AP Images
HOT RIGHT NOW

Πώς η Jennifer Aniston διέλυσε (κυριολεκτικά) το Instagram

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα η Rachel των Friends έχει σπάσει ρεκόρ, έχει ρίξει servers και έχει μεταμορφωθεί σε expert του παιχνιδιού.

Η Jennifer Aniston ήταν μια από τις ελάχιστες σταρ της τηλεόρασης που δεν είχαν Instagram. Τελικά όμως και αυτή δεν κατάφερε να αντισταθεί και εδώ και μια εβδομάδα όχι μόνο έχει επίσημο λογαριασμό στην πλατφόρμα, αλλά μαζεύει τους followers κατά δεκάδες χιλιάδες.

Η αρχή έγινε με την φωτογραφία που ανέβασε από ένα reunion του αγαπημένου καστ των Friends. Η Jen, λοιπόν, επέλεξε μια κάπως θολωμένη selfie, στην οποία απεικονίζεται η ίδια και μαζί της είναι ο Ross, η Monica, η Phoebe, o Joey και ο Chandler. Η φωτογραφία προκάλεσε έναν άνευ προηγουμένου πανικό στο Instagram και έχει ήδη μαζέψει περισσότερα από 14 εκατομμύρια likes, μαζί με χιλιάδες σχόλια από διάσημους και μη.

Εκτός από τα χιλιάδες σχόλια και τα εκατομμύρια likes, η Aniston άρχισε να μαζεύει μαζικά follows από θαυμαστές της. Μέσα σε πέντε ώρες και 16 λεπτά είχε ήδη σπάσει το φράγμα του 1.000.000 από followers, κάτι που έγραψε ιστορία και της χάρισε ένα ρεκόρ Guinness, ξεπερνώντας το χρόνο (5 ώρες και 45 λεπτά) που έκαναν ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle για να φτάσουν τους 1 εκατομμύριο followers στον βασιλικό τους λογαριασμό @sussexroyal.

Αυτή η μαζική συλλογή follows από την Aniston (έχει ξεπεράσει τα 15 εκ. προς το παρόν) είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν κάποιοι servers της πλατφόρμας και για μερικά λεπτά οι χρήστες να αντιμετωπίζουν δυσκολία να μπουν στο προφίλ της. Ένας εκπρόσωπος του Instagram μιλώντας στο CNN σχετικά με το θέμα τόνισε πως “γνωρίζουμε ότι αρκετά άτομα δεν μπορούν να ακολουθήσουν την Aniston εξαιτίας κάποιων τεχνικών προβλημάτων. Δουλεύουμε πάνω στο πρόβλημα και είμαστε ενθουσιασμένοι που μια από τους Friends ήρθε στην παρέα μας”. Να σημειωθεί πώς ο μόνος ‘Friend‘ που έχει μείνει εκτός Instagram πλέον είναι ο Chandler (Matthew Perry).

Δεν ήταν λίγοι οι διάσημοι που έσπευσαν να σχολιάσουν στις πρώτες φωτογραφίες της Aniston ή άρχισαν να ανεβάζουν άλλες φωτογραφίες δικές τους μαζί με εκείνη, καλωσορίζοντάς την στην πλατφόρμα. Μεταξύ αυτών η Courteney Cox (Monica), η Reese Witherspoon, η Charlize Theron και πολλοί ακόμα, κάτι που της έδωσε ακόμη περισσότερους followers.

H Jen, όμως, φαίνεται πώς έχει πάρει το παιχνίδι στα σοβαρά και μπήκε στο Instagram απόλυτα ενημερωμένη και έτοιμη για να κάνει τη διαφορά, παραδίδοντας μαθήματα. Αν και δεν είχε λογαριασμό μέχρι σήμερα στο όνομά της, μιλώντας στην εκπομπή του Jimmy Kimmel, ομολόγησε πως στο παρελθόν είχε φτιάξει ψεύτικο account για να κατασκοπεύει κόσμο. Ίσως και να αρχίσει σιγά σιγά να εκπαιδεύεται, έτσι ώστε να μπει στον κόσμο του Instagram πλέον ως expert.

 

Μέσα σε έξι μέρες έχει ήδη ανεβάσει τέσσερα posts, με τη μία δημοσίευση να είναι καλύτερη από την άλλη. Μετά την επιτυχημένη φωτογραφία από το reunion των Friends, η Aniston ανέβασε ένα μίνι video στο οποίο πετάει το κινητό της λέγοντας με χιούμορ πως “το ομολογώ, δεν ήθελα να το σπάσω. Ευχαριστώ παιδιά για αυτό το καλωσόρισμα”. Τόσο καλό ήταν το post της που ο official λογαριασμός του Instagram της απάντησε.

Στο τρίτο της ποστάρισμα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα από τα πιο διάσημα hashtags της πλατφόρμας, το #TBT, ανεβάζοντας δύο φωτογραφίες, μία από την παιδική της ηλικία και μία από το σήμερα. ‘Βροχή’ τα likes κι εκεί.

Τελευταίο της post (προς το παρόν), ένα ακόμη masterclass χρήσης του Instagram. Ανέβασε πάλι σε carousel post (φωτογραφίες που αλλάζουν σέρνοντάς τες προς τα δεξιά), ένα Instagram vs Reality με φωτογραφίες πριν και μετά από μια επαγγελματική φωτογράφιση. Τι να πεις γι’ αυτό το αστέρι των social media; Κι ακόμα δεν έχει βάλει και το πρώτο της Instagram story, έτσι; Δηλαδή εκεί τι μπορεί να γίνει;

Μάλιστα, καταφέρνει να μαζεύει κατά χιλιάδες τα likes ακόμη και κάτω από τα σχόλιά της σε φωτογραφίες της. Τι εννοούμε; Όταν δέχθηκε ερώτηση σχετικά με την τωρινή κατάστασή της με τον Ross (από τους Friends), απάντησε το περίφημο “We were on a break”!

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της.

(Κεντρική φωτογραφία: AP Images)