ΠΟΛΗ

Ξέρουμε πού θα βγεις το Σαββατοκύριακο στην Κηφισιά

Ιδέες για εξόδους στα βόρεια προάστια για όποιον έχει μείνει (με καύσωνα) στην πόλη.

Αν κάνουμε μία σκέψη για το Σαββατοκύριακο που έρχεται είναι πού θα βρούμε μία όαση δροσιάς. Κήποι και αυλές μπαίνουν στο παιχνίδι, ειδικά όταν είναι στα βόρεια προάστια. Ακόμα κι αν δηλώνεις παιδί του κέντρου, τι θα έλεγες να σκεφτείς την Κηφισιά για την επόμενη έξοδό σου; Κάναμε την έρευνα για σένα και αυτές είναι οι προτάσεις μας.

Για brunch

Το Different Beast έχει συνδεθεί με την ιεροτελεστία του πρωινού και του brunch που όλοι αγαπάμε πλέον τα Σαββατοκύριακα. Με έμπνευση από το Λονδίνο αλλά και τις γεύσεις/τάσεις που συναντάς σε αγαπημένα μαγαζιά από τις μητροπόλεις του φαγητού, απολαμβάνεις θρεπτικά smoothies, εξαιρετικής ποιότητας καφέ, χειροποίητα γλυκά και ιδιαίτερα πιάτα, με έμφαση στις καλές πρώτες ύλες (βιολογικά αυγά, λάδι από την Πελοπόννησο, κοτόπουλα υπαίθριας βοσκής).

Κασσαβέτη 19, Κηφισιά

Για αρώματα και γεύσεις Ανατολής

Στην Άπω Ανατολή σε μεταφέρει το Buba στην Κηφισιά, μέσα από μία όαση ανατολίτικων γεύσεων, εξωτικών κοκτέιλ και μία ατμόσφαιρα με tropical αισθητική. Εμπνευσμένο από τα ζωντανά χρώματα και τα αρώματα των ασιατικών νυχτερινών αγορών, η ανοιχτή κουζίνα είναι μία ωδή στο φαγητό του δρόμου της Ταϊλάνδης, το Βιετνάμ και το Χονγκ Κονγκ.

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά

Για απόδραση στον κήπο

Έναν από τους πιο ωραίους κήπους των βορείων προαστίων διαθέτει το Artisanal, το οποίο αναδεικνύεται ως ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός για ποτό και φαγητό. Στην κουζίνα, ο chef Δημήτρης Δημητριάδης επιλέγει ό,τι καλύτερο διαθέτει η αγορά, δίνοντας βάση στα ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών. Η φιλοσοφία του Artisanal βασίζεται στην οικειότητα του χώρου και της γεύσης, με την ομάδα να φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια για την άψογη εξυπηρέτηση των θαμώνων. Το bar προτείνει μία ξεχωριστή λίστα με cocktails – ό,τι πρέπει για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Στον υπέροχο κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το εστιατόριο Natu (εμπνευσμένο από τη λέξη Natura) περιστοιχίζεται από δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα ελληνικά αρωματικά φυτά. Μία λίμνη με νούφαρα, ένας κέδρος του Λιβάνου, κυπαρίσσια, ελιές και πεύκα, συνθέτουν με τη σειρά τους ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Το μενού υπογράφει ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, προτείνοντας μεσογειακές γεύσεις βασισμένες σε ποιοτικά υλικά.

Λεβίδου 13, Κηφισιά