WOMEN

H Nina Senicar βάζει φωτιά στο Αιγαίο (SOS)

H πολυτάλαντη Σέρβα, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, μας μιλάει για την ελληνική και την Χολιγουντιανή εμπειρία της και το πόσο σκληρό καρύδι είναι τελικά στην πραγματικότητα.

Στα 16 της ανακηρύχθηκε Μις Γιουκοσλαβία. Στα 18 της βρέθηκε με υποτροφία στο Μιλάνο να σπουδάζει Οικονομικά και Τέχνη, με τη συνέχεια να περιλαμβάνει μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα μοντέλου, παρουσιάστριας και ηθοποιού στην ιταλική τηλεόραση.

Όλα αυτά πριν κάνει το πέρασμα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού με συμμετοχή σε σειρές (The Librarians, Match) και μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές (Papillon, Mayhem)

Γιατί στα λέω όλα αυτά; Επειδή, μόλις βγεις από την αίθουσα αφού δεις το ΑΙΓΑΙΟ SOS (που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 15/11), το πρώτο πράγμα που θα θέλεις να κάνεις είναι να γκουγκλάρεις το όνομά της. Εδώ όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για εκείνη.

Πόσταρες στο account σου στο Ιnstagram ότι ‘η Ναζλί από το ΑΙΓΑΙΟ SOS είναι badass και απόλαυσα το να την υποδύομαι’. Πόσο badass είναι τελικά η Ναζλί;

H Ναζλί είναι μια γεωλόγος που έρχεται να επιθεωρήσει αυτό το νησί που εμφανίστηκε από το πουθενά και εκπλήσσεται από αυτό ή, για την ακρίβεια, αυτόν/ους που βρίσκει εκεί. Είναι δυνατή και ταυτόχρονα ευάλωτη. Δεν φοβάται να ακολουθήσει την καρδιά της και, μερικές φορές, να πάει ενάντια στους κανόνες.

Και μιας και μιλάμε για το θέμα, πόσο σκληρό καρύδι (badass) είσαι στην πραγματική σου ζωή;

Mεγάλωσα σε μια χώρα όπου γινόταν πόλεμος για το μεγαλύτερο διάστημα της παιδικής μου ηλικίας, οπότε αναγκάστηκα να γίνω σκληρό καρύδι. Υπό μια έννοια είμαι ευγνώμων για αυτό, γιατί σε κάνεις να εκτιμά τα ωραία πράγματα ακόμη περισσότερο και να κοιτάζεις τα προβλήματα από διαφορετική οπτική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι απολαμβάνω να υποδύομαι ένα τέτοιο χαρακτήρα, είναι πολύ διασκεδαστικό.

Να υποθέσω ότι ο Βαλάσης και η Ναζλί κατορθώνουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους μέσω της αγάπης;

Οι δυο τους έχουν μια όμορφη ιστορία αγάπης η οποία έχει ένα πολύ βαθύτερο νόημα. Απαντώντας τώρα στην ερώτησή σου, θα σου έλεγα ότι αφήνω την ερμηνεία αυτή σε εσένα. Ή σου προτείνω να περιμένεις ίσως για το ΑΙΓΑΙΟ SOS 2.

Έχει συμβεί αυτό ποτέ σε εσένα; Μια αγάπη τόσο δυνατή που θα της άξιζε να γίνει ταινία;

Πιστεύω ότι τα πράγματα που οι άνθρωποι κάνουν όταν είναι ερωτευμένοι ή για χάρη της αγάπης είναι τόσο ενδιαφέροντα και δυνατά που κάθε ερωτική ιστορία θα έπρεπε να γίνει ταινία.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχεις υπερπηδήσει στην πραγματικότητα και πως η προϋπηρεσία σου ως πρωταθλήτρια στο άθλημα της υπερπήδησης εμποδίων σε βοήθησε να το κάνεις;

Έχουν υπάρξει πολλά εμπόδια που έχω υπερπηδήσει, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά, και είμαι βέβαιη ότι θα υπάρξουν πολλά ακόμη στο μέλλον. Έτσι είναι η ζωή, αλλιώς θα ήταν βαρετή.

Έχεις ποτέ καβαλήσει άλογο για χάρη ενός ρόλου ή είναι αυτό ένα από τα ταλέντα σου τα οποία δεν έχουμε δει ακόμη μπροστά στην κάμερα;

Τέλεια ερώτηση. Όχι, δεν μου έχει τύχει ακόμη αλλά είναι το όνειρό μου να κάνω μια ταινία στα πλαίσια της οποίας πρέπει να κάνω ιππασία.

Πώς είναι να γυρίζεις μια ταινία στην Ελλάδα και πως προέκυψε η συνεργασία

Ήταν μια απίστευτη εμπειρία, απόλαυσα κάθε στιγμή της. Δούλεψα με υπέροχους ανθρώπους που με έκαναν να νοιώθω ευπρόσδεκτη παρόλο που ήμουν το μοναδικό άτομο στο γύρισμα που δεν μιλούσα ελληνικά. Ο ατζέντης μου με ενημέρωσε για την audition, έφτιαξα ένα βίντεο και 1-2 μέρες μετά μου πρόσφεραν τον ρόλο. Εκείνη την εποχή ήμουν στα γυρίσματα ενός άλλου project και δεν ήμουν σίγουρη αν θα μπορούσα να προλάβω, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και μια εβδομάδα αργότερα ήμουν στο γύρισμα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με κάποια μεγάλη Χολιγουντιανή παραγωγή, όπως το Papillon ή το Mayhem, στα οποία έχεις πρωταγωνιστήσει;

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά πέρα από το γεγονός ότι έχουν μεγαλύτερο budget, οπότε υπάρχει περισσότερος χρόνος, περισσότεροι άνθρωποι και περισσότεροι διαθέσιμοι πόροι.

Πώς θα χαρακτήριζες την εμπειρία σου στην Ελλάδα; Ήταν η πρώτη φορά που ήρθες;

Έχω επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές για διακοπές. Πρώτη φορά ήταν στα 10 μου, μαζί με τους γονείς μου, και μετά με φίλους. Κάνω ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα σχεδόν κάθε χρόνο και είναι μια από τις αγαπημένες χώρες μου στον κόσμο. Το 2001, μάλιστα, ήρθα στην Θεσσαλονίκη ως διαγωνιζόμενη στους Βαλκανικούς αγώνες ιππασίας στο άθλημα της υπερπήδησης εμποδίων (Show jumping). Που να φανταστώ ότι το 2018 θα επέστρεφα για να κάνω μια ταινία. Αγαπημένο μου νησί είναι η Αμοργός, με την οποία είμαι ερωτευμένη. Αν και είναι δύσκολο να διαλέξω ένα μόνο νησί, υπάρχουν τόσα πολλά. Λατρεύω επίσης την ελληνική κουζίνα και, πάνω από όλα, τους Έλληνες. Είστε φανταστικοί.

View this post on Instagram

So ready for #Greece #Vacation please

A post shared by Nina Senicar (@ninasenicar) on

Τι συμβουλή θα έδινες στον 16χρονο εαυτό σου, που ανακηρύχθηκε Μις Γιουκοσλαβία, σχετικά με το τι πρέπει να προσέξει και πόσο μεγάλα πρέπει να είναι τα όνειρά της;

Θα της έλεγα να κάνει μεγάλα όνειρα αλλά να παραμείνει ταπεινή και να δουλεύει σκληρά. Αυτό είναι το motto μου και η συμβουλή που θα έδινα σε κάθε νεαρό κορίτσι που ονειρεύεται να δουλέψει σε αυτή την βιομηχανία.

Πόσο δύσκολο ήταν να πείσεις τους intellectual γονείς σου (ο μπαμπάς της είναι χειρούργος, η μητέρα της ακτινολόγος και οι παππούδες της καθηγητές πανεπιστημίου) να σου επιτρέψουν να διαγωνισθείς στα καλλιστεία;

Δεν χρειάστηκε να τους πείσω, όλα συνέβησαν τελευταία στιγμή. Ένας από τους φίλους των γονιών μου σχεδίαζε κοστούμια για έναν από τους καλλιτέχνες που θα εμφανίζονταν στον διαγωνισμό. Την ημέρα των καλλιστείων ένα από τα κορίτσια αρρώστησε και μου ζήτησαν να την αντικαταστήσω. Δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να κάνω και πως κατέληξα να βγω νικήτρια.

Τι δουλειά έχει μια κάτοχος Master (σε Διεθνή Οικονομία και Τέχνη και Πολιτισμό) σε μια ιταλική τηλεόραση που είναι γνωστή για το πόσο σέξι είναι;

Είχα πάει στο πανεπιστήμιο στο Μιλάνο με υποτροφία, αλλά προκειμένου να βγάλω το χαρτζιλίκι μου δούλευα ως μοντέλο. Στην συνέχεια ερωτεύτηκα τον χώρο της τηλεόρασης και συγκεκριμένα την παρουσίαση. Στην αρχή σοκαρίστηκα, αφού τα πάντα ήταν πολύ διαφορετικά από το πως ήταν η τηλεόραση στην χώρα μου, αλλά προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα. Εκτός από την υποκριτική, την οποία ξεκίνησα στα 14 μου, η παρουσίαση είναι ένα ακόμη πράγμα που αγαπώ να κάνω.

Έχεις έρθει ποτέ αντιμέτωπη με μια κατάσταση στη λογική Me Too κατά τη διάρκεια της καριέρας σου είτε στην Ιταλία είτε στις ΗΠΑ;

Πιστεύω ότι αν θέτεις από την αρχή σαφή επαγγελματικά όρια, αποφεύγεις τις ανεπιθύμητες καταστάσεις. Αν θα ήθελα να μου έχουν φερθεί με μεγαλύτερο σεβασμό κάποιοι από τους άντρες με τους οποίους έχω δουλέψει μαζί; Φυσικά. Αλλά με την πάροδο του χρόνου μαθαίνεις πως να κερδίσεις αυτό τον σεβασμό και ότι δεν είναι πάντοτε εύκολο γιατί δυστυχώς συνεχίζουμε να ζούμε σε έναν αντρικό κόσμο.

View this post on Instagram

Take me back there.. #tbt #circus #birdinacage

A post shared by Nina Senicar (@ninasenicar) on

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να ξεκινήσεις ουσιαστικά την καριέρα σου από την αρχή πηγαίνοντας από την Ιταλία στην Νέα Υόρκη και σε ποιον οφείλεις ένα ευχαριστώ;

Εκείνη την χρονική στιγμή δεν μου φάνηκε ως ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, αλλά με το πέρασμα του χρόνου συνειδητοποίησα τι ακριβώς έκανα. Άφησα πίσω μου φίλους και μια υπέροχη καριέρα στην Ιταλία, μια χώρα που με λάτρεψε, για να κυνηγήσω κάτι εντελώς άγνωστο και αβέβαιο. Νομίζω ότι ήταν η Susan Batson, η καθηγήτρια υποκριτικής μου στη Νέα Υόρκη, που μου έδωσε το θάρρος να το κάνω.

Αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή ως μια ‘κοσμογυρισμένη Σέρβα σταρ’, όπως ήταν ο τίτλος ενός πρόσφατου άρθρου για εσένα; Πως είναι η καθημερινότητά σου στο L.A.; Συνεχίζεις να πηγαίνεις σε 1.000 castings την ημέρα ή γεμίζεις τις μέρες σου με πιο δημιουργικό τρόπο;

Όταν είμαι στο L.A. ζω μια πολύ φυσιολογική ζωή ηθοποιού. Πηγαίνω σε μαθήματα, πρόβες και castings και γυμνάζομαι. Επίσης γράφω, κάνω παραγωγή και προσπαθώ να παραμείνω προσγειωμένη

Ποιος είναι ο πιο κουλ και ο πιο σοφός άντρας (επώνυμος ή όχι) που έχεις γνωρίσει στα επτά χρόνια που μένεις πλέον στο Χόλιγουντ;

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο πατέρας μου είναι πιο κουλ από όλους αυτούς μαζί.