PUBLI

Μια παρτίδα πινγκ πονγκ με την Ιωάννα Παπαδημητρίου

20 ακριβώς χρόνια μετά την στέψη της ως Miss Young η Ελληνοτσέχα μοντέλο (που μας έλειψε όταν έφυγε στην Αμερική για 13 χρόνια) συνεχίζει να είναι το ίδιο καυτή. Ένα 'επίτευγμα' που μας 'αναγκάζει' να την βάλουμε στο Hall of Femme μας.

Οι περισσότεροι τη θυμούνται από μια σειρά καυτές φωτογραφήσεις που είχε κάνει στα τέλη της δεκαετίας των 90s, με αποκορύφωμα ένα θρυλικό εξώφυλλο στο Playboy η πόζα στο οποίο είναι τόσο…ξεσηκωτική (με την βραζιλιάνικη έννοια του όρου) που δεν τολμήσαμε να το δημοσιεύσουμε. Επίσης ίσως και να έχει πάρει κάπου το αυτί τους ότι, παράλληλα με το μόντελινγκ, το ταλαντούχο κορίτσι μας υπήρξε και πρωταθλήτρια του πινγκ πονγκ (συγκεκριμένα πρωταθλήτρια κορασίδων και νεανίδων τις χρονιές ’87, ’88 και ’89).

 

Αλλά πόσοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι η -37χρονη πλέον- Ιωάννα είναι η μοναδική Eλληνίδα που έχει δικαίωμα να καυχιέται ότι έχει παίξει σε επεισόδιο του Αμερικάνικου Law&Order;

 

Ή ότι ο λόγος που την βλέπετε στην φωτογραφία αγκαλιά με την Susan Sarandon είναι επειδή αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της διεθνούς καμπάνιας του SPiN Galactic (πίσω από τα οποία είναι και η -βραβευμένη με Όσκαρ- σταρ), μια σειράς ‘πιο hip πεθαίνεις’ club που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και μουσική και η οποία διαθέτει παραρτήματα σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Τορόντο και Ντουμπάι.

 

Για να μην μιλήσω για τις ‘βαρβάτες’ καμπάνιες που είχε κλείσει όσο βρισκόταν στις ΗΠΑ, όπως για τη L’Oreal, τη Nine West, το Macy’s και τη Diet Pepsi.

 

Αν και όλα αυτά είναι απλά ‘γαρνιτούρα’. Η ουσία είναι ότι η Ιωάννα, η μητέρα της οποίας ήταν αθλήτρια στην Τσεχία μέχρι που γνώρισε τον πατέρα της και εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, παραμένει μια από τις ομορφότερες γυναίκες που έχει ποτέ την τιμή ο φακός να δει να στήνονται απέναντί του στην ελληνική επικράτεια. Ακόμη και αν η ίδια επιμένει ότι είναι άθλος ότι τα κατάφερε με το ύψος (μόλις 1,73) που έχει.

 

Η αλήθεια είναι ότι, κανονικά, δεν θα έπρεπε να της το συγχωρήσουμε ότι έφυγε στις αρχές του 1999 για την Αμερική (πρώτα Μαΐάμι και μετά Νέα Υόρκη) και μας έριξε μαύρη πέτρα πίσω. Ή για την ακρίβεια, μια κοτρόνα στο κεφάλι. Εκεί δηλαδή που ετοιμαζόμασταν να την βάλουμε κορώνα.

 

Όλη αυτή η επιμονή απέδωσε καθώς την επόμενη δεκαετία η Παπαδημητρίου δούλεψε non stop σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αμερικάνικης ηπείρου, μέχρι που ο έρωτας την οδήγησε να καταλήξει, το 2010, νυφούλα σε ένα ξωκλήσι στη Σέριφο.

 

Και, κάπως έτσι, η Ιωάννα γύρισε πίσω και συνεχίζει να κάνει καριέρα (κανονικά, όχι στα λόγια) την ίδια ώρα που όλες οι υπόλοιπες της ‘σειράς’ της έχουν αποσυρθεί ή ‘μπαγιατέψει’.

 

Όσον αφορά για την εξήγηση της αιώνιας νεότητάς της, αυτή την είχε δώσει, σε ανύποπτο χρόνο, σε μια προ δεκαετίας συνέντευξή της σε εφημερίδα. Τότε που είχε πει το προφητικό.

 

Αλήθεια σκέφτεστε πιο ταιριαστό επίλογο σε ένα κομμάτι για μια τόσο ‘επικίνδυνα’ κλασάτη γυναίκα;