HOT RIGHT NOW

Οι σταρ που δένουν τα κορμιά τους κόμπο

Κάποιες είναι πρώην πρωταθλήτριες γυμναστικής. Άλλες 40άρες που διατηρούν το σώμα τους μάχιμο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν χύσει άπειρες κιλά ιδρώτα.

Κάποιες είναι πρώην πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής. Άλλες είναι 40άρες που πασχίζουν να κρατήσουν την καριέρα τους ζωντανή διατηρώντας το σώμα τους σε ‘μάχιμη’ κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν χύσει άπειρες ώρες ιδρώτα για να φτάσουν στο σημείο να μοιάζουν σαν να μην έχουν καθόλου κόκκαλα. Και αυτό είναι μια επίδειξη τεχνικής που επικροτούμε.

Η αφορμή

Θα περίμενε κανείς ότι οι pilates και η beach yoga θα ήταν προαπαιτούμενα μαθήματα σε κάθε σχολή μόντελινγκ. Φαίνεται όμως πως, όσο πιο όμορφη είναι μια γυναίκα, τόσο περισσότερο τεμπελιάζει. Λαμπρή εξαίρεση η Miranda Kerr, το κορμί της οποίας μοιάζει να είναι φτιαγμένο από λάστιχο.

Κάτι που η 30χρονη Αυστραλέζα -που κρίθηκε πολύ γρια για να συνεχίσει να φοράει τα φτερά του αγγέλου της Βικτόρια- φροντίζει να μας θυμίζει συχνά πυκνά ποστάροντας φωτογραφίες όπως η παρακάτω. Η οποία ήταν και η αφορμή που ψάχναμε.

Στο πλευρό της η ακόμη πιο εκθαμβωτική Gisele Bundchen η οποία όχι μόνο κάνει yoga, αλλά φροντίζει να κάνει yoga σε απίστευτα εξωτικά μέρη, μέσα στο τροπικό δάσος, δίπλα στην παραλία με την τόσο λεπτή λευκή άμμο που θέλεις να την βάλεις σε ένα πιάτο και να την φας.

Ειδική μνεία στην παλαίμαχο Christy Turlington, στα 44 της πλέον, που είναι η μόνη από την παλιά γενιά μοντέλων που διάθετε και συνεχίζει να διαθέτει τέτοια ευλυγισία. Και αυτό παρότι η Cindy Crawford ήταν που τσίμπησε τα χοντρά λεφτά με τα σχετικά βίντεο γυμναστικής.

Οι Ανατολικοευρωπαίες έχουν άλλη χάρη

Η πρόσφατη φωτογράφηση της πάλαι ποτέ Bond girl Olga Κurylenko για το περιοδικό Complex ήταν εξαιρετικά απρόσμενη και εξαιρετικά καλοδεχούμενη.

Εν μέρει γιατί η 33χρονη Ουκρανή μας απέδειξε ότι όχι μόνο διαθέτει ένα από τα καλύτερα κορμιά ανά την επικράτεια, αλλά ξέρει πώς να το χρησιμοποιεί.

Για όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες, φροντίσαμε να συμπεριλάβουμε στο μενού και το συνοδευτικό βίντεο, προς γνώση και συμμόρφωση.

Ενώ θα ήταν τουλάχιστον γελοίο να γράψουμε τέτοιο άρθρο χωρίς να κάνουμε αναφορά στην περίπτωση της Alina Kabaeva, της Ρωσίδας υπερ-πρωταθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής που βρέθηκε στην Δούμα ως βουλευτής και -σύμφωνα με επίμονες φήμες- είναι ο λόγος που ο Putin μόλις ανακοίνωσε ότι ο γάμος του είναι καπουτ.

Η νέα γενιά

Δεν νομίζω ότι υπάρχει στάρλετ στο Χόλυγουντ κάτω των 25 που να μην πασχίζει να γίνει όσο πιο ευλύγιστη είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Οι περισσότερες όμως δεν παίρνουν την γίογκα τους στα σοβαρά. Είναι απλά κάτι που λένε ότι κάνουν.

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η Miley Cyrus που συχνά πυκνά φεύγει διακοπές με σκοπό να κάνει γιόγκα στην παραλία (όπως συνέβη πρόσφατα σε yoga retreat του Μεξικό) και να βρει την ηρεμία της. Την ίδια δηλαδή που χάνουμε εμείς.

Ενώ εξίσου φανατική του αθλήματος είναι και η Nina Dobrev του Vampire Diaries. Κάτι που διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια ο Conan O’Brien όταν βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του και του άρχισε τα ακροβατικά.

Η παλιά γενιά

Όσο και να έψαξα να βρω μια ωραία φωτογραφία της Aniston να κάνει αυτό που αγαπά, δηλαδή yoga, απέτυχα. Αντιθέτως έπεσα με την μια πάνω στην συγκλονιστική αυτή φωτό που δείχνει την Madonna να γίνεται πρέτσελ. Προφανώς κάποια χρόνια πίσω, καθώς πλέον μόνο να γδύνεται ξέρει.

Εξίσου χαρακτηριστική είναι η φωτό που δείχνει την Cameron Diaz να τεντώνεται στην παραλία. Αλλά και πάλι ψιλο-μούφα κατάσταση είναι, αφού η Cameron ποτέ δεν μας έχει αποδείξει πόσο flexible είναι.

Αντιθέτως η Carmen Electra ποτέ δεν μας έχει απογοητεύσει. Γιατί το κορίτσι έχει το μυαλό να φροντίζει το όπλο με το οποίο βγάζει το μεροκάματο εδώ και 20 χρόνια, δηλαδή το κορμί της.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πόσα επιτυχημένα dvd γυμναστικής έχει λανσάρει. Τα οποία συνήθως, βέβαια, συνδέει με το pole dancing.

Για το τέλος μένει μια μικρή γυμναστική επίδειξη από την Shakira (εντός του κλουβιού στο οποίο είναι κλεισμένη) στο βιντεοκλίπ της She Wolf.

She wolf-shakira 2011

 

Καθώς επίσης  και μια εύφημος μνεία σε άλλες δυο σκληρά εργαζόμενες τραγουδίστριες. Την Pink που, αν και μπιλντέρι, μας εντυπωσίασε με αυτά που έκανε στο τελευταίο της βιντεοκλίπ.

Και φυσικά την Fergie που ήδη από την πρώτη της φωτογράφηση φρόντισε να μας δείξει ότι τα πόδια της φτάνουν τόσο ψηλά όσο και οι οκτάβες της.

Τι συμβαίνει στο Ελλάντα

Η πιο ευλύγιστη Ελληνίδα των τελευταίων χρόνων είναι χωρίς αμφιβολία η Σόφη Πασχάλη. Ένα κορίτσι που παίζει τις αρθρώσεις της στα δάχτυλα της. Κάτι αναμενόμενο, αφού αυτή είναι η δουλειά της.

Από την άλλη και της Πετρουλάκη δουλειά είναι, αλλά η Ελένη ποτέ δεν μας εντυπωσίασε ακριβώς με τα αεροπλανικά της, αλλά με το πόσο αεροπλανικό είναι συνολικά το σώμα της.

Από τις μη γυμνάστριες, φιλότιμες προσπάθειες καταβάλει η Έλενα Παπαβασιλείου (ένεκα ότι είναι μαθήτρια και φίλη της Σόφης Πασχάλη). Όπως επίσης και η Άννα Πρέλεβιτς. Αλλά δεν έχουμε τα πειστήρια για να σας το αποδείξουμε.

Ενώ δεδομένη είναι η ευλυγισία της Νίκης Κάρτσωνα που πέρασε το διάστημα από 11-17 ετών κλεισμένη στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου ως μέλος της εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής.

Πάραυτα εκείνη η εικόνα που μου καρφώνεται στο νου όποτε σκέφτομαι μια Ελληνίδα που δεν διστάζει να τεντωθεί, είναι η Χριστίνα Μουστάκα να κάνει γυμνόστηθη την γέφυρα της σε μια παλιά φωτογράφηση της στο Esquire.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να εξηγήσω τον λόγο.

Για επίλογος ένα χορταστικό photostory. Γιατί μια στάση (yoga) δεν είναι ποτέ αρκετή.