WOMEN

Ένα surfer girl είναι αυτό που χρειάζεσαι στη ζωή σου

Δεν είσαι των θαλάσσιων sports; Δεν πειράζει. Κάθησε αναπαυτικά στην αιώρα και παρακολούθησέ την να παλεύει με τα κύματα.

Χτίσε την εικόνα μαζί μας. Είσαι στο γραφείο σου, δουλεύεις ή έστω κάνεις ότι δουλεύεις και ένας φίλος σου στέλνει ένα βίντεο με κάποια sexy γυναίκα. Μπορεί να το δεις. Δεν σου λέω ότι θα το δεις σίγουρα αλλά μπορεί. Σκέψου τώρα ο ίδιος φίλος να σου στείλει ένα βίντεο κατευθείαν από Χαβάη με μερικά κορίτσια να κάνουν surf. Συγνώμη αλλά εμείς εδώ στο ONEMAN, σταματάμε τη δουλειά, βάζουμε τα πόδια στο τραπέζι και ψάχνουμε προτζέκτορα να προβάλουμε το βίντεο.

Γιατί τα surfer girls έχουν οικοδομήσει τόσα χρόνια μια υπέροχη σχέση με το ανδρικό κοινό. Είτε βρίσκονται πάνω στα σανίδια τους είτε απλά συμμετέχουν στις καμπάνιες της Reef που κάθε χρόνο βγάζει το δικό της ημερολόγιο και στέλνει την ψυχή μας να κολυμπά στα ανοιχτά της Χονολουλού.

 

(του 2013 δεν ήταν τόσο καλό)

Εντάξει, το παραδέχομαι, τα κορίτσια παραπάνω είναι μόνο πόζα σε σχέση με τα πραγματικά surfer girls αλλά να ξέρετε δεν θέλω και πολύ μεγάλη αφορμή για να βλέπω αυτό το βίντεο ξανά και ξανά. Γιατί όμως είναι τα surfer girls αυτό που ζητάς;

Σίγουρα δεν συναντάς πολλά surfer girls στην καθημερινότητά σου. Και είναι λογικό η πρώτη σου αντίδραση αν ένα κορίτσι σου πει ξαφνικά να παρατήσεις ό,τι κάνεις και να την ακολουθήσεις τα ξημερώματα σε μία παραλία, αν της απαντήσεις ότι εσύ εκείνη την ώρα γυρνάς από ποτό και θες να κοιμηθείς πριν κάνεις επιδρομή στον φούρνο της γειτονιάς.

 

Αλλά σε όσα surfer girls έχω γνωρίσει εδώ στην Ελλάδα και σε όσες τυχαίνει να παρακολουθώ από το εξωτερικό, υπάρχει μία κοινή συνισταμένη που μόνο κινηματογραφική και πλαστή δεν είναι. Η συνισταμένη αυτή είναι η χαλαρότητα που τις διέπει στον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα.

Αν ακούσεις ένα surfer girl να μιλάει για τη ζωή, αναρωτιέσαι αν έχει καπνίσει μισό λιβάδι μαριχουάνα ή αν κάθε πρωί που ξυπνάει παίρνει 15 ευθυμικά χάπια και την βλέπεις να κυκλοφορεί με ένα γαλήνιο χαμόγελο. Να χαμογελάει στον κόσμο τριγύρω και να προσπαθεί να σε πείσει ότι η ζωή είναι ωραία.

 

Ωραία. Αυτή είναι η χαζή οπτική. Η σοβαρή και κανονική είναι αυτή.

 

Έχω φίλους που το αγαπάνε το surf. Και θα δούμε 2-3 θέματα που αφορούν το surf μέσα στο καλοκαίρι. Γιατί είναι μία ολόκληρη κουλτούρα με τους δικούς της ρυθμούς, τους δικούς της ήχους και τη δική της μικρή κοινωνία. Μια κοινωνία στην οποία ο χρόνος μετριέται σε πρωινά με κύμα.

 

Θα μου πεις, “είναι όλες οι γυναίκες surfer ωραίες;”. Σαφέστατα και όχι. Θα σου πω πρώτα ότι αυτή η διάθεση που βγάζουν, αυτή η χαλαρότητα, αυτή η αέναη αναζήτηση του κατάλληλου spot, είναι άκρως ερωτεύσιμη. Και ύστερα θα σου πω ότι ακόμα και στις κάστες των επαγγελματιών του είδους, υπάρχουν μερικά κορίτσια που πρέπει να έχεις υπόψιν σου.

Surfer girls 

Μακριά βέβαια από τα τουρνουά, τις κάμερες και τα χρήματα των χορηγών, υπάρχουν τα απλά surfer girls. Αυτά που σου λέω ότι πρέπει να έχεις στην καρδιά σου. Ακόμα κι αν η βόλτα που θα σε πάνε δεν θα είναι με ένα κόκκινο παλιακό βανάκι VW σε κάποια ακτή του Maui.