WOMEN

Αυτά είναι τα 5 μεγάλα φαβορί του φετινού GNTM

Ο κόσμος της μόδας δεν είναι απαραίτητα δίκαιος. Εμείς, αντιθέτως, είμαστε. Δίκαιοι, αδέκαστοι και με κληρονομικό χάρισμα.

Εν αρχή ορισμένες βασικές παραδοχές, ώστε να είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος. Η Ηλιαννα Παπαγεωργίου παραμένει η ωραιότερη γυναίκα που έχει περάσει και από τις δυο σεζόν του GNTM. Όχι απαραίτητα η πιο γλυκιά (τόσα χρόνια casting στο Αμέρικα, σε κάνουν φαντάζομαι να χάνεις την αθωότητα και την υπομονή σου), πάντως σίγουρα η πιο όμορφη.

Ο Δημήτρης Σκουλός είναι εκείνος που αντιπροσωπεύει καλύτερα τη δική μας αισθητική όσον αφορά το πώς πρέπει να είναι ένα μοντέλο για να μας κινήσει το ενδιαφέρον. Ο ‘δικός μας’, αν θες, άνθρωπος, στην κριτική επιτροπή.

Και, τέλος, οι φετινές διαγωνιζόμενες είναι -στο σύνολό τους- λιγότερο φωτογενείς από ότι οι περυσινές. Παρόλο που εμείς, προσωπικά, ως νικήτρια δεν θα διαλέγαμε πέρυσι την Καζαριάν, αλλά την (ε)ξωτικο-υπέροχη Μαριάννα Παινέση.

Εναλλακτικά, την ‘μου θυμίζεις την Σίντι Κρόφορντ’ δίμετρη Χαϊδαριώτισσα Ιωάννα Σαρρή που κόπηκε υπερβολικά νωρίς.

Πάμε τώρα στο ρεζουμέ. Στο ποια δηλαδή από τις 22 φετινές φιναλίστ θεωρούμε ότι θα κόψει το νήμα πρώτη. Έχοντας περάσει πρώτα από οποιεσδήποτε Indiana Jones meets Fear Factor τύπου δοκιμασίες βρεθούν μπροστά τους. Από κάθετες πασαρέλες από τα 30 μέτρα μέχρι να καταπίνουν βατράχια, να τους κυνηγούν βράχοι και άλλα απλά και καθημερινά που -και καλά- μπορούν τους προκύψουν όταν μπουν στον στίβο μάχης.

Είπαμε, αν ο Θεός της μόδας είναι δίκαιος, στην πρώτη πεντάδα οφείλουν να καταλήξουν σπάνιες περιπτώσεις  κοριτσιών που πασιφανώς ξεχωρίζουν τόσο για την ανόθευτη ομορφιά τους, όσο και για την ανόθευτη γλύκα που τις διακρίνει. Ξεκινώντας με το δίδυμο γυαλαμπούκες που -καθόλου τυχαία- διακρίθηκαν και στην πρώτη δοκιμασία.

Την 19χρονη Ραπουνζέλ Κωνσταντίνα Φλώρου (φωτό πάνω) από την Κομοτηνή (φοιτήτρια σε σχολή ψυχολογίας με χόμπι τη γυμναστική, τη ζωγραφική και την ποίηση) και την 20χρονη Golden Pass Ελευθερία Καρναβά που σπουδάζει για να γίνει σκηνοθέτης και της οποίας ο αγαπημένος σκηνοθέτης είναι ο Jordan Peele.

Ιδανικά, εντός της πρώτης πεντάδας, θα προτιμούσαμε να μην συμπεριλάβουμε καμία εκ της νέας υπό διαμόρφωση κλίκας (με αρχηγό την Μαρτίνα και ‘παραστάτες’ τις Κάτια, Ασημίνα, Σουζάνα, Άννα) που ζήλεψε την δόξα της original και στην οποία αρέσει να φωνάζει το σύνθημα FF (βλέπε Final Five). Μόνο που αυτό πολύ απλά δεν είναι δυνατόν να συμβεί αφού εντός της βρίσκουμε άλλα δυο από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί.

Συγκεκριμένα την 19χρονη φοιτήτρια κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής Άννα Χατζή (με θητεία στο πόλο και όνειρο να κάνει μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία) που θυμίζει την Deborah Kara Unger (αυτό το πρόσωπο, αυτά τα μάτια, αυτά τα φρύδια).

Και, πάνω και πέρα από όλα, την υπερ-στιλάτη 22χρονη Ουκρανή Κάτια Ταραμπάνκο (με το πρόσωπο κινηματογραφικής σταρ και τατού στα σωστά σημεία) που ασχολείται από το μόντελινγκ στα 16. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ο Σκουλός που είπε στην συγκεκριμένη να μπει στο παιχνίδι, μετά από μια τυχαία γνωριμία σε μια παραλία. Μια γυναίκα που μοιάζει έτοιμη να το σηκώσει ήδη από την πρώτη audition.

Όσον αφορά για την 5η της παρέας, εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Το ένστικτό μου τείνει προς την 24χρονη Θεσσαλονικιά Μαρίνα Γρηγορίου, με τα εντυπωσιακά πράσινα μάτια και την απρόσμενη συγκρότηση, που μεταξύ άλλων έχει στεφθεί αναπληρωματική Μις Ελλάς 2018, έχει δουλέψει ως ρεπότερ στην ΕΡΤ3 και πλέον είναι επαγγελματίας makeup artist.

Αν και μπορεί να γίνει η ανατροπή από κάποια outsider τύπου Χαρά Παππά (την πληθωρική YouΤuber από την Ηγουμενίτσα που έχει σχέση με γνωστό Τούρκο ηθοποιό).

Ειδική μνεία (φάση ελπίζω να τα ξαναπούμε) στην 18χρονη Ελένη Ασημάκη με το εξωτικό λουκ που δεν μπήκε τελικά στο σπίτι για λόγους υγείας και την 22χρονη Ιρλανδή Φιονούλα Βατς που αποχώρησε λόγω άγχους στην φάση του bootcamp.