HOT RIGHT NOW

Αθηνά Οικονομάκου, η τηλε-MVP της σεζόν

Το εθνικό μας κορμί είναι πλέον Νο1 επιλογή για κάθε τηλεοπτικό ρόλο παίζει εκεί έξω.

Το κορίτσι με το πρόσωπο Καγιά και το κορμί γυμνάστριας ρυθμικής όχι μόνο παίζει φέτος σε μια σαπουνόπερα και μια κωμική σειρά, αλλά αρνήθηκε και τον ‘λεφτά στην τράπεζα’ ρόλο της αντικαταστάτριας της Βασούλας στο ‘Μην αρχίζεις την Μουρμούρα’.

Είμαι σίγουρος ότι, αν το είχε επιλέξει, θα ήταν τέλεια γεωπόνος. Αυτό, άλλωστε, ήρθε να σπουδάσει στην Αθήνα από την Σκάλα Λακωνίας, στα 18 της. Μέχρι που, στο δεύτερο έτος της σχολής, πέρασε ταυτόχρονα και στην δραματική σχολή της Μιμής Ντενίση, απ’ όπου τελείωσε το 2007.

 

Από τότε, έως και σήμερα, οχτώ χρόνια μετά, δεν έχει μείνει μέρα χωρίς δουλειά. Όλα της έχουν έρθει εύκολα. Ειδικά μετά το διαφημιστικό που την έκανε άμεσα αναγνωρίσιμη ως το εθνικό μας κορμί. Θυμάσαι, εκείνο που την χάσαμε, πατριώτη.

 

 

Για να είμαι ειλικρινής τότε, την εποχή δηλαδή που την πρωτογνώρισα με την ιδιότητά μου ως αρχισυντάκτης αντρικού περιοδικού για το οποίο και έκανε την μια από τις δυο σέξι φωτογραφήσεις την καριέρα της (βλέπε μια Max και μια Nitro), αυτό που σε κέρδιζε δεν ήταν το σώμα της.

 

Μιλάμε για το διάστημα αμέσως μετά το ‘Λατρεμένοι μου γείτονες’, όπου έπαιζε την κόρη του Καφετζόπουλου, και πριν την αποθέωση που γνώρισε ως κακιά Ξένια στο ‘Η ζωή της Άλλης’. Τότε δηλαδή που ήταν ακόμη στην αρχή και κουβαλούσε πάνω της το σχετικό ‘τι ρόλος θα μου ξημερώσει’ ρόλος.

 

Αυτό, το σώμα της δηλαδή, νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερο τώρα, που παρά τα 18ώρα που βαράει κάθε μέρα (την βλέπουμε τόσο στο ‘Δαχτυλίδι της Φωτιάς’ όσο και προσεχώς στο ‘Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου’, το προσέχει πιο ευλαβικά με σωστή διατροφή και πολύ γυμναστική. Κυρίως ‘ιπτάμενη’.

 

Για την ακρίβεια είναι το 2ο καλύτερο επί της τηλεοπτικής οθόνης, μετά το αξεπέραστο της Ντορέττας Παπαδημητρίου.

"Strong" hair,don't care..         #healthyhair #growstrong #fructis #summerends #maybe #summerisover #already #waitingforchristmas    

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Athina Oikonomakou Official   (@athinao1konomakou) στις

 

Εκείνο που σου έμενε χαραγμένο στην μνήμη τότε ήταν το υπέροχο χαμόγελό της (το οποίο, βέβαια, σπανίως χαράμιζε πάνω σου αν δεν το άξιζες). Το πόσο πολύ θύμιζε το πρόσωπό της την Βίκυ Καγιά στα νιάτα της (ίδια δομή, ίδια ζυγωματικά).

 

Και, πάνω από όλα, η σοβαρότητά της. Ήταν επαγγελματίας. Ήξερε τι έκανε και γιατί. Οπότε, αντίστοιχα, βλέποντάς την τώρα να μοιράζει απλόχερα εγκεφαλικά μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram, ανεβάζοντας παιχνιδιάρικες φωτό από τις διακοπές της, τις εξόδους της και την καθημερινότητά της, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η χαλαρότητα της.

 

Δεν ξέρω πότε και τι ήταν αυτό που της έκανε το κλικ, αλλά η Αθηνά του σήμερα φαίνεται να διασκεδάζει με όλη της την ψυχή αυτό που κάνει. Το γύρισμα, την έξοδο, το μακροβούτι σε κάποια παραλία.

Είναι χαρούμενη. Και αυτό στο μεταδίδει. Ίσως επειδή βλέπει ότι οι ρόλοι στις ‘σαπουνόπερες’ ποτέ δεν θα στερέψουν για εκείνη (μετά το ‘Η ζωή της άλλης’ την είδαμε στα ‘Κλεμμένα Όνειρα’ και φέτος στο ‘Δαχτυλίδι της Φωτιάς’.

 

Ίσως επειδή της αρέσουν τα πράγματα που κάνει στο θέατρο και, κυρίως, οι καλοκαιρινές περιοδείες (έκανε δυο συνεχόμενες χρονιές με το ‘Τα βαφτίσια’) που της επιτρέπουν να βουτήξει σε κάθε παραλία της ελληνικής επικράτειας.

Ίσως επειδή αυτή τη χρονιά, με τον ρόλο της στο κινηματογραφικό Amore Mio ως η οικολόγα νοσοκόμα γειτόνισσα του Πάνου Μαζουράκη απέδειξε -στον εαυτό της και σε όλους εμάς- ότι η καλύτερη χρήση των εξαίσιων ζυγωματικών της είναι πάνω στη μεγάλη οθόνη.

 

Όπως και να’χει, η κόρη του καπετάνιου μας έχει καρφωθεί για τα καλά στο συλλογικό ασυνείδητο. Και είμαι βέβαιος ότι έχει πολλά περισσότερα να μας δείξει. Μην ξεχνάτε ότι είναι μόλις 26. Τώρα ξεκινάει.

 

Και, γνωρίζοντας πόσο τελειομανής και απαιτητική είναι από τον εαυτό της, όπως έχει δηλώσει άλλωστε επανειλημμένως, ότι έχουμε δει μέχρι τώρα από εκείνη είναι απλά ο πρόλογος, το ζέσταμα πριν τον αγώνα, το ορντέρβ πριν έρθει και μας σερβίρει το αληθινό κυρίως της.