WOMEN

Ποτέ δεν σε ξεχάσαμε, Αναστασία Περράκη

H Playmate 2005, μια από τις ωραιότερες όλων των εποχών, δικαιούται μια θέση στο Hall of Femme μας. Για την ακρίβεια μια εκείνη και μια το στήθος της.

Το κορίτσι που γεννήθηκε στην Αίγινα, πήγε στα καλλιστεία, δεν πήρε τίτλο, πήγε στα Playmate, σάρωσε, έκανε ένα σωρό φωτογραφήσεις, παντρεύτηκε τον Ολυμπιονίκη Μιχάλη Μουρούτσο, έκανε παιδί, χώρισε, επέστρεψε στην Αίγινα να ηρεμήσει και τώρα κάνει επιλεκτικά μόντελινγκ δεν λέει πολλά. Δεν χρειάζεται. Το σημαντικό είναι ότι τα δείχνει όλα.

perraki 

To παραπάνω είναι λογοπαίγνιο. Ναι, είναι αλήθεια, η Αναστασία, παρότι όντως κορίτσι σεμνό και με ήθος (έχει τύχει σε συνέντευξη να πάει με τη μαμά της μαζί), δεν είχε πρόβλημα για ένα διάστημα να φωτογραφίζεται όπως ο Θεούλης είμαι σίγουρος ότι θα ήθελε (αλλιώς γιατί να την φτιάξει έτσι;).

 

 

Όχι όμως πια. Και, μεταξύ μας, αυτό το κομμάτι, του sex symbol, ποτέ δεν το οικειοποιήθηκε. Ήταν σαν ένα ρούχο που της πήγαινε, αλλά ταυτόχρονα τη ‘στένευε’. Για αυτό και, αν προσέξεις (ναι, το ξέρω, ποτέ δεν βλέπεις τι γράφει δίπλα στις φωτό) στις συνεντεύξεις της σε αντρικά περιοδικά (Playboy, Esquire, Max, Maxim, Status) ποτέ δεν απαντούσε στις προκλητικές ερωτήσεις. Τις απέφευγε επιδέξια.

Στη χειρότερη, όταν έβλεπε την απελπισία στο βλέμμα του δημοσιογράφου που δεν θα είχε τι να γράψει, να του πετούσε ένα ξεροκόμματο τύπου ‘Τι ουσία έχει έρθει σε επαφή με το γυμνό κορμί μου; Μέλι και σοκολάτα’, ‘Προτιμάω να τους δένω παρά να με δένουν. (…) Να τους τραβάω εγώ τα μαλλιά παρά να μου τραβάνε εκείνοι (…) Και να είμαι από κάτω’

 

Για την ακρίβεια ‘πηδούσε’ από πάνω με τα υπέροχα μακριά της πόδια. Άλλωστε αυτός, ο μεγάλος της διασκελισμός, ήταν που -όπως είχε δηλώσει- την είχε βοηθήσει στην εφηβεία να έχει πολύ καλές επιδόσεις στο κατοστάρι.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, τα πόδια της δεν ήταν ποτέ το σημείο της ανατομίας της στο οποίο εστιάζαμε. Ούτε το πρόσωπό της, παρότι είναι όντως εξαίσιο. Παγερά καυτό, υπό μια Χιτσκοκική σκοπιά.

 

 

Τι θέλεις τώρα; Πρέπει να με βάλεις να το γράψω; Το συγκριτικό της πλεονέκτημα ήταν το στήθος της. Ότι, δηλαδή, ενώ είχε αναλογίες μοντέλου, και μάλιστα μοντέλου αξιώσεων, το στήθος της ήταν και αληθινό και στητό και εντελώς Καλιφορνέζικων προδιαγραφών.

Ένα στήθος το οποίο της δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από ότι θα περίμενε κανείς. Ή τουλάχιστον κανείς από εμάς που απλώς το βλέπουμε, αλλά δεν το κατέχουμε.

 

Ναι, το είπε. Και το είπε ξανά και σε άλλη της συνέντευξη. Ότι δηλαδή ‘Θα ήθελα να έχω μικρότερο στήθος’. Το είπε και το εννοούσε. Το είπε και το εννοεί.

Της το συγχωρούμε αυτό; Εγώ λέω πως ναι. Ειδικά τώρα, μετά το διαζύγιο, που πέρασε τα πάνδεινα.

 

Πλέον αυτό αποτελεί παρελθόν. Η Αναστασία, μόλις 31 ετών ακόμη, συνεχίζει να κάνει επιλεκτικά μόντελινγκ. Και, όποιος την έχει δει από κοντά, συμφωνεί ότι τώρα είναι ωραιότερη από τότε. Πιο γυναίκα. Πιο ώριμη. Πιο συνειδητοποιημένη.

Τι μένει για το τέλος; Ένα ευχαριστώ για το υλικό που μας έδωσε. Και ένα ‘καλή τύχη’ για όποιο αποφασίσει ότι θέλει να είναι το επόμενο βήμα της.