WOMEN

Η Nicole Kidman κρύβει εκτάρια διαστροφής μέσα της

Στα 46 της, το κορίτσι από τη Χονολουλού είναι πιο γυναίκα από ποτέ. Για αυτό και ανοίξαμε τις πύλες του Hall of Femme για πάρτη της.

Το σώμα της, όντας υπερβολικά στεγνό, δεν την βοηθάει. Ούτε και το πρόσωπο της (ειδικά την περίοδο που είχε πετρώσει από τα μπότοξ). Αλλά πάντοτε είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποια που ανοίγει -με τόση χαρακτηριστική άνεση- τα πόδια της.

 

Προφανώς -όσον αφορά το τελευταίο σχόλιο- δεν το γυρίσαμε στην τσόντα. Ούτε εκείνη ξαφνικά μετατράπηκε σε στάρλετ πρόθυμη να κάνει cirque de soleil ακροβατικά για ένα ρολάκι.

Η συγκεκριμένη αναφορά έχει να κάνει με την περιβόητη σκηνή της από το The Paperboy, εκεί όπου ως ραδιούργα λαικοσέξι Barbie σερβιτόρα -κομπλέ με ξανθιά καούκα- ανοίγει αλα Βασικό Ένστικτο τα πόδια της (και το στόμα της) μπροστά στον φυλακισμένο John Cusack.

 

Ένας εντελώς agent provocateur ρόλος που μας έκανε να ανασηκωθούμε από την καρέκλα και να την προσέξουμε ξανά (τόσο εμείς όσο και το κοινό στις Κάννες όπου προβλήθηκε) μετά από πολλά χρόνια.

Μάλλον κάτι παραπάνω ήξερε η πρώην κα Cruise όταν έστειλε στον σκηνοθέτη σέξι polaroid της για να τον πείσει να την επιλέξει από την Sofia Vergara που ήταν μέχρι τότε φαβορί.

 

Ή όταν επέμενε με λύσσα να τον αναγκάσει να κρατήσει εντός τελικής κόπιας την πλέον συζητημένη σκηνή, εκείνη που κατουρά τον συμπρωταγωνιστή της Zac Effron (σ.σ. ο οποίος και δηλώνει ότι, μετά τις ερωτικές σκηνές που γύρισε μαζί της, έγινε άντρας).

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά μπορείς να αποκαλέσεις την Nicole.

Εκτός από κοντή, φτωχιά και χαζή.

 

Το γεγονός ότι έχει ύψος 180 και προέρχεται από την 8η πιο πλούσια οικογένεια γαιοκτημόνων στον πλανήτη (σ.σ. της ανήκει πάνω κάτω η μισή Αυστραλία) καθιστά άτοπα τα πρώτα δυο.

 

Όσον αφορά το IQ της, αυτό κάνει μπαμ από την επιλογή της να παντρευτεί τον Tom. Παίρνοντας ουσιαστικά τον πιο γρήγορο δρόμο από την ασημαντότητα του να είναι μια ακόμη 19χρονη φιλόδοξη Αυστραλέζα στο να γυρίζει ταινίες και να έχει κολλητηλίκια μαζί με τον Stanley Kubrick.

 

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο βασικός λόγος που η Katie Holmes ‘έσπασε’ το συμβόλαιό της (σόρι, τον γάμο της εννοούσα) με τον Tom είναι επειδή δεν κατάφερε να την βοηθήσει να κλείσει τους ρόλους που ήθελε. Ναι, αυτό ακριβώς που κατάφερε με ευκολία η Kidman.

 

Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο πιο κοντινός στην ψυχολογία της Nicole ρόλος είναι αυτός της καριόκας μετεωρολόγου που έπαιξε το 1995 στο To Die For.

Εκεί που ξελογιάζει τον νεαρό Joaquin Phoenix με σκοπό να τον βάλει να σκοτώσει τον άντρα της.

Αλλά το να είναι φιλόδοξη σκύλα μια γυναίκα, την καθιστά – κατ’ εμέ- απλά πιο ενδιαφέρουσα. Αρκεί φυσικά να μην της στέκομαι εμπόδιο.

 

Και η Nicole μοιάζει να κάνει τα πάντα βάση σχεδίου. Ή τουλάχιστον έτσι μπορεί να εκλάβει κάποιος το γεγονός ότι μόλις είδε ότι δεν είχε τίποτα άλλο να πάρει από τον Tom (και ότι φυσικά και δεν γούσταρε να κάνει παιδί μαζί του) τον παράτησε στο φτερό.

 

Αφήνοντας στην τύχη τους και τα δυο υιοθετημένα της παιδιά, στα οποία έκτοτε δεν έδωσε την παραμικρή σημασία.

Με την ίδια ακριβώς Hannibal Lecter ψυχρότητα το κορίτσι μας διέγνωσε ότι τα 17.000.000 δολάρια ανά ταινία και τα τρία Όσκαρ (δυο υποψηφιότητες -Moulin Rouge, Rabbit Hole- και ένα κερδισμένο για το The Hours) ανά ταινία δεν πρόκειται να της εξασφαλίσουν άλλα δέκα χρόνια καριέρα.

Εκτός και αν ο Μπάμπης από το Μπραχάμι αρχίζει και πάλι να την εκτιμά ως γυναίκα.

 

Οπότε άρχισε να το ρίχνει και πάλι έξω.

Κάνοντας διαδοχικά φωτογραφήσεις με Mario Testino και Terry Richardson.

Και προβάλλοντας το δυνατό της σημείο.

Αυτό που μπορείς να διακρίνεις να παραμένει ίδιο και αμετάλλακτο από το 1985, όταν και το πρωτοείδαμε (όταν ήταν 18 χρονών) στο Windrider.

 

Όσο και στην πρόσφατη φωτογράφηση της για το V.

 

Ταυτόχρονα, άρχισε να βγαίνει ξαφνικά και να δηλώνει στις συνεντεύξεις ότι τα έχει κάνει όλα στο κρεβάτι.

 

Ένα γεγονός που μόνο ο Lenny Cravitz (με τον οποίο τα έφτιαξε μετά το διαζύγιό της) και ο Robbie Williams (που παραδέχτηκε ότι τον ‘αποπλάνησε’ κατά την διάρκεια μιας κρουαζιέρας στο γιοτ της) μπορούν να μας επιβεβαιώσουν.

Σκέψου ότι, προκειμένου να κάνει άνοιγμα σε νεότερο κοινό, βρέθηκε μέχρι να συμπρωταγωνιστεί στην σάχλα του Adam Sandler ονόματι Just go with it ως ‘αντίζηλος’ της Aniston.

 

Αν σε όλα αυτά προσθέσεις τον επερχόμενο ρόλο της ως  Grace Kelly στο Grace of Monaco και ως ψυχοπαθής μάνα στο Stoker (δες το τρέιλερ που ακολουθεί και θα καταλάβεις), γίνεται φανερό ότι η δεκαετία που διανύουμε θα είναι και πάλι καλή μαζί της.

 

Επιτρέποντας της να φουσκώσει και άλλο τον τραπεζικό της λογαριασμό (120 εκ. δολάρια μέχρι τώρα) και να ταΐσει τον υπέρμετρο εγωισμό της.

Άσε που, όταν παίζεις Stratego με κάποια τόσο επιδέξια, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σκαρφιστεί μετά για να συνεχίσει να σου κρατά το ενδιαφέρον. Όπως το έχει καταφέρει να το κάνει, με καλό ή κακό τρόπο, τα τελευταία 26 χρόνια.