WOMEN

H ψήφος μας δαγκωτή στην Tera Patrick

Η 39χρονη εξωτική πορνοστάρ γίνεται η δεύτερη, μετά την Jenna Jameson, 'συνάδελφός' της που μπαίνει στο άβατο του Hall of Femme μας.

Αφορμή η σχετικά πρόσφατη παγκόσμια περιοδεία της, με στάση στο Τορίνο για να φωτογραφηθεί με φανέλα της Juventus, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να μεγιστοποιήσει την δυναμική του brand της. Εννοείται πως, η πρώην Playmate, Penthouse Pet και μοντέλο του πρακτορείου Ford, έχει φουλ μυαλό για μπίζνα.

 

Μια πάπια. Αυτή ήταν η αιτία που η Tera, με τον ευγενή συνδυασμό των Ολλανδικών (από την μεριά του μπαμπά) και Ταϊλανδέζικων (από την μεριά της μαμάς) γονιδίων αποφάσισε να αρχίσει πρώτα να γδύνεται και μετά να κάνει σεξ μπροστά στην κάμερα. Συγκεκριμένα η γεμάτη ούρα πάπια που της πέταξε στην μούρη ένας ασθενής, στο νοσοκομείο που εργαζόταν.

Πάντοτε ήξερα ότι ήθελα να με βλέπουν οι άντρες και να με θαυμάζουν. Ήθελα να γίνω μοντέλο, pinup, να φωτογραφίζομαι για περιοδικά. Η πρώτη μου φωτογράφηση ήταν για το Playboy. Ήμουν φοβισμένη γιατί μέχρι τότε δεν είχα γδυθεί μπροστά σε ξένους. Όταν μπήκα στο studio είδα ένα poster που έλεγε ‘ Οι γυναίκες που δεν φοράνε ποτέ βρακί, δεν μπλέκονται ποτέ προσπαθώντας να το βγάλουν’ και σκέφτηκα ότι αυτό θα είναι από εδώ και πέρα το motto της ζωής μου”‘.

 

Και, έτσι απλά, λίγα χρόνια μετά, η Tera -που ξεκίνησε στα 23 της- είδε τον εαυτό της στην κορυφή της βιομηχανίας του πορνό, όπου έμεινε για πάνω από μια δεκαετία (βλέπε 103 credits), μέχρι που αποφάσισε το 2006 να αποσυρθεί προκειμένου να αφοσιωθεί στην κόρη της. Έχοντας, στο εν τω μεταξύ, ‘παντελονιάσει’ γύρω στα 15 εκ. δολάρια και ξεκινήσει την δική της επιτυχημένη εταιρία παραγωγής, πρακτορείο μοντέλων, σειρά ρούχων και ερωτικών αξεσουάρ και -παραδόξως- τσαγιού.

 

 

Αυτό που λένε happy ending (έτσι λεγόταν η 2η αυτοβιογραφία της. Η πρώτη, που είχε και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είχε καλύτερο τίτλο, δηλαδή Sinner takes all) για όλους. Για εκείνη, που εξαρχής ήταν κυρίαρχος της τύχης της και όχι έρμαιο του εκάστοτε studio. Και για εμάς, που μεγαλώσαμε μαζί της.

 

 

Ζηλεύοντας -τουλάχιστον εγώ- κρυφά την κάργα τύχη του καραφλού ρόκερ πρώην συζύγου της Evan Seinfeld (επίσης μάνατζερ και μέντορά της), με τον οποίο για μεγάλο διάστημα γύριζε μόνο μαζί του τις σκηνές διείσδυσης. (Για την ιστορία να αναφέρουμε πως πλέον είναι χωρισμένοι, αν και παραμένουν αγαπημένοι. Ο λόγος είναι ότι ενώ εκείνη σταμάτησε, εκείνος συνέχισε να θέλει να κάνει σεξ με άλλες γυναίκες μπροστά στην κάμερα).

 

Εννοείται πως τα πράγματα, όταν έχουμε να κάνουμε με adult film stars, δεν είναι ποτέ τόσο απλά. Βλέπεις πριν η Tera, που γεννήθηκε στην Montana και μεγάλωσε στο San Francisco, βρεθεί να δουλεύει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, είχε ήδη προλάβει να κλείσει μια πενταετία ακολασίας. Ξεκινώντας από τότε που ήταν 13 χρονών και βρέθηκε να δουλεύει ως μοντέλο -κανονικό και με αξιώσεις- στο Τόκιο.

 

 

Πέντε χρόνια μετά, κουρασμένη και αηδιασμένη, τα παράτησε προκειμένου να γίνει μικροβιολόγος. Έχοντας προλάβει να εθιστεί στο Valium και στο αλκοόλ. Ίσως ως ένα τρόπο να ντιλάρει με το γεγονός ότι έχασε την παρθενιά της στα 14 της, κατά την διάρκεια μιας φωτογράφησης.

 

 

Ενώ και η άνοδος της Linda Ann Hopkins (αυτό είναι το κανονικό της όνομα) στην κορυφή της τσοντο-πυραμίδας, ήταν επίσης λιγότερο ‘παραδεισένια’ από ότι πλέον, με την απόσταση του χρόνου, θέλει να την αντιμετωπίζει η ίδια. Πιο διαβόητο το επεισόδιο που της συνέβη το 2004, όταν μετά από μια διαφωνία για τα δικαιώματα με την εταιρία παραγωγής της, έκανε λαμπόγυαλο το κυριλέ loft στο Brooklyn του συντρόφου της.

Το αποτέλεσμα ήταν να την δέσει με μονωτική ταινία, να την πάει στο νοσοκομείο και καπάκι να την εισάγουν σε ψυχιατρική κλινική όπου και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή.

 

Όπως και να’χει, η Tera (εδώ στο βιντεοκλίπ του Everlast στο οποίο έχει πρωταγωνιστήσει) αυτή τη στιγμή φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής της. Τα έχει βρει με τον χίπη πατέρα της και την αυστηρή μάνα της. Οι δουλειές της πάνω περίφημα. Και σιγά σιγά προσπαθεί να γίνει κανονική ηθοποιός, έχοντας ήδη πρωταγωνιστήσει σε δυο ταινίες τρόμου.

 

Εμείς, πάντως, θα είμαστε εδώ για να την στηρίξουμε. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εκείνη, μετά από όλα όσα έχει κάνει εκείνη για εμάς. Συγκεκριμένα όλα όσα έχει κάνει με τόσο πάθος. Αυτό που ανέκαθεν την έκανε να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.