WOMEN

H Γωγώ Μαστροκώστα στο Hall of Femme. Γιατί είναι και νόμιμο και ηθικό.

Ποτέ δεν ξεχνάς την πρώτη φορά που ήρθες φάτσα φόρα με το κορμί της Γωγώς, ξαπλωμένο αγκαλιά με ένα πύθωνα, ένα κόκκινο καναπέ ή το απόλυτο τίποτα, στις σελίδες ενός περιοδικού. Και αυτό είναι ένα ταλέντο που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του Hall of Femme.

Ντόρα η εξερευνήτρια. Αυτή η παράσταση στο θέατρο Badminton ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Γωγώς, αγκαζέ με την αδελφή της Φώφη και την ανιψιά της. Αν φυσικά εξαιρέσεις κάποια εορταστικά φωτογραφικά αφιερώματα από την Αράχοβα (σ.σ. έχει σπίτι στο Λιβάδι) που την δείχνουν να συχνάζει στο σαλέ μαζί με τις υπόλοιπες επώνυμες μανάδες.

Αν το σκεφτείς, πάνε πέντε χρόνια από την τελευταία της σέξι φωτογράφηση, στο τεύχος Απριλίου του Nitro 2007. Η οποία, by the way, ξεπούλησε και πάλι κάνοντας ρεκόρ πενταετίας.

Πέντεχρόνια, ένας γάμος (με τον Τραινό Δέλλα), μια τρίχρονη κόρη και ένας καρκίνος του μαστού. Αυτόν με τον οποίο διαγνώστηκε τρεις μέρες μετά την γέννα της και τον οποίο αντιμετώπισε με την ίδια μαγκιά που την χαρακτήριζε σε όλες τις πτυχές του δημόσιου και του ιδιωτικού της βίου.

Με άλλα λόγια, καμία σχέση δεν έχει η Γωγώ του σήμερα με την αγέρωχα σέξι γυμνάστρια που εισέβαλε στις οθόνες μας μέσω του πρωινού μαγκαζίνου του Mega, πίσω στο μακρινό 1995.

 

Η, αργότερα, ως η 2η (μετά την Ιωάννα Λίλλη) συμπαρουσιάστρια του Θέμου στα πρώτα χρόνια του ΌΛΑ.

Η ζωή της δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο με εκείνη του παλλαϊκού sex symbol που έκανε τον αμφιβληστροειδή μας να παίρνει φωτιά κάθε φορά που αποφάσιζε –συχνά πυκνά δηλαδή- να κάνει άλλη μια σέξι φωτογράφηση. Φορώντας ένα πίθωνα ή ένα κόκκινο καναπέ (Nitro) ή γυρνώντας μας απλά την πλάτη (Max, Playboy).

Γιατί υπήρξε μια εποχή που οτιδήποτε ‘Γωγώ’, πουλούσε σαν ζεστό κρουασάν. Οι φωτογραφήσεις της, οι συμμετοχές της σε τηλεοπτικές σειρές, τα τραγούδια της (σ.σ. φυσικά και έβγαλε δίσκο), εννοείται οι σχέσεις της (Απόστολος Γκλέτσος, Κώστας Σόμμερ), ακόμη και οι εμφανίσεις της πάνω στην πίστα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ένα σουξέ απολύτως λογικό, καθώς η Γωγώ διέθετε κάτι που δεν το λες και απαραίτητο σε κάποια με τα δικά της σωματικά προσόντα. Μυαλό. Ψήγματα του οποίου μας έδινε να απολαύσουμε μέσα από προκλητικές δηλώσεις τύπου ‘ Σκεφτείτε το: τι νόημα έχει να πας με τη Γωγώ, αν δεν μπορείς να το πεις σε κανένα μετά’ και ‘Δεν κάνω φοβερά πράγματα στο κρεβάτι. Αλλά αυτά που κάνω τα γουστάρω’.

Άσχετα αν εμείς δεν δίναμε και ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενα της. Κρίμα. Γιατί, κοιτώντας πίσω, υπήρξε εξαιρετικά εύστοχη σε ότι έλεγε. Κάτι που είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί και με την συγκεκριμένη ατάκα ‘ Δεν με φοβίζει καθόλου ο χρόνος που περνάει. Και στα εξήντα μου θα είμαι το ίδιο όμορφη, όπως είμαι και σήμερα. Μη σου πω και καλύτερη’.