HOT RIGHT NOW

Κατερίνα Παπουτσάκη. Η χαμένη ευκαιρία για ένα sex symbol

Όταν βλέπεις μια τόσο ωραία γυναίκα δεν μπορείς παρά να πιστεύεις ότι πάντα της αξίζει κάτι παραπάνω.

Έχω συνηθίσει να βλέπω φωτογραφίες της Κατερίνας Παπουτσάκη σε κουτσομπολίστικα περιοδικά. Πότε για κάποιες δηλώσεις της, πότε για τους έρωτές της, πότε για νέες δουλειές της όπως τώρα που θα είναι στο Παλλάς με τον Μπέζο και τον Φιλιππίδη. Και κάθε φορά που την κοιτάζω σκέφτομαι οτί εμείς και εκείνη χάσαμε μια ευκαιρία. Να αποκτήσουμε ένα sex symbol ντυμένο με την αίγλη ενός sex symbol. Αντ’ αυτού έχουμε μια πολύ sexy γυναίκα που της έδωσαν αμβροσία και αυτή δήλωσε χορτασμένη.

Προφανώς και δεν θέλει το κορίτσι να μείνει ως sex symbol. Εδώ ολόκληρη Δήμητρα Ματσούκα το γύρισε πριν μερικά χρόνια και σταμάτησε τους προκλητικούς ρόλους. Αλλά η Κατερίνα Παπουτσάκη διέκοψε πολύ νωρίς την σχέση της με τον ανδρικό πληθυσμό. Για χάρη της κουλτούρας; Μπορεί. Για χάρη κάποιον άνδρα; Μάλλον όχι. Όπως και να χει η Παπουτσάκη δεν θέλησε και δεν τόλμησε να κάνει τις γυμνές και προκλητικές σκηνές κανόνα αντί για εξαίρεση.

Κατερίνα Παπουτσάκη 

Το ότι είχε τη δυνατότητα να γίνει η Μόνικα Μπελούτσι (καλά, η Megan Fox) της Ελλάδος την είχε. Το έβλεπες σε αυτόν τον τσαμπουκά που έβγαζε στις ερωτικές σκηνές. Στην άνεση με την οποία μόστραρε το σώμα της στις ταινίες και τις σειρές ξέροντας ότι δεν υπήρχε άντρας θεατής που να μην την ήθελε έστω και λίγο.

Την θυμάμαι στην πρεμιέρα της ταινίας “Το φιλί της ζωής”. Τότε που για πρώτη φορά την είδαμε να γδύνεται με χαρακτηριστική άνεση. Στην επίμαχη σκηνή της ταινίας που η Παπουτσάκη ήταν γυμνή, γύρισα να την κοιτάξω. Περίμενα ότι θα αντικρίσω ένα πρόσωπο αμηχανίας, ένα γέλιο, μια κάποια μικρή ντροπή που μια ολόκληρη αίθουσα την έβλεπε γυμνή κι εκείνη ήταν παρούσα.

 

Κι όμως. Εκείνη κοίταζε σταθερά την οθόνη με ένα πονηρό χαμόγελο που υποδήλωνε ότι ήξερε ακριβώς τι ένιωθαν οι άντρες της αίθουσας εκείνη την ώρα. Πιο δίπλα καθόταν ακόμα πιο χαμογελαστός και υπερήφανος ο τότε γκόμενός της Κώστας Καραφώτης, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ακολούθησαν κι άλλες τολμηρές σκηνές. Κι άλλες ευκαιρίες για να καθιερωθεί στη συνείδηση του Έλληνα ότι η Κατερίνα Παπουτσάκη είναι η γυναίκα που θέλεις να βλέπεις γυμνή σε κάθε ελληνική παραγωγή. Αλλά μετά ήρθε η Αλίκη. Και η ανάγκη της Παπουτσάκη να πάρει ένα standing ovation για την υποκριτική της δεινότητα. Κι ας μην ήρθε αυτό ποτέ.

Σίγουρα δεν είναι αργά για την Κατερίνα. Οι άντρες την γουστάρουν, ο φακός την υπεραγαπάει και εκείνη γίνεται πιο όμορφη χρόνο με τον χρόνο. Το θέμα είναι αν θα θελήσει η ίδια να μπει στο παιχνίδι. Μην ξεχνάς ότι η Μπελούτσι έκανε τις πιο αισθησιακές της σκηνές μετά τα 36. Κι η Κατερίνα είναι μόλις 33.