WOMEN

H Kατερίνα Στικούδη μας βγάζει νοκ άουτ

Την αγαπάμε, εδώ στο ONEMAN. Απλά μέχρι τώρα δεν της το έχουμε δείξει εμπράκτως. Οπότε σκεφτήκαμε να της ανοίξουμε την πόρτα του Hall of Femme μας. Έτσι, σαν ένδειξη καλής θέλησης.

Ήμουν εκεί όταν βγήκε Μις Ελλάς. Έχω υπάρξει παρών σε τουλάχιστον πέντε φωτογραφήσεις για εξώφυλλα της. Και της έχω μιλήσει ανά τα χρόνια αρκετά ώστε να αισθάνομαι ότι την ξέρω καλά. Το πόρισμά μου; Η Στικούδη δεν είναι ότι δείχνει.

‘Συντηρητική; H Κατερίνα; Μετά από τέτοιες και τόσες φωτογραφήσεις; Μετά από τη δήλωσή της ότι έχει κάνει sex tape με το αγόρι της; Είναι δυνατόν; Είστε γελοίοι’. Υποθέτω ότι κάτι τέτοια σκέφτονται κάποιοι από εσάς διαβάζοντας την παραπάνω δήλωση. Το μόνο πρόβλημα; Είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Γιατί η Κατερίνα είναι συντηρητική. Και όντως, μέχρι πρότινος, κανείς δεν γνώριζε με ποιον έχει δεσμό. Το έκρυβε επιμελώς. Και απαιτούσε από το συντροφό της, που ήταν λογικό να θέλει να το κάνει βούκινο, να κάνει το ίδιο.

Επίσης η Κατερίνα είναι αντράκι. Όχι απλά αγοροκόριτσο, κανονικό αντράκι. Ναι, επίσης κάτι που είναι δύσκολο για κάποιον να το πιστέψει. Μεταξύ των οποίων και οι φίλοι μου, που με κοιτάζουν σαν ψυχοπαθή όποτε προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι, όταν είσαι μαζί της, στα πέντε λεπτά πάνω, ξεχνάς το κορμί της. Ξεχνάς τα μάτια της. Και αισθάνεσαι πως έχεις απέναντί σου ένα φίλο σου. Κάποιον με τον οποίο μπορείς να κάνεις καφρο-πλάκα. Επίσης όμως κάποιον που δεν θα διστάσει να σε βάλει στη θέση του αν δεν δείξεις τον απαραίτητο σεβασμό.

 

Ένα σεβασμό και μια στρατιωτική πειθαρχία που χαρακτηρίζουν απόλυτα τη Στικούδη όσον αφορά τα επαγγελματικά της. Είναι κυριολεκτικά η μοναδική ελληνίδα που έχω δει, παρότι διαθέτει -λόγω πρωταθλητισμού στο κολύμπι- αψεγάδιαστο σώμα, να μου ζητάει δυο εβδομάδες προθεσμία πριν κάνει φωτογράφηση προκειμένου να κάνει τρελλή δίαιτα και εξαντλητική γυμναστική ώστε να είναι σε τοπ κατάσταση. Και αυτό παρότι της είχα εξηγήσει ότι το photoshop κάνει θαύματα.

Την ίδια πειθαρχία που έδειξε η 28χρονη Θεσσαλονικιά κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στο Dancing with the Stars. Εκεί που ‘ίδρωνε τη φανέλα’ στις προπονήσεις (πάντα διπλές) περισσότερο από κάθε άλλη διαγωνιζόμενη προκειμένου να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.

 

Την ίδια πειθαρχία που δείχνει όσον αφορά τη μια και πραγματική αγάπη της, το τραγούδι.

Ουσιαστικά η Στικούδη, αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς, μοιάζει να μην έφυγε ποτέ από το κολυμβητήριο όπου ξόδεψε ολόκληρη την εφηβεία της. Συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό. Συνεχίζει να έχει ως μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό της. Και επιμένει, έχοντας το κεφάλι μέσα στο νερό, να μην δίνει σημασία σε ότι σχόλια ακούει. Όσο καλά, κακά ή κακεντρεχή και αν είναι αυτά.

 

Ναι, το ξέρω ότι δεν σε έπεισα. Και ναι, καταλαβαίνω γιατί είναι δύσκολο. Ίσως να πρέπει να έρθεις μαζί μου σε μια επόμενη φωτογράφηση της. Τότε θα συνειδητοποίησεις το παράδοξο της ύπαρξής της. Το να βλέπεις δηλαδή μια τόσο ωραία γυναίκα να μην είναι καθόλου ντίβα. Να προσπαθήσει για το καλό της ‘ομάδας’. Της όποιας ομάδας.

Επίσης να βλέπεις μια γυναίκα που έχει σχολιαστεί τόσο πολύ, να αρνείται πεισματικά να σχολιάσει άλλους. Είναι και αυτό  μέρος του κώδικα τιμή της. Τον οποίο έχει και τηρεί ευλαβικά.

Γιατί στο τέλος της ημέρας η Στικούδη είναι ένα κορίτσι με αρχές. Για την ακρίβεια με αρχές και υπέροχα πόδια.