WOMEN

Αυτές οι Ελληνίδες φταίνε για τον καύσωνα

Τα insta bikini posts που προκαλούν επιβεβαιωμένα και ταχυκαρδία και θερμοπληξία.

‘Ελληνίδα, όχι άλλα bikini post μέχρι να περάσει ο καύσωνας’. Αυτή, αν ζούσαμε σε ένα κανονικό κράτος, θα έπρεπε να ήταν η επίσημη οδηγία που θα έπρεπε να βγαίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίας υγείας προκειμένου να προφυλάξει τον αμφιβληστροειδή μας από το να καταλήξει στην εντατική.

Γιατί ναι, προφανώς και αυτός κινδυνεύει από τις επιπτώσεις του κύματος ζέστης που μας χτυπάει αλύπητα εδώ και μερικές μέρες.

Και όχι, δεν είναι επαρκώς προστατευμένος, ακόμη και αν βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο αγκαλιά με τρία βαρβάτα inverter που βαράνε στο φουλ.

Ούτε, φυσικά, μας κάνει να ιδρώνουμε λιγότερο το να βλέπουμε κάποια αψεγάδιαστη σωματικά, όπως η Χριστίνα Κολέτσα, να χαλαρώνει εντός του απέραντου γαλάζιου.

Από την άλλη δεν μου πάει καρδιά να κακιώσω π.χ. την Κατερίνα, το Κατερινιώ για όσα ποστάρει τις τελευταίες μέρες.

Ειδικά από τη στιγμή που εμείς ήμασταν που της την ψιλο-λέγαμε επειδή ακριβώς απέφευγε συστηματικά να βγει στις insta-παραλίες. Όπως δηλαδή της αξίζει και μας αξίζει.

Στην τελική, για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού καλοκαιριού, το φταίξιμο δεν είναι δικό της. Ούτε των υπόλοιπων συνήθεις υπόπτων. 

Ναι, εσένα κοιτάζω στα μάτια (ή περίπου εκεί, ας μην το αναλύσουμε τώρα) Νικολέττα Ράλλη.

Kαι εσένα Αγγελίνα Ματαλιωτάκη (που, να το ξέρεις, δεν το δουλεύεις το instagram όσο πρέπει).

Kαι εσένα Ελεάννα Παλαιολόγου, ως εκπρόσωπο των άγνωστων Ελληνίδων που κάνουν θραύση στο instagram.

Όχι, το μεγάλο ‘μερίδιο ευθύνης’ ανήκει στις αδελφές Ματσούκα (εξού και είναι κεντρική εικόνα στο αφιέρωμα). Όχι τόσο στη Μαρία, που αποφάσισε το κορίτσι, εκτός από τραγουδίστρια, να γίνει και σχεδιάστρια μαγιό.

Αλλά στη Δήμητρα που τα προμοτάρει όσο δεν πάει. Κάτι για το οποίο προφανώς και την ευγνωμονούμε, αφού αλλιώς δεν θα την βλέπαμε με τίποτα με μαγιό. Αλλά τα post της, σε συνδυασμό με την αφόρητη ζέστη, είναι κάτι που θέλει γερό στομάχι προκειμένου να ανταπεξέλθεις.

Ένα μόνο θα σου πω, για να καταλάβεις ότι μπήκαμε και επίσημα για τα καλά στο ντάλα ελληνικό καλοκαίρι. Ότι μέχρι και η Βάσω Λασκαράκη πόσταρε για πρώτη φορά φωτό της με μπικίνι.

Πάντα με τη βοήθεια της -έμπειρης στο instagram- φίλης της Αθηνάς Οικονομάκου, με την οποία βρέθηκαν για διακοπές στην Σέριφο.

Βγήκαν, με άλλα λόγια, παγανιά τα βαριά  όπλα του ελληνικού instagram.

Και κυριολεκτικά και μεταφορικά, όπως αποδεικνύει πιο πάνω η Πηνελόπη Πλάκα και εδώ η . Και οι δυο αγαπημένες μας. Και οι δυο άξιες διάδοχοι της Τζένης Μπότση, αν καταλαβαίνεις που το πάω.

Εκείνα, με άλλα λόγια, τα κορίτσια που δεν βλέπουμε συχνά summer sexy (όπως την σούπερ δημοφιλή Ελένη Βαίτσου).

Ποτέ ή σπάνια πλέον, όπως στην περίπτωση της Αντωνίας Καλλιμούκου.

Της Κατερίνας Λιόλιου με τα δίμετρα πόδια.

Και της Τόνιας ‘Bond Girl’ Σωτηροπούλου.

Ή εκείνα που μας θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν χάσει ίχνος από την γκέλα τους.

Ή της καλής τρέλας που κουβαλούν.

Ενώ, επιπλέον, επέστρεψαν κοντά μας (βασικά στη Μύκονο), λόγω καλοκαιριού, και ξενιτεμένες όπως η Σύλβια Παπαδάκη.

Τη λίστα, αυτή που αποδεικνύει το αμέτρητο βάθος του πάγκου, συμπληρώνει η Ειρήνη Παπαδοπούλου που μπήκε ξανά σε fit in the sun διάθεση.

Και η συμπαίκτριά της στο Survivor Σόφη Πασχάλη που έχει ξεκινήσει μαθήματα paddle yoga στη Βουλιαγμένη.

Εννοείται πως οι 40 βαθμοί δεν την εμποδίζουν να λιώνει στη γυμναστική. Ίδια ακριβώς φάση με τη Μαντώ Γαστεράτου.

Τι μένει για το τέλος; H εστεμμένη Ευτυχία Λαζάρου πάνω στο αλογάκι της στην Μήλο. Γιατί έχει το βασικό συστατικό οποιασδήποτε επιτυχημένης ταξιδιωτικής φωτογραφίας. Το να θέλεις να βουτήξεις εδώ και τώρα μέσα της.

Όπως, στο πιο κυριλέ, συμβαίνει με την  αντίστοιχη από Σαντορίνη της Αναστασίας Τερζή.

Αν και πιο εντυπωσιακή από όλες, στα κιτάπια μου, είναι αυτή της Μαριάννας Καλέργη στην Πολύαιγο. Γιατί το κόκκινο μπικίνι, που τόσο καλά φοράει, κλασάρει υπέροχα με τα γαλαζοπράσινα νερά του μεγαλύτερου μη κατοικημένου νησιού του Αιγαίου.

Τι να πεις κανείς. Υπομονή, καλοκαίρι είναι, θα περάσει. Στη τελική, ρίξτε το στην yoga, όπως η Χριστίνα Μπόμπα, μέχρι να πιάσουν τα κρύα.