WOMEN

Οι γοφοί της Shakira δεν μας είπαν ψέματα ποτέ

Έπρεπε να φτάσει λίγο πριν τα 40 και να γίνει μητέρα δυο παιδιών για να την εντάξουμε στο “Hall of Femme” μας. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Το όνομα Shakira στα αραβικά σημαίνει “ευγνωμονούσα”. Κάτι το οποίο βλέπω σαν μια υπέροχη ειρωνία, αφού όλος ο πλανήτης θα έπρεπε να είναι ευγνώμων για την ύπαρξη της πανέμορφης και σέξυ Κολομβιανής.

Στα 38 της χρόνια, η τραγουδίστρια ζει μάλλον τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής της. Έχοντας βρει τον ιδανικό σύντροφο στο πρόσωπο του Gerard Pique, με δυο γιους και μια καριέρα χωρίς περιθώριο αμφισβήτησης, η Shakira μετράει κυρίως φίλους και θαυμαστές (όντας η πρώτη που ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια followers στο Facebook) και ελάχιστους εχθρούς.

 

Τα πράγματα όμως δεν ήταν πάντοτε αγγελικά πλασμένα για την Shakira Isabel Mebarak Ripoll, όπως είναι το πλήρες της όνομα (για προφανείς λόγους, θα την αποκαλώ απλά Shakira).

 

Γεννημένη στην Barranquilla της Κολομβίας, στις βόρειες ακτές της Καραϊβικής θάλασσας, μεγάλωσε μαζί με 8 ετεροθαλή αδέρφια από τον προηγούμενο γάμο του πατέρα της και από 4 ετών ξεκίνησε να ξεδιπλώνει τα ταλέντα της.

Όχι, ακόμα ήταν πολύ μικρή για χορούς και τραγούδια, όμως έγραφε ποιήματα και στα 7 της πήρε για δώρο Χριστουγέννων την πρώτη της γραφομηχανή. Σε αυτή τη γραφομηχανή έγραψε και το πρώτο της τραγούδι, “Tus gafas oscuras” σε ηλικία οκτώ ετών, όταν ένας εκ των μεγαλύτερων αδελφών της σκοτώθηκε σε ατύχημα με τη μηχανή του.

 

“Tus gafas oscuras” σημαίνει τα “μαύρα σου γυαλιά” και εμπνεύστηκε από τα γυαλιά που φορούσε ο πατέρας της για να κρύψει το θρήνο του. Είπαμε, δεν ήταν όλα εύκολα από την αρχή για τη Shakira. Στη Δευτέρα Δημοτικού έφαγε πόρτα από τη χορωδία του Καθολικού σχολείου στο οποίο πήγαινε, με τη δασκάλα μουσικής να της εξηγεί ότι “τραγουδάει σαν κατσίκα”.

Πάντως σαν κατσίκα δεν χόρευε. Ίσα ίσα, κάθε Παρασκευή έδινε μπροστά στους συμμαθητές και τις καλόγριες του σχολείου της παραστάσεις χορού της κοιλιάς, παραδεχόμενη αργότερα πως τότε κατάλαβε ότι θέλει να γίνει performer. Κάτι που εξηγεί επίσης και την μοναδική χάρη με την οποία κινείται πάνω στη σκηνή.

 

Οι ιδιωτικές παραστάσεις που χάριζε στους συμμαθητές της τράβηξαν την προσοχή της τοπικής κοινωνίας της Barranquilla και η Shakira άρχισε να λαμβάνει προσκλήσεις για να χορέψει αλλά και να τραγουδήσει σε τοπικές εκδηλώσεις. Σε μια από αυτές, την ανακάλυψε η παραγωγός Monica Ariza και αμέσως τη σύστησε στο στέλεχος της Sony, Ciro Vargas, χάρη στον οποίο η Shakira υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την εταιρεία. Τα υπόλοιπα ήταν ιστορία.

 

Ο πατέρας της πάντως φρόντισε να της δείξει από πολύ μικρή ηλικία πως πρέπει να τιμήσει το όνομα που της έδωσε και να ευγνωμονεί για αυτά που έχει. Την πήγε μια βόλτα σε πάρκο της περιοχής για να της δείξει πως ζουν τα ορφανά παιδιά και τότε η Shakira υποσχέθηκε πως όταν  μεγαλώσει θα γίνει σταρ θα αφοσιωθεί στη βοήθεια των ορφανών παιδιών.

 

Σταρ ξεκίνησε να γίνεται πάντως από το 2002, όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο της αγγλόφωνο άλμπουμ “Laundry Service”. Το περιβόητο “Whenever, Wherever” την έβαλε στο μουσικό χάρτη και τρία χρόνια αργότερα το “Hip’s Don’t Lie” το οποίο είναι το τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις για τον 21ο αιώνα, την απογείωσε.

 

Η Shakira γεμίζει πλέον γήπεδα και υπνωτίζει τους θεατές με τους αισθησιακούς της χορούς και το απίστευτα σέξυ κούνημα των γοφών της. Τα άλμπουμ της ξεπουλάνε, τα βραβεία της χτυπάνε την πόρτα κι η ίδια απολαμβάνει την επιτυχία, αποτελώντας ένα από τα φρέσκα sex symbol της εποχής.

 

Όσο σέξυ και καυτή εμφανίζεται στα video clip και τις ζωντανές της εμφανίσεις όμως, άλλο τόσο μετρημένη και χαμηλών τόνων παρουσιάζεται στην προσωπική της ζωή.

 

Μακριά από σκάνδαλα, καυτές φωτογραφίσεις και καταχρήσεις. Παιδί καθολικού σχολείου άλλωστε, αλίμονο.

 

Από το 2000 μέχρι το 2011, η Shakira διατηρεί δεσμό με τον Αργεντίνο δικηγόρο Antonio de la Rua, γιο του τότε προέδρου της χώρας. Δεν τον παντρεύεται όμως ποτέ και το 2011 χωρίζουν επεισοδιακά, με τον δικηγόρο να αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του στα νομικά εναντίον της, ζητώντας αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Βλέπεις μαζί με τη σχέση τους έληξε κι η επαγγελματική τους συνεργασία κι ο de la Rua είπε να διεκδικήσει όσα μπορεί.

 

Για την μήνυση αυτή πάντως, μεγάλο ρόλο έπαιξε και το πράσινο τερατάκι της ζήλιας. Βλέπεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του επίσημου τραγουδιού του Μουντιάλ του 2010, η Shakira γνώρισε τον Gerard Pique. Μια γνωριμία που μόνο αδιάφορη δεν της πέρασε και λίγους μήνες μετά το χωρισμό της, η Shakira ανακοίνωσε τη νέα της σχέση με τον αμυντικό της Μπάρτσα.

Μια σχέση που κρατάει μέχρι σήμερα και έχει σαν καρπό της δυο αγόρια, τον Milan και τον Sasha αλλά δεν έχει καταλήξει ούτε αυτή σε γάμο. Τα έχει πει άλλωστε το κορίτσι:

 

Ευτυχισμένη μητέρα στο πλευρό του Pique, με εκείνον να συλλέγει κούπες κι εκείνη Grammy, απολαμβάνοντας τον έρωτα και την επιτυχία τους.

 

Η Shakira βλέπει όλα τα όνειρα που έκανε σαν κοριτσάκι στην Barranquilla να πραγματοποιούνται.

A photo posted by Shakira (@shakira) on

 

 

Παρά την επιτυχία και την προσωπική της ευτυχία πάντως, η Shakira δεν ξέχασε ποτέ την υπόσχεση που έδωσε τον πατέρα της προσφέροντας πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και δημιουργώντας σχολεία για τα φτωχά παιδιά της πατρίδας της.

 

Πλέον, μένει μόνο να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο όνειρο που θα επιλέξει να πραγματοποιήσει.