HOT RIGHT NOW

Meghan Markle: Η πρώτη Αφροαμερικανίδα πριγκίπισσα της Αγγλίας

Η μέλλουσα γυναίκα του πρίγκιπα Χάρι έσπασε τα 'ταμπού' για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει τόσο μια Αφροαμερικανίδα, όσο και ένα κορίτσι του Deal.

Μπορεί τεχνικά η 36χρονη πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του Suits να μην γίνει πριγκίπισσα μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι (ούτε η Κέιτ Μίντλετον είναι ‘τεχνικά’ τέτοια, παρά μόνο μια ‘ταπεινή’ δούκισσα) αλλά ως τέτοια την αντιλαμβάνεται το βρετανικό κοινό.

Καθώς επίσης και τα περιοδικά, όπως το Vanity Fair, που δεν χορταίνουν να στολίζουν τα εξώφυλλα τους με την -ομολογουμένως υπέροχη- φάτσα της.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ταυτόχρονη παρουσία των δυο τους, Meghan και Kate, στην ίδια γαλαζοαίματη ‘οικογένεια’, πέρα από το ότι κάνει τις συνεχείς συγκρίσεις της μιας με της άλλης κάτι νομοτελειακό -και μακροπρόθεσμα διαβρωτικό-, ανεβάζει πολύ ψηλά τον δείκτη φωτογένειας της βασιλικής οικογένειας.

Για να μην το χοντρύνω και σου πω ότι πλέον η Αγγλική βασιλική οικογένεια ανταγωνίζεται χαλαρά το cast του The Royals, της σαπουνόπερας δηλαδή (με την Liz Hurley ως βασίλισσα) που ασχολείται με μια μοντέρνα εκδοχή της ίδιας οικογένειας.

Η ζωή της Markle ήταν σαφώς λιγότερο προνομιούχα από την αντίστοιχη της Middleton αφού η Meghan, η πρώτη Αμερικανίδα που θα μπει στη Αγγλική βασιλική οικογένεια εδώ και 81 χρόνια (από την Wallis Simpson που έκανε τον King Edward IIΙ να αποκηρύξει το θρόνο του), μεγάλωσε στα γκέτο του Los Angeles μαζί με την μητέρα της (σ.σ. ο μπαμπάς ήταν λευκός και σχετικά απών).

Εντάξει, μην φανταστείς ότι ήταν μέλος συμμορίας. Η Αφροαμερικανίδα μητέρα της φρόντισε όντως να την στείλει σε καλά σχολεία (καθολικά και θηλέων). Κάτι που βοήθησε ώστε να γίνει το πρώτο μέλος της οικογένειας της που αποφοίτησε από το κολέγιο ( Northwestern University) με πτυχίο θεατρολογίας και διεθνών σχέσεων. Μάλιστα, πριν μπλέξει με την σοουμπιζ, κάτι νομοτελειακό για κάποια με τα προσόντα της, η Markle (που κουβαλάει ήδη και ένα διαζύγιο στην πλάτη της) πρόλαβε και δούλεψε στην Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αργεντινή για ένα χρόνο (επίσης ως καλλιγράφος).

Εννοείται πως η Meghan, που πρωτοσταμπάραμε πριν από πέντε χρόνια στο Suits, όταν και αναρωτηθήκαμε πως γίνεται να είναι άγνωστη (αλήθεια πρίγκιπα Χάρι, μπας και διάβασες το συγκεκριμένο άρθρο;), έχει βιώσει ένα τσουνάμι από αρνητικές κριτικές από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο δεσμός της.

Αν και στα μάτια μας, παρά το γεγονός ότι μας βάζει στον ‘κόπο’ να ανανεώσουμε το άρθρο μας για τις πριγκίπισες του πλανήτη, βάζοντας της -βεβαίως, βεβαίως- στην 1η θέση, όλο αυτό είναι σούπερ θετικό.

Ότι δηλαδή η μέλλουσα συμπεθερά της βασίλισσας της Αγγλίας είναι μια Αφροαμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια και δασκάλα της yoga με dreadlocks που συνεχίζει να μένει σε μια γειτονιά γεμάτη εγκληματικότητα. Ότι η ίδια είναι ένας κανονικός άνθρωπος (της αρέσουν τα ταξίδια και το καλό φαγητό, ενώ έχει αναπτύξει και σοβαρή φιλανθρωπική δράση) που, λόγω του χρώματος του δέρματος της (σοκολατί του γάλακτος) έχει γνωρίσει έντονα τον ρατσισμό.

Συγκεκριμένα τόσο εκείνη όσο και οι φακίδες της, που μέχρι πρότινος οι πάντες επέμεναν να τις φωτοσοπάρουν.

Σε τέτοιο σημείο που, όπως έγραψε και η ίδια, δεν μπορούσε να σταυρώσει ρόλο γιατί ήταν πολύ ‘μαύρη’ για τους ‘λευκούς’ ρόλους και πολύ ‘λευκή’ για τους ‘μαύρους’ ρόλους. Πάντα με την εξαίρεση του Suits. Κάτι που δεν την απασχολεί πλέον αφού έχει ρίξει ήδη μαύρη πέτρα πίσω της σε οτιδήποτε Χολιγουντιανό.

Άλλωστε εκείνη έχει άλλο ρόλο να παίξει πλέον, πολύ πιο απαιτητικό. Αυτόν της αψεγάδιαστης πριγκίπισας.

Δες μια νεότερη Markle στο τηλεπαιχνίδι ‘Deal’.

Φωτογραφίες: Associated Press