HOT RIGHT NOW

Η Ελληνογαλλίδα που κάνει την Ζιζέλ να αισθάνεται γριά, χοντρή και βήτα

Η 17χρονη Ιουστίνη Αλεξανδροπούλου είναι το χειρότερα κρυμμένο μυστικό του ελληνικού μόντελινγκ. Γιατί όλοι ξέρουν τι της μέλλει γενέσθαι. Αρκεί να τελειώσει επιτέλους το λύκειο.

Πάνε δυο χρόνια από την πρώτη φορά που την συνάντησα, στα γραφεία του αντρικού περιοδικού που δούλευα. Είχε μόλις κερδίσει το Γαλλικό Elite Model of the year (κάτι που μόνο εύκολο ή απλό δεν το λες) και συνοδευόταν, όπως συνήθως, από την – εξαιρετικά κομψή και φινετσάτα διακριτική- μητέρα της. Οι συγκυρίες το έφεραν να μην δουλέψουμε μαζί. Αλλά ότι την γνώρισα ήξερα ότι θα ήταν κάτι που κάποτε θα εξιστορούσα στα παιδιά μου.

‘Σίγουρα χαίρομαι για την εξέλιξή της, αλλά θέλω παράλληλα με το μόντελινγκ να τελειώσει και τις σπουδές της, κάτι που το θέλει και η ίδια. Έχουμε αποφασίσει από κοινού, μόλις τελειώσει το σχολείο, να φοιτήσει σε γαλλικό πανεπιστήμιο, ώστε να μπορεί να βρίσκεται στην πρωτεύουσα της μόδας’. Αυτό δήλωσε η Γαλλικής καταγωγής Μαρί, μητέρα της Ιουστίνης, σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Μια δήλωση και μερικές εντυπωσιακές φωτό που έσπευσαν σαν παπαγάλοι να αναπαράγουν όλοι. Χωρίς φυσικά να κάνουν τον κόπο να μπουν στην ουσία του πράγματος.

Γιατί μπορεί να υπάρχουν αρκετά μοντέλα που πλέον κάνουν σοβαρή καριέρα στο εξωτερικό (Νάντια Σερλίδου, Ρος Γεωργίου, Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ηλιάννα Παπαγεωργίου) και μας επισκέπτονται μόνο για διακοπές, αργίες και εθνικές γιορτές.

Αλλά καμία τους δεν έχει την γονιδιακή υπεροχή της Ιουστίνης, αυτή δηλαδή που θα τους επιτρέψει να γίνουν σταρ. Με την έννοια του να είναι το όνομα τους κάποτε εξίσου γνώριμο σε στιλίστες, μόδιστρους και κομμωτές, όσο και στο ευρύ κοινό.

Βλέπεις η Ιουστίνη (γνωστή και ως Justine στο εξωτερικό) έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Την ηλικία της (μόλις 17 ετών), το ύψος της (181 εκατοστά), τις ιδανικές αναλογίες της (90-62-89) και, πάνω από όλα, το γεγονός ότι έχει το μυαλό στο κεφάλι της.

Για αυτό και δεν πρόκειται να την δεις να αναλώνεται σε εύκολες δουλειές και δηλώσεις σε κάμερες. Ή να κρέμεται στο μπράτσο κάποιου από τους γνωστούς γαμπρούς της παραλιακής.

Το κορίτσι έτυχε να μεγαλώσει εδώ (ένεκα του Έλληνα μπαμπά της). Αλλά το μέλλον της είναι γραμμένο εκεί έξω, στις πασαρέλες του Μιλάνου, του Παρισιού και της Νέας Υόρκης.

Το ξέρω ότι το συγκεκριμένο κείμενο μοιάζει υπερβολικό. Και φυσικά η Ζιζέλ δεν νοιώθει γριά, χοντρή ή βήτα. Αλλά δεν ήξερα πως αλλιώς να σε πείσω ότι φρούτα σαν την Αλεξανδροπούλου δεν φυτρώνουν στον κήπο μας κάθε μέρα.

Για την ακρίβεια δεν φυτρώνουν σε κανενός κήπο ιδιαίτερα συχνά.

Για την ώρα η 17χρονη μπορεί να περηφανεύεται ότι, παράλληλα με τα μαθήματά της, έχει ήδη εμφανιστεί σε σόου γνωστής εταιρείας εσώρουχων δίπλα στην Καρολίνα Κούρκοβα και ότι προσεχώς θα  πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια καμπάνια που ετοιμάζει διάσημη εταιρεία ρούχων.

Και είπαμε, το μόνο που την χωρίζει από μια διεθνή καριέρα είναι ένα απλό και ταπεινό απολυτήριο λυκείου.