HOT RIGHT NOW

H Chloë Grace Moretz μεγάλωσε μπροστά στα μάτια μας

Η ανομολόγητη 'καψούρα' κάθε nerd είναι πλέον 18. Δηλαδή νόμιμη. Αν και φυσικά και δεν είναι αυτός ο λόγος που ασχολούμαστε μαζί της.

Natalie Portman, Scarlett Johansson και τώρα αυτή. Τρία πιτσιρίκια που έγιναν σταρ περιοπής. Για την ακρίβεια δυο. Η Chloe θα γίνει επίσημα του χρόνου. Όταν δηλαδή κυκλοφορήσει ταυτόχρονα το κατάμαυρο Dark Places με την Charlize Theron (από την συγγραφέα του Gone Girl) και το μετα-αποκαλυπτικό sci fi The 5th wave.

 

Ναι, είναι νωρίς για τέτοιες συγκρίσεις. Όχι όμως και πολύ νωρίς. Μην ξεχνάτε πως η Chloe (που γιόρτασε τα 18α της γενέθλια με μπικίνι και τιάρες-δες παρακάτω) έχει ήδη 12 χρόνια στο ‘κουρμπέτι’. Για την ακρίβεια 12 επιτυχημένα χρόνια, δουλεύοντας για σκηνοθέτες όπως ο Tim Burton (Dark Shadows) και ο Martin Scorsese (Hugo).

 

Επιπλέον, αυτό που κάνει, είναι το μόνο που ξέρει να κάνει (εννοείται πως δεν πήγε ποτέ κανονικό σχολείο. Δεν υπήρχε χρόνος). Είναι δηλαδή μονόδρομος για εκείνη. Ίσως για αυτό, όταν την ακούς να μιλάς, αισθάνεσαι πως μιλάς με μπαρουτοκαπνισμένο βετεράνο.

 

Αν και, επειδή η οικογένειά της (μαμά νοσοκόμα, μπαμπάς πλαστικός χειρούργος) είναι ‘φουλ πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια’ και γενικώς αυστηρών αρχών (επίσης την έχουν πάντα από δίπλα), φαίνεται να διατηρεί ακόμη τα ‘συγκαλά’ της.

 

 

Με άλλα λόγια, δεν παίζει να την δούμε να βγαίνει μεθυσμένη από club, να μπαίνει σε κλινικές αποτοξίνωσης ή να ποζάρει ολόγυμνη για το εξώφυλλο του Playboy.

 

Αυτά είναι πράγματα που ανήκουν σε ένα διαφορετικό ‘Lindsay Lohan’ γαλαξία. Εκτός και αν μπει κάποια στιγμή ο διάολος μέσα της και αποφασίσει να κάνει την δική της sex, drugs & rock’n’roll επανάσταση.

grace 

Κάτι που, στην δική της περίπτωση, δεν φαίνεται πιθανόν. Δεν είναι τυχαίο ότι την έχουν αποκαλέσει δικαίως ‘η πιο busy ηθοποιός στο Χόλιγουντ’ αφού κυριολεκτικά κάθε λεπτό των επόμενων χρόνων της ζωής της, είναι ήδη προγραμματισμένο και κοστολογημένο.

Ατού της το γεγονός ότι το κορίτσι με το φαντασμαγορικό πρόσωπο, εκείνο που ζαλίζει κοινό και σκηνοθέτες, ξέρει να ακούει και να υιοθετεί καλές συμβουλές.

 

 

Αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε να υποδυθεί την Ρωσίδα πόρνη στο Equalizer, δίπλα στον Denzel Washington, παρόλο που ήξερε ότι θα φάει κράξιμο για ότι ο ρόλος ήταν υπερβολικά σεξουαλικός για κάποια στην ηλικία της.

 

Άλλωστε η Chloe, την οποία πρωτογνωρίσαμε στα 6 της, ως το κοριτσάκι δίπλα στον Ryan Reynolds στο Amityville Horror, έχει αποδείξει ότι δεν μασάει στα δύσκολα. Όπως το να βρίζει, στα 13 της, ως λιμενεργάτης στα πλαίσια του breakthrough ρόλου της ως Hit-Girl στο Kick-Ass.

 

Ή να υποδύεται πειστικά την ανήλικη βρικόλακα στην Αμερικάνικη μεταφορά του Let the Right One In. Μια από τις πολλές ταινίες τρόμου στις οποίες έχει παίξει (βλέπε The Eye, Carrie).

 

 

Αυτό που εκτιμώ προσωπικά στην Chloe, πέρα από την φαντασμαγορική εκφραστικότητα και την ωριμότητα που βγάζει το βλέμμα της, είναι ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας της, αποτελεί στα μάτια μου σχεδόν εγγύηση ότι η ταινία που βλέπω έχει προοπτικές. Για να μην το χοντρύνω και πω ότι κάθε ταινία της που βλέπω (Laggies, If I Stay, Clouds of Sils Maria) τουλάχιστον βλέπεται.

Προφανώς αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε εκείνη φθάνουν πρώτη όλα τα καλά σενάρια. Ωστόσο οφείλουμε να της αναγνωρίζουμε ότι, στο θέμα της καριέρα της, είναι δεινή σκακίστρια. Ένα κορίτσι που έγινε γυναίκα μπροστά στα μάτια μας. Μια γυναίκα, την πορεία της οποίας με ενδιαφέρον σκοπεύουμε να παρακολουθήσουμε στενά.