PUBLI

Ισχύς εν τη (καυτή) ενώσει

Οι πιο σέξι 'ντουέτο' φωτογραφήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο για μια ωραία γυναίκα να ‘ανεχθεί’ να καθίσει δίπλα σε μια άλλη. Στο εξωτερικό, από την άλλη, το βλέπουν διαφορετικά το θέμα. Απόδειξη η Katy Perry και η Madonna στο τελευταίο V.

Είναι προφανές ότι τα φασιονό-παιδα εκεί στο V μια εμμονή, όσον αφορά τις dominatrix, την έχουν. Εκτός και αν θεωρείται τυχαίο ότι η συγκεκριμένη φωτογράφηση-αφορμή για το άρθρο, δια χειρός Steven Klein, ήρθε και έσκασε (εννοείται με πάταγο) ακριβώς ένα χρόνο μετά την αντίστοιχη που έκανε ο Mario Testino, και πάλι για το ίδιο περιοδικό, με ίδιο concept και πρωταγωνίστριες της Rihanna και Kate Moss.

 

Oι δυο δηλαδή πιο δυνατές και καυτές φωτογραφήσεις του συγκεκριμένου υπο-είδους. Μαζί με το προσωπικό μου κόλλημα, αυτή των κοριτσιών του Community σε ένα παλιότερο GQ. Εκεί δηλαδή που ‘ζήλεψα’ για πρώτη φορά στη ζωή μου μια ταπεινή ρακέτα του πινγκ πονγκ .

Αν και, για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το μοναδικό περιοδικό στον πλανήτη που μπορεί να το κάνει αυτό καλά, να μαζέψει δηλαδή πολλές σταρ (και στάρλετ) μαζί και να τις φωτογραφίσει, ήταν και παραμένει το Vanity Fair. Ακόμη και αν αυτό, λόγω ύφους και στιλ, επιλέγει να το κάνει δίνοντας έμφαση στην κομψότητα και όχι στο σέξι της υπόθεσης.

Το ίδιο δηλαδή που κάνει και το W magazine, υπεύθυνο για μια από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφήσεις όλων των εποχών, αν και καθόλου σέξι, αυτή με τις Scarlett Johansson και Natalie Portman την εποχή που συμπρωταγωνιστούσαν στο The Other Boleyn Girl.

Τα σουπερμόντελ δεν μετράνε

Όχι, δεν ξεχάσαμε να συμπεριλάβουμε εδώ τους Αγγέλους της Victoria’s Secret ούτε τα εξώφυλλα του Sports Illustrated. Απλά, όσον αφορά τα μοντέλα, είναι η δουλειά τους να κάνουν ότι τους πεις. Και όταν μιλάμε για ομάδες μοντέλων, όπως αυτές, είναι δεδομένο ότι έχουν κάνει κοινές φωτογραφήσεις.

Οπότε επιλέξαμε να επικεντρωθούμε σε μια ωραία φωτογράφηση των Alessandra Ambrosio και Ana Beatriz Barros από το GQ.

Καθώς επίσης στην θρυλική φωτογραφία του Herb Ritts από το 1989. Εκεί που σε μια λήψη κατάφερε να αποθανατίσει την λάμψη των νέων supermodel (Stephanie Seymour, Cindy Crawford, Tatjana Patitz, Naomi Campbell, Christy Turlington) που εκείνη την εποχή ετοιμάζονταν να απογειωθούν.

Συγκεκριμένα η Naomi Campbell μοιάζει πάντα πρόθυμη να δώσει μια χείρα (ή μια ρώγα) βοηθείας σε κάποια παλιά φίλη της. Όπως απέδειξε με το κοινό εξώφυλλο που έκανε πριν από ένα χρόνο μαζί με την Kate Moss (με στόχο να την τιμήσει) για τη Γερμανική και Ρώσικη έκδοση του περιοδικού Interview.

Οι δίδυμες δεν μετράνε

Eξίσου εκτός άρθρου επιλέξαμε να αφήσουμε όλες τις φωτογραφήσεις που έχουν κάνει δίδυμες ανά τον κόσμο. Στη λογική ότι είναι πάρα πολλές και όχι ιδιαίτερα καλές. Πάντα φυσικά με την εξαίρεση της συγκεκριμένης των αδελφών Κανονίδου, ενός κακώς υποτιμημένου διδύμου από τα ‘ένδοξα’ 90s.

Εξίσου υποτιμημένο με αυτό των εμφανώς ‘φανταστικά προικισμένων’ αφων Λυκούδη από ένα Max, επίσης στα 90s.

Και, μιας και πιάσαμε τις αδελφές, ας αναφερθούμε και σε 1-2 δυο ακόμη που δεν μας αφήνουν αδιάφορους. Όπως π.χ. τις βαθύπλουτες αδελφές Hilton όταν είχαν πρωτοσκάσει μύτη στην πιάτσα.

Ή τις ‘αειθαλείς’ αδελφές Minogue. Ένα εξίσου ταλαντούχο η μια με την άλλη δίδυμο. Πάντα από άποψη φωτογένειας και μόνο.

Tα κάνω όλα για το promotion

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευτυχές, για το αντρικό κοινό, από μια τηλεοπτική σειρά ή κινηματογραφική ταινία που περιλαμβάνει πολλές γυναίκες πρωταγωνίστριες αποφασισμένες να κάνουν ότι χρειαστεί (βλέπε να γδυθούν) προκειμένου να προωθήσουν το project. Κινηματογραφικά αυτό συμβαίνει πιο σπάνια. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση π.χ. είναι αυτή των Rosario Dawson και Rose McGowan που φόρεσαν μόνο τα απαραίτητα στο Rolling Stone προκειμένου να προωθήσουν το Grindhose.

Το ίδιο που έκαναν στο Maxim και τα κορίτσια (Drew Barrymore, Cameron Diaz, Lucy Liu) από το Charlie’s Angels.

Tηλεοπτικά το φαινόμενο είναι πιο συχνό και λαχταριστό. Ειδικά όταν οι πρωταγωνίστριες είναι ακόμη ανερχόμενες και καταξιωμένες. Κάτι που εξηγεί την συγκεκριμένη -πριν γίνει ο κακός ο χαμός με το Game of Thrones- λήψη με τις Emilia Clarke και Lena Headey στο Rolling Stone.

Aν και σαφώς πιο σέξι ήταν μια παλιότερη λήψη των -πιο αδίστακτα σέξι- κοριτσιών από το Battlestar Galactica.

Καθώς και μια παλιότερη που τράβηξε ο Terry Richardson με τις πρωταγωνίστριες του Gossip Girl.

Αν και εκείνη η τηλεοπτική σειρά με τις καλύτερες προοπτικές να παράγει μελλοντικά μια ‘ομαδική’ φωτογράφηση ‘επιπέδου’ δεν είναι άλλη από το Pretty Little Liars. Όπως μπορείτε να δείτε και από εδώ.

Κλάσεις ανώτερη από αυτή με το cast του Glee στο GQ με την οποία έγινε, πριν μερικά χρόνια, ο κακός ο χαμός.

Tι συμβαίνει στο ‘Ελλάντα’

Είπαμε, οι Ελληνίδες celebrities, βασικά σιχαίνονται η μια την άλλη. Επίσης καμία, ακόμη και η πιο βου στάρλετ, δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχει λόγος να μοιραστεί τον φακό του φωτογράφου με κάποια άλλη. ‘Λαμπρή’ εξαίρεση ένα παλιότερο εξώφυλλο του Nitro, ρέπλικα του αντίστοιχου θρυλικού του Vanity Fair με τον Tom Ford (ντυμένο) και τις Scarlett Johansson και Kate Moss (γυμνές), με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά και άξιες παραστάτριες τις Δούκισσα Νομικού και Ευαγγελία Αραβανή. Κάτι που ήταν, πιστέψτε με, εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο να κανονιστεί.

Ειδική επίσης μνεία οφείλει να γίνει σε μια παλιότερη φωτό των -προφανώς ακομπλεξάριστων- Αλέκα Καμηλά και Μπέτυ Μαγγίρα την εποχή που συμπαρουσιάζαν μια εκπομπή στο TV Μακεδονία.

Τέλος δεν θα ήταν σωστό να αγνοήσουμε την συμβολή στον ευγενή σκοπό του να φέρουμε όλες τις ωραίες γυναίκες κοντά του Playboy και τoυ Max. Το πρώτο φωτογράφησε μαζί τις φίλες και συμπαίκτριες στο Next Top Model Νάιλα και Δήμητρα Αλεξανδράκη.

Το δεύτερο ένωσε σε ένα εξώφυλλo τα αψεγάδιαστα κορμιά των Χρύσα Δρακάκη και Ευγενίας Γκυζέλη.

Είπαμε. Ισχύς εν τη ενώσει. Όσο δύσκολο και αν είναι. Οι καιροί το απαιτούν. Ναι, σε όλους τους τομείς.