WOMEN

H Eva Mendes σιχαίνεται τα hot dog και το να την λες σέξι

H Κουβανή που μεγάλωσε στα γκέτο του L.A. δεν κατάφερε ποτέ να γίνει καλόγρια. Αλλά στο Hall of Femme μας μπήκε. Και μάλιστα μόλις στα 37 της.

Πέντε χρόνια πριν ανοίξει εκεί το πρώτο Apple Store στον πλανήτη, το τριώροφο Glendale Galleria ήταν γνωστό ως το 2ο μεγαλύτερο mall στο Λος Άντζελες. Αν και για την Eva Mendes, γέννημα θρέμμα του Glendale, ήταν απλά το μέρος που ξόδευε τα απογεύματά της πουλώντας hot dog στους φίλους της από το γυμνάσιο και κάνοντας όνειρα για το πώς θα τα καταφέρει στο Χόλιγουντ.

 Που να φανταζόταν ότι το μόνο που θα χρειαζόταν ήταν να πάψει να είναι τόσο καλό κορίτσι.

”Μου ήταν πολύ δύσκολο να βγάλω τα ρούχα μου μπροστά στην κάμερα. Για αυτό και χρειάστηκε να κατεβάσω 2-3 ποτήρια βότκα πριν βγω στο πλατό. Ίσα ίσα δηλαδή για να σταματήσω να ακούω το μικρό καθολικό κορίτσι που εξακολουθώ να έχω μέσα μου να μου λέει ότι πρέπει να αισθάνομαι ενοχές για αυτό που πάω να κάνω”.

 

Κάπως έτσι αιτιολόγησε η Eva Mendes στον εαυτό της την απίστευτη κάψα που βγάζει η σκηνή της στο We own the night απέναντι στο Joaquin Phoenix. Εκεί όπου, καθισμένη στον καναπέ, αρχίζει και χαϊδεύει τον εαυτό της. Μη δίνοντας εμφανώς δεκάρα για το που βρίσκεται η κάμερα.

 

Το ότι έξι χρόνια μετά την πρώτη της γυμνή εμφάνιση, στο Training Day του 2001 δίπλα στον Denzel Washington, η Eva διστάζει ακόμη να εξαργυρώσει ασύδοτα τις καμπύλες που της χάρισε ο καλός Κουβανός θεούλης, δείχνει ότι όντως μεγάλωσε με αυστηρές καθολικές αρχές.

 

 

Το γεγονός όμως ότι έχει τόσο ταλέντο στο να γδύνεται –ακόμη και αν πρόκειται για το περιβόητο διαφημιστικό του Calvin Klein που απαγορεύτηκε- αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα πλάσμα που μόνο στην κόλαση μπορεί να καταλήξει. Εκείνη και όποιος βρεθεί γύρω της (όπως ο Ryan Gosling, με τον οποίο βγαίνει εδώ και ένα χρόνο).

 

Ουσιαστικά αυτό που καθιστά την Eva Mendes τόσο συναρπαστική είναι το γεγονός ότι είναι πέρα για πέρα απρόβλεπτη.

 

Πως αλλιώς να εξηγήσεις το ότι πέρασε χρόνια αρνούμενη να δείξει στήθος στις ταινίες της ή στο Playboy και χτίζοντας ένα portofolio εταιριών που εκπροσωπούσε (Cocio, Revlon, Reebok, Campari, Thiery Mugler, Pantene), μέχρι που της την βάρεσε και πήγε και χτύπησε μια εξαιρετικά kinky φωτογράφηση δια χειρός Steven Meisel για την ιταλική Vogue.

 

Την ίδια που βλέπετε διάσπαρτη παντού στο κομμάτι αυτό.

Ενώ εξίσου γοητευτική είναι και η τάση της να μην παίρνει τον εαυτό της τόσο στα σοβαρά.

 

 

Ή, για την ακρίβεια, να ξέρει πώς να εκμεταλλεύεται τις επιθυμίες των αντρών από εκείνη. Χωρίς ποτέ να της ικανοποιεί.

 

Είτε με δηλώσεις τύπου ‘’Έχω κάνει σεξ και στις 50 πολιτείες. Το καλύτερο ήταν στο Κολοράντο και στην Αριζόνα, εξαιτίας του καθαρού αέρα’’. Ή με το περίφημο sex tape της που κυκλοφόρησε μέσω του funny or die.

 

Η ουσία είναι ότι η Eva, στα 37 της, είναι ακριβώς εκεί που θέλει. Είναι η 2η πιο ακριβοπληρωμένη (μετά την Sofia Vergara) Λατίνα σταρ, έχει τον γκόμενο που θέλει (τον οποίο και δεν πρήζει να παντρευτούν, αφού είναι φανατικά εναντίον του θεσμού), κάνει κανονικά την ψυχοθεραπεία της ώστε να μην χρειαστεί να μπει ξανά σε κλινική αποτοξίνωσης όπως το 2008 και συνεχίζει να ακολουθεί πιστά την συμβουλή του γυμναστή της στο γυμνάσιο ”Ποτέ μην κοιτάς πίσω σου. Γιατί αυτό το δευτερόλεπτο μπορεί να σου στοιχίσει την κούρσα”