WOMEN

Η αναπάντεχα εύθραυστη πλευρά της Μέγκι Ντρίο

Η πιο 'ατίθαση' παίκτρια του Next Top Model δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την γνώμη των άλλων και της αρέσει να προκαλεί ασύστολα. Σωστά; Ή μήπως όχι;

Μου είπε πολλά και ωραία, στα πλαίσια της δίωρης συνέντευξης μας στο σπίτι της στα νότια προάστια, η δυναμική Ιταλοαλβανίδα (μαμά από το Αβελίνο, μπαμπάς Αλβανός επιχειρηματίας δεύτερης γενιάς -βλέπε από εμπόριο λαδιού μέχρι αλυσίδα βενζινάδικων) που ανακάλυψαν στα 17 της ενώ περπατούσε στην παραλιακή στην Θεσσαλονίκη.

Η μαμά μου ήταν ηθοποιός. Την είδε ο μπαμπάς μου στην στάση του τρένου, την ερωτεύτηκε και έστειλε αμέσως γράμμα στους δικούς της ότι θέλει να την παντρευτεί. Θα ήθελα να ζήσω και εγώ έναν έρωτα σαν των δικών μου. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί σε λάθος εποχή. Στην πραγματικότητα είμαι παλιάς σχολής.

Αν, ωστόσο, αυτό που ψήνεσαι να μάθεις είναι για το GNTM, το σπίτι και την ‘κλίκα της φωτιάς’, τότε μην διαβάσεις λέξη παρακάτω. Γιατί η εγγονή του γνωστού Αλβανού ηθοποιού και θεατρικού σκηνοθέτη κοιτάζει μόνο μπροστά.

Το όνειρο μου από μικρή ήταν να γίνω δικηγόρος. Με το μόντελινγκ ασχολήθηκα, παρότι δεν είχα οικονομική ανάγκη, μετά από προτροπή της μητέρας μου που ήθελε να με δει να κάνω τα πάντα και να γίνω μια ολοκληρωμένη γυναίκα.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson)

Αυτό που ψάχνουμε, άλλωστε, εδώ είναι κάτι διαφορετικό, δηλαδή η αλήθεια της. Εκείνη που ξεκινάει, μερικά χρόνια πριν, με την Μέγκι διασωληνωμένη στο νοσοκομείο λόγω σφοδρής ερωτικής απογοήτευσης.

Έμαθα ότι με κεράτωσε και τον χώρισα μετά από τρία χρόνια σχέσης. Πέρασα αρκετό καιρό ξαπλωμένη στον καναπέ. Δεν έτρωγα, δεν πλενόμουν και όποτε σηκωνόμουν έκανα εμετό και λιποθυμούσα από την αδυναμία. Σκέψου ότι μέσα σε δυο εβδομάδες έχασα 6,5 κιλά. Οι κολλητές μου πήραν τελικά τηλέφωνο τους γονείς μου που ήρθαν και με πήγαν σε ιδιωτική κλινική. Οι γιατροί μου έβαλαν ορούς και με είχαν υπό παρακολούθηση. Όλο το θέμα ήταν ψυχοσωματικό. Συνήλθα όταν ο πατέρας μου, τον οποίο λατρεύω, γύρισε και μου είπε “Εγώ ξέρω ότι έχω μεγαλώσει ένα στρατιώτη. Δεν ξέρω τι έχεις πάθει. Άρχισε να αγαπάς τον εαυτό σου και σταμάτα να του κάνεις κακό. Σου δίνω 24 ώρες να σκεφτείς όσα είπαμε και μετά θα σε πάρω να μου πεις που θέλεις να σε στείλω διακοπές'”.

Μόνο που η Μέγκι, που επέστρεψε εσπευσμένα από τις σπουδές της στο Λονδίνο για να φροντίσει την -τότε- σοβαρά άρρωστη μητέρα της, δεν πήγε ποτέ διακοπές.

Μου ζήτησε ο πατέρας μου να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Θεσσαλονίκη στο αντίστοιχο πρόγραμμα. Αυτό και έκανα. Τελικά πήρα το πτυχίο μου από εδώ. Δεν έφυγα ποτέ πίσω στο Λονδίνο, επειδή ερωτεύτηκα.

Styling: Έφη Καρύδη

Αντιθέτως, με το που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, επικοινώνησε με την booker της στο Μιλάνο (όπου είχε μείνει για ένα διάστημα μαζί με την μητέρα της) και έφυγε για να πέσει με τα μούτρα στην δουλειά.

Χωρίσαμε γιατί ήμασταν υπερβολικά ίδιοι. Ήμασταν και οι δυο πολύ έντονοι χαρακτήρες. Έφταιγε προφανώς και η ηλικία μας. Αν είχαμε συναντηθεί τώρα θα μπορούσε να είναι ο πατέρας των παιδιών μου (σ. σ. ο μόνος άντρας που σκοπεύει ποτέ να γνωρίσει ποτέ στον πατέρα της).

Τόσο γιατί αυτός, η δουλειά, είναι ο αγαπημένος της τρόπος να χαλαρώνει όσο και γιατί ήθελε να αποδείξει στον πρώην της, που πρώτη φορά τα διαβάζει όλα αυτά, ότι μπορεί να τα καταφέρει

Αυτός ήταν που έμαθε να είμαι μια σκληρή και αυτόνομη γυναίκα. Πριν ήμουν κοριτσάκι. Αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο από όλα ήταν ότι έκανε σχέση αμέσως αφού χωρίσαμε. Μάλιστα με την συγκεκριμένη κοπέλα με την οποία με κεράτωσε, συνεχίζει να είναι μαζί ως σήμερα.

Η Μέγκι, η οποία από τότε δεν έκανε ξανά σχέση, έμαθε να εφαρμόζει, σιγά σιγά, αυτό που γράφει το πιο trademark από τα τατού της, δηλαδή το ‘Αγάπα όποιον σε αγαπά ότι δεν αγαπιέσαι’.

Τότε δεν αγαπούσα τον εαυτό μου. Πλέον τον αγαπάω πάρα πολύ και είμαι περήφανη

Και, κάπως έτσι, φθάνουμε στο σήμερα. Ένα σήμερα που περιλαμβάνει ένα γοερό κλάμα μέσα στο van που την έφερνε από το σπίτι του NTM στην σουίτα ξενοδοχείου στο Κολωνάκι που είχε νοικιάσει, όταν άνοιξε το κινητό της και είδε ένα οχετό social media μίσους να ορθώνεται ξαφνικά μπροστά της.

Έκλαιγα από παράπονο γιατί αδικήθηκα. Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Ούτε κουτσομπόλα. Απλώς δεν είμαι γλυκανάλατη. Λέω την αλήθεια, όπως την βλέπω. Σε αυτή τη ζωή θέλω να κάνω μόνο καλό. Δεν είναι τυχαίο αυτό που μου έχει πει η ψυχολόγος μου, ότι δηλαδή προσελκύω μονίμως τους ανθρώπους που έχουν θέματα, γιατί υποσυνείδητα θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσω όλο τον κόσμο. Και ότι κάποια στιγμή πρέπει να βρω αυτόν που θα προσέξει την Μέγκυ. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Και σκέψου ότι το κορίτσι που μεγάλωσε πλουσιοπάροχα σε μεζονέτα στο Πανόραμα, δεν είναι σε καμία περίπτωση ‘πρωτάρα’ στο bullying. To έχει βιώσει στο πετσί της για τα καλά, από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της στο ιδιωτικό λύκειο.

Ήμουν για πολύ καιρό θύμα σκληρού bullying. Επειδή άρεσα στα αγόρια, οι συμμαθήτριές μου έλεγαν ‘Ήρθε τώρα το Αλβανάκι να μας φάει τα αγόρια’, έβγαζαν για μένα φήμες ότι κλέβω πράγματα και μου πετούσαν μέσα στο locker μου, πάνω στα βιβλία μου, σκατά σκύλου’.

Τι μένει για το τέλος; Να θυμάσαι ότι όταν κάτι αρέσει στην Μέγκι (βλέπε άντρας, πτυχίο Νομικής, NTM), που ταυτίζεται με την μαχήτρια Tokyo από το Casa de Papel, το κυνηγάει και το καταφέρνει. Γιατί αν ένα πράγμα είναι που την χαρακτηρίζει, είναι το πόσο τελικά στοχοπροσηλωμένη είναι.

Μου αρέσει να βάζω στόχους και να τους επιτυγχάνω. Αυτή τη στιγμή στόχος μου είναι να τελειώσω το μεταπτυχιακό μου,να γίνω καλύτερη στην δουλειά μου και, γιατί όχι, να περπατήσω και στην πασαρέλα της Victoria’s Secret. Εννοείται πως αργότερα σκοπεύω να ασκήσω και την δικηγορία.

Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στο Varkiza Resort στην Βάρκιζα.