WOMEN

Οι 20 πρωταθλήτριες κάνουν το Ολυμπιακό Χωριό να παραμιλά

Αυτοί είναι με διαφορά οι πιο καυτοί λόγοι να παρακολουθήσεις φανατικά τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μπορεί ο αχ βαχ καημός μας για τον αποκλεισμό της Maria Sharapova λόγω ντόπινγκ να είναι μεγάλος, αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει εντός οπτικού μας πεδίου η φρεσκοπαντρεμένη Σέρβα Ana Ivanovic και τα 184 αψεγάδιαστα εκατοστά της για να μας παρηγορήσουν.

A photo posted by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on

Ειδικά αν καταφέρει και νικήσει τη Serena Williams, που έρχεται με φόρα στους 4ους Ολυμπιακούς της καριέρας της, κάτι που δεν κατάφερε πίσω στο Πεκίνο, όταν ήταν No1 στην παγκόσμια κατάταξη. Να σημειώσουμε ότι η Αμερικανίδα υπερ-πρωταθλήτρια είναι και με διαφορά η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια σε όλο το Ολυμπιακό Χωριό.

Άξια παραστάτρια στην προσπάθεια της Ana να μας πετάξει τα μάτια έξω είναι η διαχρονική καψούρα μας και σημαιοφόρος της Εθνικής Ομάδας της Δανίας, τενίστρια Caroline Wozniacki. Για δεύτερη φορά στους Ολυμπιακούς, αφού ξεπέρασε ένα σοβαρά τραυματισμό στον αστράγαλο για να τα καταφέρει.

Άξιες και οι δυο πιο σέξι rookies των αγώνων του Ρίο, δηλαδή η χορευταρού 23χρονη Αυστραλέζα πρωταθλήτρια των 100 μέτρων μετ’ εμποδίων Michelle Jenneke:

Και η ‘επιτέλους προκρίθηκε, ναι υπάρχει θεός’ συγκλονιστική 25χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια άλματος εις μήκος, Daria Klishina. Αυτή με τα πόδια – χιλιόμετρο, μια από τις δυο μόνο αθλήτριες στίβου της χώρας της στις οποίες επιτράπηκε να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς καθώς όλες οι υπόλοιπες θεωρούνται ύποπτες για συμμετοχή σε κυβερνητικά εγκεκριμένο ντόπινγκ.

 

Αρκετά, όμως, με τις πρωτάρες. Τα έχουμε πει άλλωστε αναλυτικά γι’ αυτές.

Ας περάσουμε στις βετεράνους. Ξεκινώντας από την ασταμάτητη ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει 3-4 από τις πιο ωραίες αθλήτριες των Ολυμπιακών. Πάντα με πρώτη μούρη στο Καβούρι την Καλιφορνέζα Alex Morgan, βραβευμένη πολλάκις ως US Soccer Female Athlete of the Year, που μας έδειξε αλησμόνητα τα προσόντα της και σε μια φωτογράφηση για το Sports Illustrated.

A photo posted by Alex Morgan (@alexmorgan13) on

Και, σε κοντινή απόσταση, την τερματοφύλακα Hope Solo, με την παλιά φωτογράφηση της για το ESPN να μας στοιχειώνει ακόμη. Ναι, τη συμπαθούμε ακόμη. Παρόλα όσα της έχουν συμβεί, όπως τη διαρροή γυμνών φωτό της στο δίκτυο, τον ξυλοδαρμό στα χέρια του σταρ του NFL συζύγου της και τις κατηγορίες ότι το ‘Dancing with the Stars’, στο οποίο συμμετείχε, ήταν στημένο.

Εξίσου διαχρονική αξία, βλέπε η πιο σέξι πρωταθλήτρια χόκεϊ επί χόρτου όλων των εποχών, είναι και η 30χρονη Ολλανδή Ellen Hoog, με τα υπέροχα γαλάζια μάτια, που έχει κερδίσει ήδη δυο φορές το χρυσό σε Ολυμπιακούς με την ομάδα της χώρας της.

A photo posted by Ellen Hoog (@ellen_hoog) on

Μιλάμε για την αριστερή στην παρακάτω φωτογράφηση της για το Sports Illustrated, μαζί με την συμπαίκτρια της Eva De Goede.

Κοίτα να δεις τι θησαυρούς κρύβει -και τι σώμα φτιάχνει- αυτό το υποτιμημένο άθλημα. Ειδικά αν αναλογιστείς ότι αυτό παίζει και η Αμερικανίδα Paige Selenski που αναφέρουμε μόνο και μόνο εξαιτίας της περσινής φωτογράφησης της για το body issue του ESPN.

Ενώ υπέροχα μάτια (ναι, είμαι σίγουρος ότι αυτό προσέχεις) διαθέτει και η 27χρονη φιλότιμη Ουγγαρέζα πρωταθλήτρια κολύμβησης, Zsuzsanna Jakabos, που φιλοδοξεί σε αυτή, την 4η κατά σειρά Ολυμπιάδα της, να καταφέρει κάτι περισσότερο από το να μας αφήσει άφωνους με τα σωματικά της προσόντα.

A photo posted by @zsuzsubell on

Από εκεί και πέρα το παρόν θα δώσει, για 4η και τελευταία φορά, η 34χρονη Βραζιλιάνα βολεϊμπολίστρια Jaqueline Carvalho και τα 186 επιβλητικά εκατοστά της. Μια αθλήτρια που λατρεύεται σχεδόν ως ημίθεα από τους συμπατριώτιες της.

H Ρωσικής καταγωγής 26χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης Mariya Koroleva.

A photo posted by Mariya Koroleva (@mkoroleva) on

Kαι η 30χρονη Βρετανίδα χρυσή νικήτρια στο έπταθλο στο Λονδίνο, Jessica Ennis-Hill που τα κατάφερε τελευταία στιγμή και φιλοδοξεί να γίνει η τρίτη μητέρα στην Ιστορία που θα καταφέρει να διατηρήσει το μετάλλιο της σε δυο διαδοχικές Ολυμπιάδες.

Άξια μνείας είναι επίσης η Καλιφορνέζα επικοντίστρια Tori Pena που κατεβαίνει -μην το ψάχνεις γιατί- για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς με τα χρώματα της Ιρλανδίας. Δείτε την στο παρακάτω βίντεο του Self για να καταλάβετε γιατί ανήκει στα καλύτερα σώματα του πλανήτη.

H 25χρονη Ιταλίδα Marta Menegatti, κατά κοινή ομολογία η πιο σέξι παίκτρια beach volley στον πλανήτη, στην 2η συνεχόμενη Ολυμπιακή της εμφάνιση. Αν και αυτό που θυμούνται οι άντρες είναι το γυμνό ημερολόγιό της για το Max το 2004.

Εκτός, βέβαια, και αν τυγχάνει να ανήκετε στους φαν του αντίπαλου δέους, δηλαδή της 28χρονης Τσέχας συναθλήτριάς της Marketa Slukova. Με άλλα λόγια, της μοναδικής που μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η 30χρονη αθλήτρια του τριάθλου, Helen Jenkins, που κατεβαίνει για 2η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς.

Καθώς επίσης η 24χρονη Ολλανδέζα πρώην αθλήτρια του επτάθλου και νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα Dafne Schippers.

Ενώ μοντέλο χαλαρά θα μπορούσε να γίνει η 26χρονη Αυστραλή αθλήτρια στα 3.000 μέτρα steeple, Genevieve LaGaze, που ελπίζει να καταφέρει κάτι περισσότερο στο Ρίο από ότι στο Λονδίνο.

Συνολικά μιλάμε για καλύτερη σοδειά από την αντίστοιχη του Λονδίνου. Συμφωνείς, φαντάζομαι.