PUBLI

H Christina Applegate θα είναι πάντα χαζή και ξανθιά

Στα 42 της η πάλαι ποτέ κόρη του Al Bundy στο Παντρεμένοι με Παιδιά είναι αρκετά 'μεστωμένη' ώστε να μπει στο Hall of Femme μας. Ναι, το ξέρουμε. Καιρός ήταν.

 

Αυτό δήλωσε χρόνια μετά, και μάλιστα γελώντας για την μακάβρια σύμπτωση κακοτυχίας, το ‘γέννημα-θρέμμα Χόλιγουντ’ αστείο κορίτσι που γνωρίσαμε και, μην κρυβόμαστε, καψουρευτήκαμε ασφυκτικά, ως Kelly στο Married with Children.

Christina Applegate 

Και μάλιστα ήδη από την πρώτη σεζόν, όταν ήταν μόλις 15 ετών (σ.σ. όταν τελείωσε η σειρά είχε φτάσει τα 26).

 

Εκείνη την εποχή το μόνο που ένοιαζε εμάς είναι να δούμε τι κοντό και καυτό θα φορέσει και τη ανεγκέφαλη βλακεία θα πει. Αντίστοιχα το μόνο που ένοιαζε εκείνη, που δούλευε κυριολεκτικά non stop από πέντε μηνών (σ.σ. ξεκίνησε με διαφημιστικά και ένα ρόλο στο Days of our Lives) προκειμένου να έχουν να φάνε εκείνη και η -ηθοποιός και τραγουδίστρια- μητέρα της (σ.σ. ο μουσικός παραγωγός πατέρας της έφυγε λίγο μετά αφού γεννήθηκε), ήταν να χαλαρώσει και να το διασκεδάσει. Στην τελική το είχε κερδίσει με το σπαθί της αφού ήδη από τα επτά της είχε καταφέρει να αγοράσει ένα σπίτι για την μητέρα της και να βάλει ορισμένα χρήματα στην άκρη.

 

 

Η αλήθεια είναι πως, για κάποια χρόνια, το παρατράβηξε. Όχι μόνο βγαίνοντας και παρτάροντας σκληρά -και ισότιμα- μαζί με τους κούκλους της εποχής με την οποία ήταν όντως φίλη, όπως τους Jason Prestley, Johnny Depp και Brad Pitt (σ.σ. ήταν επίσης παρών τη νύχτα που πέθανε ο River Phoenix), αλλά αλλάζοντας γκόμενους σαν τα πουκάμισα.

 

 

Και μάλιστα γκόμενους του χειρότερου είδους. Ναρκομανείς, αλήτες, άστεγους και άνεργους. Και, κυρίως, ανθρώπους που θεωρούσαν ότι είναι τόσο ‘τσόλι’ και εύκολη όσο ο χαρακτήρας που έπαιζε στη σειρά. Όπως χαρακτηριστικά παραδέχθηκε και η ίδια σε συνεντεύξεις που έδινε εκείνη την εποχή.

 

 

Όλα αυτά σε τέτοιο σημείο που ο Ed O’Neill, με τον οποίο -παρά τις φήμες- ποτέ δεν υπήρξαν ζευγάρι, να την παροτρύνει να σταματήσει να βάζει στο σπίτι της όλους αυτούς και να τους φροντίζει λες και είναι πληγωμένα αδέσποτα.

 

Επίσης να την ρωτάει συνέχεια αν χρειάζεται βοήθεια να τους πετάξει έξω.

 

Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την εποχή κανείς, ξεκινώντας από την ίδια, δεν περίμενε ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη. Ότι δηλαδή, 18 χρόνια μετά το τέλος της σειράς, θα είχε κάνει την καριέρα που έχει κάνει (σε Broadway, τηλεόραση και κινηματογράφο), κομπλέ με κερδισμένο Emmy (για τον ρόλο της ως κακομαθημένη αδελφή της Jennifer Aniston στο Friends) και υποψηφιότητες για Tony και Golden Globe.

 

Επίσης ότι θα ήταν αφοσιωμένη μητέρα, καταξιωμένη κωμική ηθοποιός και πρότυπο για τις υπόλοιπες γυναίκες για τον αξιοπρεπή και θαρραλέο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον καρκίνο της.

Και όλα αυτά χωρίς να έχει χρειαστεί ποτέ (με την εξαίρεση 1-2 σκηνών από ταινίες που κανείς δεν θυμάται πια) να χρησιμοποιήσει ως όπλο τη σεξουαλικότητά της.

 

Γιατί το πραγματικό της ταλέντο, αυτό που την κράτησε όρθια ως σήμερα, είναι το εξαιρετικό της κωμικό timing. Κάτι που έχει αποδείξει δεκάδες φορές σε όσες σειρές (Samantha Who?, Up All Night) είχαμε την τύχη να την δούμε να πρωταγωνιστεί.

 

Αλλά κυρίως σε εκείνους τους ρόλους που παίζει το δεύτερο βιολί και καταλήγει να κλέβει την παράσταση. Όπως π.χ στα The Sweetest Thing και View from the Top και, φυσικά, στα δυο Anchorman.

 

Μετά από όλα τα παραπάνω, είναι σαφές ότι η Christina δεν υπήρξε ποτέ χαζή. Ωστόσο έχει όντως ένα κοινό χαρακτηριστικό με την Kelly. Ότι ήταν και παραμένει άκρως ερωτεύσιμη. Για την ακρίβεια τώρα, στα 40 της, είναι -κατά τη γνώμη μου- ακόμη περισσότερο. Διαφωνείς;