WOMEN

Ροδάνθη Καπαρού, η ξυπόλυτη πριγκίπισσα του Survivor

Η ομορφότερη παίκτρια που έχει ποτέ πατήσει πόδι σε reality επιβίωσης αδιαφορεί συνειδητά για το πόσο αρέσει στον αντρικό πληθυσμό.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η 20χρονη με το κουκλίστικο πρόσωπο και τα -εκ του φυσικού της- κατακόκκινα χείλη (‘Στο σχολείο πολλές φορές πίστευαν ότι τα έβαφα. Καμία σχέση’) όταν έφτασε στον Άγιο Δομίνικο ήταν να βγάλει και να πετάξει μακρυά τα παπούτσια της. 

Το ίδιο που κάνει από παιδί κάθε φορά που κατεβαίνει το καλοκαίρι στο χωριό της στην Κρήτη (το Δεμάτι στο Ηράκλειο). Όσο επίπονο, ενδεχομένως, και αν είναι αυτό.

‘Πέρναγε όλο το καλοκαίρι και δεν έβαζα ποτέ παπούτσια. Ήμουν συνέχεια ξυπόλυτη. Και, παρότι ενίοτε πάταγα π.χ. γυαλιά, επέμενα. Επίσης οργάνωνα τα άλλα παιδιά να κάνουμε χορευτικά στην πλατεία, τύπου Eurovision στην Παπαρίζου, και διάφορα lift. Με εμένα, που ήμουν πάντοτε κοκαλιάρα, να είμαι συνήθως στην κορυφή της πυραμίδας’

 

Αυτή η -διαφορετική και ουσιαστική- επαφή με τη φύση είναι ο πραγματικός λόγος που η τριτοετής φοιτήτρια στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών επέλεξε εξαρχής να πάει στο περσινό Survivor (σ.σ. εκεί που είχε και τρομερό σουξέ -on και off κάμερα- ανάμεσα στους άντρες παίκτες των ξένων χωρών εναντίον των οποίων αγωνίστηκε).

 

Και όχι, όπως γίνεται συνήθως, για να κερδίσει κάποια εφήμερη δημοσιότητα κάνοντας πασαρέλα μπροστά στις κάμερες. Τις οποίες ειλικρινά θα προτιμούσε να μην υπήρχαν.

‘Μου αρέσει γενικά να δοκιμάζω τα όρια μου. Αυτό, η επιθυμία μου να ζήσω από κοντά κάτι τύπου Lost και Ναυαγός και η περίεργη ψυχολογική κατάσταση που ήμουν εκείνη την εποχή λόγω ρουτίνας, με έκαναν να δηλώσω συμμετοχή από σπόντα. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα με πάρουν’.

Απόδειξη το γεγονός ότι η 172 εκατοστών καλλονή αρνήθηκε να πάει στη συνέχεια σε άλλα reality επιβίωσης, παρόλο που της το πρότειναν.

‘Moυ είχαν κάνει πρόταση να πάω στο Nomads, αλλά αρνήθηκα. Είχα θέματα υγείας γιατί χτύπησα πολύ μέσα στο παιχνίδι (βλέπε ράμματα στην πατούσα, σοβαρό διάστρεμμα και λοιπά ατυχήματα-μου έδειξε και σχετική φωτό) και δεν είχα προλάβει να αναρρώσω. Συγκεκριμένα, βέβαια, στο Survivor θα πήγαινα ξανά. Αλλά μόνο αν ήμουν έτσι όπως θέλω και μπορώ να είμαι αγωνιστικά’.

 

Και, παρόλο που χαλαρά θα μπορούσε, να βγει βόλτα σε κάποια πασαρέλα.

‘Το επάγγελμα μου είναι γυμνάστρια. Αυτό έκανα πριν μπω στο Survivor (σ.σ. για μερικούς μήνες, σε μια σχολή ρυθμικής κοντά στο σπίτι της). Αυτό θέλω να κάνω και όταν πάρω το πτυχίο μου. Δεν με ενδιέφερε ποτέ να γίνω μοντέλο. Άσε που και δεν τα περπατάω καλά τα τακούνια και ντρέπομαι και παίζει να με πιάσουν τα γέλια’.

Εκείνο το μόνο που ήθελε από παιδί, το μόνο που συνεχίζει να θέλει τώρα στα 20 της, είναι να γίνει προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής.

‘Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου ήταν όταν πέρασα στις πανελλήνιες στη σχολή που ήθελα. Διάβαζα χρόνια για να τα καταφέρω. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Για αυτό και δήλωσα μόνο αυτή και καμία άλλη’.

 

Για την ακρίβεια το μόνο που θέλει να γίνει η Ροδάνθη είναι προπονήτρια στην εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής.

‘Είμαι ερωτευμένη από παιδί με την ρυθμική γυμναστική. Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα στη σχολή όταν ήμουν πέντε ετών. Θυμάμαι τις εκατοντάδες ώρες που πέρναγα κοιτώντας βίντεο στο youtube προκειμένου να γίνω καλύτερη. Αυτή είναι η ειδικότητα που θέλω να κάνω στη σχολή μου. Και απώτερος στόχος μου είναι όντως να γίνω προπονήτρια στην εθνική ομάδα’.

Παρόλο που η ίδια δεν έκανε πρωταθλητισμό στο άθλημα καθώς προτίμησε να αφοσιωθεί στα μαθήματά της.

‘Δεν με άφησαν οι γονείς μου να κάνω πρωταθλητισμό προκειμένου να αφοσιωθώ στα μαθήματά μου. Αυτό είναι κάτι που τους το ‘χτυπάω’ ακόμη και τώρα. Αν και, πρακτικά, επειδή μέναμε στο Μαρκόπουλο και δεν υπήρχαν σχολές κοντά, δεν έβγαιναν οι ώρες. Δεν προλάβαιναν να με πηγαινοφέρνουν’.

Όσον αφορά την ‘φήμη’ που κουβαλάει ότι πήγε ένα εξάμηνο στο Survivor (έφτασε έως την δεκάδα) για ‘διακοπές’, η ίδια -χωρίς να το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία- μου διευκρινίζει τι πραγματικά συνέβη.

‘Περίμενα ότι θα ήμουν πολύ καλύτερη στα αγωνίσματα από ότι τελικά ήμουν. Ξέρω, όμως τι έφταιγε. Καταρχήν το γεγονός ότι μπήκα με ρήξη μηνίσκου, κάτι που δεν είχα πει στην παραγωγή, οπότε φοβόμουν μην τραυματιστώ χειρότερα. Επίσης, επειδή δεν έπαιζα συχνά, όπως άλλες συμπαίκτριές μου, δεν ήταν δυνατό να έχω εξέλιξη’.

 

Όσον αφορά το πόσο μετράει σαν γυναίκα, η σούπερ ευλύγιστη Ροδάνθη (η οποία με το που μπήκε στο καφέ δίπλα στα ΤΕΦΑΑ στο οποίο συναντηθήκαμε, όλα τα μάτια έπεσαν πάνω της) επιμένει πως το Survivor της έκανε αναπάντεχα καλό. Kαι γιατί της έμαθε ότι μπορεί να στηριχθεί στα δικά της πόδια. Και γιατί πλέον, μετά το παιχνίδι, οι άντρες την πλησιάζουν πιο δύσκολα.

‘Αισθάνομαι άβολα και κοκκινίζω όταν περνάω από κάπου και με κοιτάζουν. Ντρέπομαι. Συγκεκριμένο κομπλιμέντο δεν θυμάμαι. Μου λένε τόσο πολλά που τα ξεχνάω’.

 

Αν και αυτό το αυτονόητο, το να μου παραδεχθεί δηλαδή η Ροδάνθη ότι ποτέ της δεν πέρασε ή δεν περνάει απαρατήρητη, είναι κάτι που μας πήρε ένα μισάωρο, πολλά κόκκινα μάγουλα και αρκετά αμήχανα γελάκια.

‘Άργησα να κάνω σχέση. Μέχρι να τελειώσω το σχολείο οι γονείς μου δεν με άφηναν να έχω αγόρι γιατί δεν ήθελαν να ξεμυαλιαστώ από τα μαθήματα. Και όχι, δεν θα μπορούσα να τους πω ψέματα. Γενικά δεν λέω ψέματα. Άσε που όποτε το επιχειρώ φαίνομαι από μακρυά. Έχω ένοχο βλέμμα. Κοκκινίζω. Και λέω ασυναρτησίες’.

Είπαμε, το κορίτσι είναι μόλις 20, πανέμορφο και στοχοπροσηλωμένο. Και, αν καίει καρδιές τώρα χωρίς καν να το προσπαθεί, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί σε 10 χρόνια από τώρα, όταν επιτέλους συμφιλιωθεί με την εντυπωσιακή γυναίκα που -για την ώρα- κρύβει επίμονα μέσα της.