WOMEN

Η Μαριάντα Πιερίδη τιμά τα σορτσάκια που φοράει

Καυτά σορτσάκια, αψεγάδιαστοι κοιλιακοί και το πιο πονηρό χαμόγελο της πιάτσας. Στα 42 της η Κύπρια μπαίνει δικαίως στο Hall of Femme μας. Και με την καλή και με την 'όπισθεν'.

13 χρόνια μετά την πρώτη της δισκογραφική δουλειά -και ένα μετά το πρώτο της παιδί- ήρθε η ώρα να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής σε μια γυναίκα που πάντοτε μας σέρβιρε απλόχερα αυτό που θέλαμε από εκείνη. Ένα combo δηλαδή καυτής σάρκας, ελαφρο-κυριλοσύνης και τσαχπινιάς. Με άλλα λόγια, η Μαριάντα ήξερε και ξέρει πως να κρατά το ενδιαφέρον μας αμείωτο.

Το να αποκαλέσεις/ουμε την Μαριάντα ‘άλλη μια σέξι τραγουδίστρια’ φανερώνει/θα φανέρωνε (αν το κάνεις/αμε), αν μη τι άλλο, τραγική έλλειψη φαντασίας και γνώσης του αντικειμένου.

 

Όπως έλλειψη φαντασίας δείχνει το να εστιάσεις/ουμε απλώς στο υπέροχο πίσω διαφορικό της, επισημαίνοντας το αυτονόητο. Ότι δηλαδή είναι ένας από τα καλύτερα, πιο σφριγηλά, πιο ‘εσαεί στο ύψος των περιστάσεων’ που έχουν ποτέ οργώσει την ελληνική επικράτεια.

 

 

Ναι, η μινιατούρα Κύπρια διαθέτει όντως κορμί 20άρας. Ένεκα τόσο των χρόνων που πέρασε κάνοντας ενόργανη στον Πανελλήνιο, όσο και αμέτρητων ωρών καθημερινής γυμναστικής.

Τόσο regular, όσο και ‘σκαρφαλωμένη’ πάνω στο στύλο του pole dancing (όχι επαγγελματικά, αν και θα μπορούσε, μόνο ως core training).

 

Όμως το ‘φτιαγμένο για μεταξωτά βρακιά’ κορμί της δεν είναι ο λόγος που βρίσκεται στο Hall of Femme μας.

Ούτε το γεγονός ότι ξέρει να χειρίζεται επιδέξια τα social της, δείχνοντας μας μέσω αυτών επιλεγμένα σημεία της ανατομίας της σε τέτοιες δόσεις όσες αντέχουμε.

 

 

Ο πραγματικός λόγος που ξεχωρίζουμε την Μαριάντα (σ.σ. η μαμά της είναι -πέρα από δικηγόρος- δασκάλα πιάνου και ο παππούς της ψάλτης) είναι για το πραγματικό της ταλέντο. Το να ρουφάει δηλαδή τη ζωή ως το μεδούλι. Αν και ξέρω ότι είναι δύσκολο, παρακαλώ, στην παραπάνω πρόταση, μην εστιάσετε στο ρήμα αλλά στην ουσία. Η Μαριάντα γουστάρει να ζει. Απολαμβάνει να ζει. Το χαίρεται. Και, αν βρεθείς και εσύ λίγο δίπλα της, διαπιστώνεις ότι αυτό είναι μεταδοτικό.

To έχω γράψει ξανά, αλλά είναι 110% αλήθεια. Το συμπέρασμα που έχω καταλήξει μετά τις δεκάδες ώρες που έχω περάσει με την Μαριάντα μιλώντας για την γεμάτη, συναρπαστική, περιπετειώδης ζωή της (πάντα στα πλαίσια συνεντεύξεων που έχουμε κάνει) είναι ότι πρόκειται για μια βασανιστικά (για κάθε άντρα που την συναντά) έξυπνη γυναίκα.

 

 

Μια γυναίκα που, επιπλέον, ξέρει πολύ καλά τις ‘βρωμιές’ που έχεις στο μυαλό σου. Με την μόνη διαφορά ότι, μεταξύ μας, εκείνη παίζει και να έχει χειρότερες.

Αν είσαι τυχερός θα σε συμπαθήσει και θα σε κάνει φίλο της. Κάτι που έχει εξαιρετικά προνόμια. Όχι τα κλασικά που φαντάζεσαι. Άλλα, καλύτερα.

 

 

Αν, από την άλλη, πας να το παίξεις ‘μάγκας’, ‘έμπειρος’ και ‘πονηρός’, τότε θα βγάλει βόλτα το κρυφό της όπλο, δηλαδή το πονηρό της χαμόγελο, και θα σε βάλει σε χρόνο dt στην θέση σου. Θα σε γειώσει. Αποτελεσματικά και ολοκληρωτικά.

 

Όπως και να έχει, από κάθε επαφή μαζί της, μόνο κερδισμένος βγαίνεις. Ακόμη και την απλή ραδιοφωνική (βλέπε κάτι σαν δημόσια ψυχανάλυση), όπως έχουν διαπιστώσει οι πιστοί ακροατές της.

 

Με άλλα λόγια, να την ακούς την ‘θεία Μαριάντα‘ (που, κατά βάθος, παραμένει η μεγαλωμένη με αυστηρές αρχές Κύπρια κόρη αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού που προσπαθεί να συνεχίσει να βγάζει το μεροκάματό της κάνοντας αυτό που αγαπά, το να τραγουδά). Εκείνη ξέρει. Έχει ζήσει πολλά. Έχει δει πολλά. Και όλα τα έχει αντιμετωπίσει με ένα χαμόγελο στα χείλη.

 

 

Ναι, ακόμη και όσους το μόνο που τους νοιάζει είναι η πίσω πλευρά των πραγμάτων (και θαυμάτων) της.