connected Watch ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο, από τότε που ο Jean-Claude Biver ανέλαβε τη διοίκησή της. Με το τέλος της συνέντευξης Τύπου το ρολόι ήταν ήδη διαθέσιμο σε 20 boutiques TAG Heuer στην Αμερική.

Η διάθεσή του σε πρώτο στάδιο θα γίνει μέσω των Boutique της TAG  Heuer σε επιλεγμένες χώρες.  Για το 2015 δεν προβλέπεται η πώλησή του στην Ελλάδα.