HOT RIGHT NOW

H Rihanna είναι το χειρότερο πρότυπο όλων των εποχών

Αυτό έγραψε η δημοσιογράφος της Daily Mail προκαλώντας την ιερά οργή της RiRi. Ώρα να της σπάσουμε και εμείς λίγο τα νεύρα.

‘Προμοτάρει την χρήση ναρκωτικών, το αλκοόλ και ένα στιλ ντυσίματος που σχεδόν προσκαλεί τον βιασμό. Εύχομαι αυτή η τοξική πριγκίπισσα της ποπ να σταματήσει να μολύνει τους δρόμους μας με τα τατού της από όπλα, τα ψεύτικα μαλλιά, τα ψεύτικα νύχια και την ψεύτικη μαγκιά της’. Αυτό έγραψε η μεσήλικας δημοσιογράφος Liz Jones με την Rihanna να ποστάρει, ως εκδίκηση, φωτογραφία της με το caption ‘είσαι ένα θλιβερό εμμηνοπαυσιακό μάτσο χάλια’. Ποια από τις δυο, όμως, είχε δίκαιο;

 

H Rihanna έχει -περίπου- δίκαιο. Τα σχόλια περί μαλλιών και νυχιών είναι εντελώς άκυρα. Στην τελική το κορίτσι ποπ σταρ είναι, όχι καθηγήτρια πανεπιστημίου που οφείλει να ντύνεται φούστα-μπλούζα για να μην προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

Όσον αφορά τα τατού της με τα όπλα, που είναι όντως πολλά, θεωρώ ότι εμπίπτουν στην λογική ‘Δικό της είναι το σώμα, μπορεί να ζωγραφίσει πάνω του ότι γουστάρει’.

Άλλωστε πριν κράξει κανείς αυτή (που είναι απλά faux gangsta) οφείλει να αρχίσει στα χαστούκια όποιον ραπ σταρ έχει ξεμυτίσει ποτέ από τα γκέτο Ανατολικής και Δυτικής Ακτής τα τελευταία 30 χρόνια.

Εξίσου αμελητέο θεωρώ το –φανατικό ‘μπουστάρισμα εκ μέρους της’- του μπάφου. Όπως π.χ. με την τελευταία φωτό που ανέβασε από το Άμστερνταμ.

Σε μια Αμερική που σε 10 χρόνια θα τον έχει νομιμοποιήσει σε κάθε πολιτεία είναι απλά μια ‘εύκολη’ επανάσταση. Γιατί το παίζεις ‘προχώ’ σε κάτι που ήδη το κοινό ψιλο-συμφωνεί μαζί σου.

Αντιθέτως είναι λίγο ενοχλητικό ότι, παρά το ότι έχει την δύναμη, δεν κουνά δαχτυλάκι για να βοηθήσει (με ένα ανέξοδο tweet) ανθρώπους ή οργανισμούς που έχουν ανάγκη.

Εκτός και αν ως ‘φιλανθρωπία’ θεωρείται το τρελό σπονσοράρισμα των διάφορων strip club που της αρέσει να συχνάζει. Ανεβάζοντας ταυτόχρονα φωτό που την δείχνουν να πατάειπάνω σε ένα πατωμα γεμάτο δολάρια.

Στο ντύσιμο, πάντως, μάλλον συμφωνώ με την βρετανή δημοσιογράφο. Δεν με χαλάει φυσικά που η φωνάρα από τα Barbados ΄γδύνεται’ δημιουργικά σε κάθε βιντεοκλίπ της ή φωτογράφηση της.

Αλλά όλη αυτή η ιστορία με τα σιθρου φορέματα και μπλουζάκια που φοράει κάθε τρεις και λίγο είναι κομμάτι ‘in your face’.

Γιατί και η Μαντόνα, την εποχή της, έκανε τα δικά της, αλλά φρόντιζε να τα αμπαλάρει όμορφα στα πλαίσια π.χ. ενός coffee table book όπως το SEX.

Ενώ η Lady Gaga, εξίσου προκλητική όποτε το αποφασίσει, κρύβει πάντω ένα concept και μια ‘προχώ’ αίσθηση μόδας από πίσω.

Αντιθέτως η Rihanna είναι υπερβολικά χύμα και ‘λαϊκή’ στο ντύσιμο της.

Σε σημείο που, αν κάποιος δεν ήξερε ποια είναι, ειλικρινά θα την περνούσε για κορίτσι του δρόμου. Και μάλιστα όχι από τα ακριβά.

Άσε που γενικά τρως μια φρίκη με την ολική μεταμόρφωση αυτής της γυναίκας, όταν την συγκρίνεις με την φωτογραφία που τουίταρε για την ‘πιο σημαντική νύχτα την ζωή της’.

Όταν δηλαδή ήταν 15 χρονών, με σχολική στολή, τα μαλλιά πιασμένα κότσο και είχε πάει αμέσως μετά το σχολείο για την audition της.

 

Η ουσία, βέβαια, δεν είναι αν συμφωνούμε ή όχι με το άρθρο. Αλλά με το ότι η δημοσιογράφος πέτυχε τον σκοπό της. Γιατί η Rihanna κάθισε και ασχολήθηκε με αυτό. Δείχνοντας πως είναι ταυτόχρονα μικροπρεπής, οξύθυμη και εκδικητική.

Με άλλα λόγια αποδεικνύοντας πως δεν έχει (ακόμη) ούγια σταρ όπως η Μαντόνα που ποτέ δεν καταδέχθηκε να απαντήσει σε οτιδήποτε έχει γραφτεί ή ειπωθεί για εκείνη.

Ακόμη και όταν ήταν κάποιος επώνυμος, όπως π.χ. ο Elton John που έσταζε χολή εναντίον της.

Ειδικά τελευταία η Rihanna έχει αρχίσει, εντελώς πρόστυχα, να μην σέβεται καν την καλή της τύχη και το κοινό που της την προσέφερε με το να ακυρώνει συναυλίες ή να εμφανίζεται σε αυτές με δυο ώρες καθυστέρηση επειδή το προηγούμενο βράδυ κλάμπαρε.

Ενώ έφτασε στο σημείο μέχρι και να βαρέσει με το μικρόφωνο στο κεφάλι ένα φαν της που καθόταν στην πρώτη σειρά.

 

Μην παρεξηγηθώ. Εξακολουθώ να την θεωρώ πανέμορφη, φωνάρα και ταλεντάρα. Καθώς όμως και εξαιρετική ανώριμη. Ίσως γιατί της ήρθαν όλα πολύ νωρίς.

Επίσης είμαι βέβαιως ότι όντως πάσχει κλινικά από επιδειξιμανία και όχι ότι όλο αυτό το τσουνάμι από selfies που ποστάρει σε καθημερινή βάση αποτελεί στρατηγική marketing για να κρατήσει χαρούμενους τα μιλιούνια των followers της.

Δεν είναι δυνατόν, δηλαδή, η μοναδική που την ‘ανταγωνίζεται’ στο άθλημα να είναι η –προ εγκυμοσύνης- Kardashian.

Στην τελική η Kim είναι εντελώς ατάλαντη, οπότε δεν έχει να δείξει κάτι άλλο.

Επίσης ένα στα δυο posts της είναι προϊοντικά. Άρα βγάζει λεφτά από αυτά.

Αντιθέτως η Rihanna μοιάζει αποφασισμένη να μην σταματήσει πριν κάθε χρήστης social media στον πλανήτη απομνημονεύσει πλήρως κάθε εκατοστό της ανατομίας της.

Ο πιο σημαντικός όμως παράγοντας που την καθιστά κακό πρότυπο ήταν και εξακολουθεί να είναι η ιστορία με τον Chris Brown.

Όχι για το ξύλο. Για το οποίο φυσικά και δεν έχει καμία ευθύνη.

 

Αλλά για το γεγονός ότι πρόσφατα τον συγχώρεσε (και μάλιστα δημόσια) πριν τελικά πάλι τον χωρίσει.

Προφανώς και έχει δικαίωμα να αγαπάει βαθιά όποιον γουστάρει. Οσο βαρύ χέρι και αν έχει αυτός.

Αλλά με την πράξη της αυτή δίνει ταυτόχρονα συγχωροχάρτι σε δεκάδες χιλιάδες κάφρους εκεί έξω που φέρονται άσχημα στις γυναίκες και οι οποίοι πλέον μπορούν να την χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα, στην λογική ‘Η Rihanna τον συγχώρεσε. Εσύ γιατί δεν μπορείς;’

Στο τέλος της ημέρας η Rihanna, πίσω από όλη αυτή την μαγκιά που απεγνωσμένα προσπαθεί να μας πείσει ότι διαθέτει, παραμένει ένα εξαιρετικά μοναχικό, ματαιόδοξο και ανασφαλές πλάσμα.

Όπως σχεδόν κάθε σταρ εκεί έξω. Άρα όχι, δεν είναι πρότυπο. Κανείς τους δεν είναι.

Εκτός και αν μιλάμε για πρότυπα αυτοκαταστροφής.