WOMEN

Η Πένυ Αγοραστού κρύβει ένα διάβολο μέσα της

Η νεαρή κοκκινομάλλα ηθοποιός είναι ξεκάθαρα ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο.

Το όνομά της είναι υποκοριστικό του Παναγίτσα, αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν θα της ταίριαζε καθόλου. Το κατάλαβε νωρίς και η ίδια γι’ αυτό και αποφάσισε να κρατήσει το Πένυ (με ένα ‘ν’ σαν τον Γιάνη). Έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από το ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά ‘Έλα στη θέση μου’, όμως παλεύει για να κάνει το όνειρό στην υποκριτική πραγματικότητα, από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Ακόμη κι αν χρειάστηκε να περάσει από πολλές άλλες δουλειές, μέχρι να καταφέρει να βρει μια θέση στην τηλεόραση.

Η συνάντησή μας δόθηκε στον φανταστικό χώρο του Casa Azul στο Περιστέρι, μια καυτή μέρα του Ιουλίου. Ευτυχώς που ο χώρος μας έκανε να νιώσουμε για λίγο λες και είμαστε σε κάποια όαση του Μεξικού και όχι στην ανυπόφορη Αθήνα. Μια όαση, όμως, ήταν και η Πένυ η οποία κουβαλάει αρκετή δόση τρέλας μέσα της κι αυτό το καταλαβαίνεις με το καλημέρα. “Αν είχα κρατήσει το Παναγίτσα, ίσως και να έκανα μεγάλη καριέρα, δεν θα με ξεχνούσε κανείς”, μου λέει με δόση χιούμορ λίγο μετά την γνωριμία μας.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson)

Αν και έχει καταγωγή από τη Μυτιλήνη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήγε σχολείο στη Νέα Σμύρνη και είχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλό της την υποκριτική. Γι’ αυτό και δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε ‘υπόδειγμα καλής μαθήτριας’. “Έκανα τις κοπάνες μου, είχα φλερτ με εξωσχολικούς, ξέρεις όλα αυτά της ηλικίας. Μετά το λύκειο πέρασα Θεολογία Θεσσαλονίκης, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν πήγα. Γράφτηκα σε δραματική σχολή και παράλληλα άρχισα να δουλεύω στο Alter ως δημοσιογράφος καλλιτεχνικού ρεπορτάζ”.

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να βρει δουλειά ένας νέος ηθοποιός χωρίς εμπειρία κι έτσι μετά το κλείσιμο του καναλιού, η Πένυ αποφασίζει να εργαστεί ως αεροσυνοδός για ένα χρονικό διάστημα. Είπαμε μια δόση τρέλας την έχει μέσα της, οπότε γιατί μην πάει και στους αιθέρες; “Σκεφτόμουν τι να κάνω τότε. Τα ταξίδια πάντα μου άρεσαν και είπα να το δοκιμάσω. Δεν ήμουν, όμως, η κλασσική αεροσυνοδός. Μέσα στο αεροπλάνο έκανα θέατρο και οι επιβάτες το διασκέδαζαν”.

(Φόρεμα Mine Skirt και παπούτσια Envie Shoes)

Μόλις ένα χρόνο άντεξε στα αεροπλάνα και αποφάσισε να προσγειωθεί, προκειμένου να κυνηγήσει εντατικά πλέον στα casting κάποιο ρόλο στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο. Το 2015 αρχίζει να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της. Αρχικά με τις συμμετοχές σε επεισόδια της 10ης Εντολής, στην ‘Εθνική Ελλάδος’, και στο ‘Σόι σου’, ενώ κάνει και πέρασμα από τις ταινίες ‘Η Ρόζα της Σμύρνης’ και ‘Bachelor’ ένα χρόνο αργότερα.

Ο ρόλος της ‘Τούλας’ της κομμώτριας που υποδύθηκε στην τηλεοπτική σειρά ‘Αστέρα Ραχούλας’ το 2017 ήταν κάτι που διασκέδασε ιδιαίτερα όπως λέει η ίδια. “Ήταν ουσιαστικά ο πρώτος λίγο πιο μεγάλος ρόλος που είχα στην τηλεόραση και τον αγάπησα. Ήταν μια σέξι κοπέλα του χωριού, τίμια, που ήθελε να ερωτευτεί και της άρεσε να φτιάχνεται και να ντύνεται ωραία. Έχει πολλά στοιχεία μου σίγουρα”.

Και στο ‘Έλα στη θέση μου’ που θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, όμως, παίζει ένα σέξι και σατανικό ρόλο. “Η Λατάνια που παίζω τώρα είναι ένα πονηρό κορίτσι που τα θέλει όλα δικά του. Θέλει να ανέβει, να γίνει το αφεντικό, η κυρία του κυρίου. Όταν ερωτεύεται είναι δοτική και τα δίνει όλα. Το τελευταίο το βρίσκεις και στον δικό μου χαρακτήρα”. Ίσως και κάποια από τα παραπάνω επίσης, προσθέτω με τη σειρά μου.

(Φόρεμα Mallory)

Σε ηλικία 16 ετών συνέβη κάτι τραγικό στην οικογένειά της. Ο κατά τρία χρόνια μεγαλύτερος αδερφός της έχασε τη ζωή του σε τροχαίο . Μπορεί να την επηρέασε αρκετά, όμως, δεν το έβαλε κάτω. “Το περιστατικό αυτό με έκανε να εκτιμήσω πολλά πράγματα στη ζωή, την ίδια τη ζωή. Πρέπει να ζούμε το τώρα και να μη στεναχωριόμαστε για μικρά και χαζά πράγματα. Το μότο που ακολουθώ στη ζωή μου είναι το: Ζήσε το τώρα και άσε το αύριο να φροντίσει τον εαυτό του”.

Δεν πίνει, δεν καπνίζει και πάντα φοράει ζώνη όταν οδηγεί. Βέβαια, όταν θέλει να φορέσει τα κερατάκια του διαβόλου και να παρεκτραπεί το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι γκρινιάρα και ψυχαναγκαστική με την καθαριότητα. “Μου αρέσει να μαγειρεύω και να φροντίζω τους φίλους και τον σύντροφό μου. Με την καθαριότητα έχω θέμα. Θέλω τα πάντα να είναι πεντακάθαρα στο σπίτι μου και είμαι φανατική αντικαπνίστρια”.

(Φόρεμα Bitter Coco)

Τα μεγαλύτερα ελαττώματά της; “Δεν έχω καθόλου υπομονή, είμαι παρορμητική και πολλές φορές κτητική και ζηλιάρα στις σχέσεις μου. Το τελευταίο είναι συχνά και ο λόγος που τσακώνομαι με κάποιον. Έχω ψάξει και κινητό κι έχω παρακολουθήσει πρώην μου να δω αν μου λέει αλήθεια. Όποια πει πως δεν το έχει κάνει, θα είναι ψέμματα”.

Αναποδιές στα γυρίσματα της τυχαίνουν συχνά, αλλά καταφέρνει με τον τρόπο της και την τσαχπινιά της να σώζει την κατάσταση. “Κάνω συνέχεια σαρδάμ και με πιάνει συχνά σπαστικό γέλιο, το οποίο είναι ό,τι χειρότερο. Επηρεάζω και τους άλλους και το γύρισμα πάει πίσω. Ευτυχώς δείχνουν κατανόηση”.

Όταν δεν βρίσκεται σε κάποιο γύρισμα θα κάνει pilates ή θαλάσσιο σκι και θα βλέπει ταινίες στο σινεμά ή ξένες σειρές. Αγαπημένη της πάντως ήταν το Mad Men. “Μου άρεσε πάρα πολύ και ερωτεύτηκα τον Jon Hamm που παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο (σ.σ. Don Draper). Πολλοί φίλοι μου, μου έλεγαν και ότι μοιάζω με την κοκκινομάλλα γραμματέα που παίζει στη σειρά (σ.σ. Christina Hendricks / Joan Harris)”.

Αυτή η απάντηση ήταν πάσα για την επόμενη ερώτηση. Τι είδους άνδρες της αρέσουν; “Από ξένους μου αρέσει ο Ρόμπι Γουίλιαμς (ο τραγουδιστής), μου βγάζει κάτι πάρα πολύ έκφυλο. Βαριέμαι τους ωραίους που δεν βγάζουν μια σεξουαλικότητα. Από Έλληνες μου αρέσουν πολύ ο Χειλάκης και ο Στάνκογλου. Θέλω ο άνδρας να είναι διαφορετικός από εμένα. Μου αρέσουν οι πιο περίεργοι, εσωστρεφείς και ντροπαλοί”.

(Φούστα Mine Skirt και πουκάμισο Bershka)

Αγαπημένα της νησιά είναι η Μύκονος και η Πάτμος. Τώρα θα μου πεις πού κολλάει το ένα με το άλλο; Η Πένυ, όμως, καταφέρνει και τα συνδυάζει. Από τα καλύτερα ταξίδια της στο εξωτερικό ήταν ένα που έκανε στην Ταϋλάνδη, ενώ θα πήγαινε οπουδήποτε αρκεί να υπάρχει καλή παρέα.

Είναι ελεύθερη εδώ και τρία χρόνια, γιατί όπως ισχυρίζεται οι σχέσεις σήμερα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. “Με τέτοια διαθεσιμότητα που υπάρχει εκεί έξω είναι πολύ δύσκολο πλέον για κάποιον να είναι πιστός. Τα social media ωθούν στην απιστία. Δεν έχω μάθει αν με κεράτωσαν, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη. Και εγώ το έχω κάνει”.

Πώς βλέπει άραγε τον εαυτό της σε πέντε χρόνια από σήμερα; “Θα ήθελα να έχω παίξει σε κάποια ταινία στον κινηματογράφο και να αποκτήσω όσο γίνεται μεγαλύτερη εμπειρία στη δουλειά μου. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρώτο όνομα, αλλά να κάνω καλές δουλειές, οι οποίες θα με γεμίζουν. Είμαι συνειδητοποιημένη, ξέρω τι θέλω. Στα προσωπικά τώρα και να είχα παντρευτεί σε πέντε χρόνια, δε θα με πείραζε. Όμως, θέλω παραδοσιακό μεγάλο γάμο, με νυφικό και πάρα πολύ κόσμο”.

(Φόρεμα Bitter Coco)

Μιας και αναφέρθηκε στο γάμο, η αλήθεια είναι ότι έχει δεχθεί αρκετές προτάσεις από διάφορους χρήστες του Instagram, οι οποίοι δηλώνουν ερωτευμένοι μαζί και θέλουν να την παντρευτούν. Για καλή ή κακή (;) της τύχη δεν έχει δεχθεί πρόστυχο μήνυμα από κάποιον.

Ξενέρωτη δεν είναι, γι’ αυτό σε διαβεβαιώνω. Είναι γεμάτη χαμόγελο, νάζι και αισιοδοξία. Η Πένυ είναι ξεκάθαρα αυτό που λέμε η χαρά της ζωής και για περίπου τρεις ώρες που ήμασταν μαζί, το εμπεδώσαμε και με το παραπάνω.

Styling: Εφη Καρύδη

Makeup Artist: Ολίβια Σαχινίδου

Ευχαριστούμε το Casa Azul (Θηβών 143, Περιστέρι) για την φιλοξενία.