HOT RIGHT NOW

Η Βάσω Λασκαράκη άργησε 10 χρόνια να μπει στη ζωή μας

Αν η αγάπη άργησε μια μέρα, η Λασκαράκη άργησε μερικά χρόνια. Και τώρα πρέπει να συμβιβαστεί με την μίζερη κορυφή εν καιρώ κρίσης.

Το 2008 ήταν μια αρκετά καλή χρονιά για την Ελλάδα γιατί κοιμόταν ακόμα τον ύπνο του δικαίου. Ήταν μία πολύ καλή χρονιά όμως για τη Βάσω Λασκαράκη η οποία έβλεπε μέσα από έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην “Πολυκατοικία” να γίνεται σιγά – σιγά γνωστή.

Και δεν είναι εύκολο για μία ξανθιά γλυκούλα ηθοποιό να ξεχωρίσει σε ένα σίριαλ και να υπερβεί τα αφόρητα κλισέ που της προσάπταμε τότε όλοι οι δημοσιογράφοι στο ξεκίνημά της. Κάτι αηδίες περί Τσιμιτσέλη, κάτι χαζές κριτικές που την αντιμετώπιζαν ως άλλη Reese Witherspoon στο Legally Blonde.

 

 

Είναι σίγουρο ότι τον πρώτο καιρό ήταν ευχαριστημένη. Την έπιανε θυμάμαι ένα μικρο παράπονο σε κάθε συνέντευξη που δεν κατάφερνε να αποδείξει ότι πίσω από το πολύ όμορφο πρόσωπο υπάρχει μία καλή ηθοποιός. Αλλά τι πείραζε τότε; Ήταν στο ξεκίνημά της.

Βάσω Λσσκαράκη 

Και δίκαια μπορούσε τα βράδια να πέφτει στο μαξιλάρι της και να ονειρεύεται πρωταγωνιστικούς ρόλους, πρωτοσέλιδα και εξώφυλλα, ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις και γενικά την αντιμετώπιση που αναμενόταν να έχει οποιαδήποτε όμορφη ηθοποιός έκανε τα πρώτα της βήματα σε μία χώρα που λάτρευε όσο τίποτα να ξοδεύει λεφτά για διάττοντες αστέρες.

Μόνο που η Βάσω Λασκαράκη δεν ήταν τέτοια περίπτωση. Γιατί εξελίχθηκε. Συνέχισε να παίζει καλά, να κερδίζει ρόλους, να έχει καθημερινή επαφή με το κοινό σε θέατρο και τηλεόραση. Και απέδειξε γρήγορα – σε όσους είχαν συναίσθηση – ότι είναι μία πολύ καλή ηθοποιός.

 

Η Ελλάδα όμως ακολούθησε αντίθετη πορεία από την Βάσω ακριβώς τον καιρό που εκείνη ανέβαινε τα σκαλιά της επιτυχίας. Και τα χρήματα του παρελθόντος έγιναν χρωστούμενα και ακάλυπτες επιταγές.

 

Χρωστάει η Ελλάδα λεφτά και δόξα στην Βάσω Λασκαράκη ή σε οιαδήποτε ηθοποιό; Προφανώς και όχι.

Αλλά αν η Βάσω είχε μπει στη ζωή μας λίγα χρόνια νωρίτερα, η ελληνική showbiz θα είχε δημιουργήσει στο πρόσωπό της ένα πολύ λαμπρό αστέρι (μόνο τυχαίος δεν είναι ο βλάσφημος αλλά βάσιμος συσχετισμός της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη) το οποίο θα έβλεπες παντού δεξιά κι αριστερά να λάμπει σε φακούς κινηματογραφικούς και φωτογραφικούς.

 

Ίσως το ταλέντο της να μην είχε αναγνωριστεί ποτέ αν δεν μας είχε αγγίξει η κρίση. Και ίσως βαθιά μέσα της να χαίρεται γιατί σε όλη αυτή την κατάσταση, το ότι εκείνη ξεχωρίζει καθημερινά, είναι σίγουρα σημαντικό.

Εμείς όμως δεν μπορούμε παρά να “χαλιόμαστε” για την sexy φωτογράφηση, την ταινία υπερπαραγωγή, τις βαρυσήμαντες δηλώσεις και τις πόζες όλο έπαρση που δεν θα δούμε ποτέ…