WOMEN

Oι 52+1 Νοτιοαφρικανές (εκτός Charlize) που μας κάνουν να ‘βρυχόμαστε’

Οι περισσότερες είναι λευκές, γυμνασμένες και δίμετρες. Όλες είναι αξιολάτρευτες.

Μπορεί η Charlize Theron να ήταν εκείνη που άνοιξε το δρόμο, και να συνεχίζει να είναι μπουκιά και συχώριο, όμως υπάρχουν -κυριολεκτικά- δεκάδες ντουζίνες συμπατριώτισσες της που μπορούν να την κοιτάξουν στα μάτια. Ακολουθούν οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Η διπλή πλατινέ αφορμή

Εν αρχή η πανταχού παρούσα Genevieve Morton. 29 ετών, μοντέλο διεθνών προδιαγραφών, με διαδοχικές εμφανίσεις στο Sports Illustrated, αξιοπρόσεκτο μπούστο, ψηφισμένη ως πιο σέξι Νοτιοαφρικανή του 2012 και ‘ηγέτης’ 200.000 πιστών followers στο instagram. Το οποίο, συχνά πυκνά, κάνει να πέφτει.

 

Ίσως η πιο ‘πικάντικη’ Νοτιοαφρικάνα celebrity αυτή τη στιγμή. Εκείνη που είναι συνεχώς στις ειδήσεις. Πρωτοσέλιδα που μοιράζεται, το τελευταίο διάστημα, με την 27χρονη Dominique Piek, επίσης μοντέλο του Sports Illustrated, και γνωστή ως πρώην του Chris Pine και νυν του Ryan Seacrest.

 

Οι διαχρονικές αξίες

Εν αρχή η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα Theron, 40 ετών πλέον. Η εσαεί καλύτερη απόδειξη του τι κελεπούρια μεγαλώνουν στις φάρμες της συγκεκριμένης χώρας.

 

Ενώ κατευθείαν από φάρμα προσγειώθηκε στην ζωή μας και η ολόκαυτη Candice Swanepoel. Ίσως ο πλέον καυτός Άγγελος της Victoria’s Secret της τελευταίας 8ετίες, σταθερά εντός λίστας με τα 10 πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του πλανήτη και κάτοχος ενός τσουρουφλιστού instagram με έμφαση στα γλουτιαία χαρίσματά της.

 

Πιο κυριλέ -και σοκολατί- φάση η αγέρωχη Thandie Newton του Mission Impossible που μπορεί ‘τεχνικά’ να ανήκει στην Ζιμπάμπουε, αφού εκείνη γεννήθηκε (μεγάλωσε στο Λονδίνο), ωστόσο και οι δυο γονείς της είναι Νοτιοαφρικάνοι.

 

Eπίσης, μιας που είμαστε επί του θέματος, Λονδρέζα είναι και η 31χρονη -ραγδαία ανερχόμενη- Gugu Mbatha Raw, από μπαμπά γιατρό της φυλής των Ζουλού (κανονικό, όχι παραδοσιακό). Πανέμορφη, τύπου Halle Berry, και σούπερ ταλαντούχα.

 

Τέλος, σταρ, υπό μια έννοια είναι και η Charlene Wittstock, πρώην Ολυμπιονίκης της κολύμβησης και νυν σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό.

Οι πιο σέξι δίδυμες του κόσμου

Αυτός είναι ο τίτλος που συνοδεύει, για προφανείς λόγους, τις Simone & Roxanne van Rooyen από τότε που τις είδαμε, πίσω στο 2012, στις σελίδες του Sports Illustrated. Πιο φιλόδοξη από τις δυο η Roxanne, που παλεύει να κάνει το πέρασμα στο κινηματογράφο.

 

Εξίσου εκθαμβωτικές, απλώς όχι δίδυμες, είναι και οι Kerry & Tracy McGregor. Επίσης μοντέλα διεθνών προδιαγραφών με την Kerry να έχει φύγει για το Παρίσι από την εφηβεία της (ήταν επί χρόνια το κορμί της Wonderbra), αφήνοντας την εγχώρια αγορά ‘έρμαιο’ της Tracy (που ντουμπλάρει και ως παρουσιάστρια).

 

Με δύναμη από την Ελλάδα

Όχι, παρόλο που η Νότια Αφρική συγκεντρώνει, λόγω καναλιών και πολλών περιοδικών, την αφάν γκατέ των γυναικών της μαύρης ηπείρου, δεν έχει τύχει να πάει καμία δικιά μας εκεί. Ωστόσο τα ‘ελληνικά χρώματα’ κρατούν ψηλά δυο κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά, για τα οποία κάποια στιγμή θα έπρεπε να κάνουμε κανονικό αφιέρωμα. Συγκεκριμένα η πρασινομάτα Gabriella Demetriades, εκπρόσωπος της χώρας στο παγκόσμιο διαγωνισμό του FHM και ιδιοκτήτρια εταιρίας marketing στο Cape Town, που κάνει σεβαστή καριέρα στην Ινδία (παίζει σε video clip, διαφημίσεις και ταινίες).

 

Εξίσου περιζήτητη είναι η 31χρονη κόρη γιατρού Gina Athans που βγήκε Miss South Africa Teen το 2000, μετακόμισε στο Παρίσι, ψηφίστηκε πιο σέξι γυναίκα από το FHM, συμπρωταγωνίστησε με τον Daniel Craig στο Flashbacks of a Fool και έγινε πρωτοσέλιδο όταν παντρεύτηκε το 2004 ένα Ιορδανό δισεκατομμυριούχο, με καλεσμένους τους 50 Cent και Dannii Minogue, τον οποίο χώρισε ένα χρόνο μετά. Και πανέμορφη και πανέξυπνη.

 

Οι συνήθεις ύποπτες

Ο πιο ασφαλής τρόπος να τσεκάρεις αν αξίζει κάποια να μπει στην λίστα με τις top της χώρας της είναι να διασταυρώσεις σε πόσες αντίστοιχες λίστες είναι ταυτόχρονα παρούσα. Με τη λογική αυτή είναι που αποφασίσαμε να σου συστήσουμε:

Tην εντυπωσιακή 31χρονη Candice Boucher (μοντέλο) η οποία και τα προαπαιτούμενα έχει κάνει (βλέπε από GQ μέχρι Cosmopolitan) και το κάτι παραπάνω μας έχει δώσει (βλέπε κάνει καριέρα στο Hollywood). Απίστευτα μάτια. Εξαίσιο κορμί. Εξού και είναι κεντρική φωτό στο άρθρο.

 

Την πανταχού παρούσα sex symbol Nicole Meyer που φέρνει λίγο από ‘Jolie’ στην εξίσωση. Από τις πλέον φωτιά και λάβρα περιπτώσεις της λίστας.

 

Tην προικισμένη Roxy Louw, κόρη ενός θρύλου του rugby, αθλήτρια του surf που υπέγραψε στην Oakley America όταν ήταν μόλις 17 ετών.

 

Την ‘βετεράνο’ Shashi Naiddo. 34 ετών, ηθοποιός, μοντέλο (ψηφισμένη και αυτή ως πιο σέξι γυναίκα της χώρας) και, κυρίως, παρουσιάστρια με δεκάδες εκπομπές στο βιογραφικό της.

 

Την WAG -ένεκα του γάμου της με γνωστό παίκτη του rugby- Minki van der Westhuizen με θητεία στο μόντελινγκ, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και μεγαλύτερο ‘επίτευγμα’ ότι, το 2003, ψηφίστηκε ως το πιο δημοφιλές pin up ανάμεσα στους Αμερικάνους φαντάρους στον πόλεμο του Ιράκ.

 

Την έτερη WAG- ένεκα του γάμου της με γνωστό πρωταθλητή του surf- Lyndall Jarvis, Αγγλικής καταγωγής, που ξεκίνησε ως μοντέλο στα 15 και κατέληξε να γίνει γνωστή παρουσιάστρια.

 

Και, έτσι για λίγη ‘εξωτική’ γεύση, την Σερβικής καταγωγής Ana Trujic, τύπου Mila Kunis φάση, ψηφισμένη ως πιο σέξι γυναίκα της χώρας, που μετά από μια δεκαετία στο μόντελινγκ έκανε με επιτυχία το πέρασμα στην υποκριτική.

 

Η μισή χάρη είναι στο επίθετο

Η Simone de Kock, πέρα από το.. εύηχο επίθετο, κερδίζει το αντρικό φύλο κάθε φορά που κάνει φωτογράφηση εξαιτίας της θετικής ενέργειας που εκπέμπει.

 

Ενώ ακόμη πιο δραστήρια είναι η Melinda Bam, πρώην Melinda de Kok, που εξαργύρωσε τον τίτλο της Miss South Africa και της πιο σέξι γυναίκας στον κόσμο του 2013 με δική της bestseller σειρά μαγιό. Ναι, το κορίτσι διαθέτει και μυαλό.

 

Την συγκεκριμένη χρονιά, το 2013, ο συναγωνισμός ήταν αρκετά έντονος. Σκέψου ότι στην 2η θέση βρέθηκε η πρώην μοντέλο και εσαεί αγαπημένη MILF του έθνους, Lee-Ann Liebenberg.

 

Και στην τρίτη η -επίσης MILF- Megan McKenzie, αδελφή γνωστού σταρ του κρίκετ και γνωστή ως The Body.

 

Διάσημες εκτός συνόρων

Δεν ανήκουν στην κατηγορία Theron, ωστόσο κάπου τις έχεις δει, τις ξέρεις. Όπως την, 52χρονη πλέον, Musetta Vander, με τα λαμπερά μάτια (μπαλαρίνα, VJ, video vixen, πριν γίνει ηθοποιός).

Γνωστή στους φίλους του sci fi από τα Buffy the Vampire Slayer, Stargate SG-1, Star Trek: Voyager και Babylon 5.

 

Ενώ γνωστή φάτσα, στον ίδιο ‘κλάδο’, είναι η Νοτιοαφρικάνικης καταγωγής 35χρονη Καναδή Kandyse McClure, επίσης με τα λαμπερά μάτια, που πρωτοκαψουρευτήκαμε ως Anastasia Dualla στο Battlestar Galactica.

 

Εξαιρετικά αξιοπρόσεκτη είναι η Νοτιοαφρικάνικης καταγωγής 30χρονη Αυστραλή Jessica Marais, που μας έκανε να χάσουμε το φως μας στο Magic City.

 

Και η ‘πικάντικη’ συμπατριώτισσα της (βλέπε Νοτιοαφρικάνικης καταγωγής Αυστραλή) Tammin Sursok. 32 ετών, τραγουδίστρια, ηθοποιός και γνωστή από τον ρόλο της στο Pretty Little Liars. Εκεί όπου μοιράζεται χρόνο με την γεννημένη στην Αφρική -και σούπερ ανερχόμενη- 19χρονη Sasha Pieterse.

Αν και σαφώς πιο τρανταχτό όνομα, τουλάχιστον στο εσωτερικό της χώρας, διαθέτει η Tanit Phoenix, που έχει κάνει κυριολεκτικά τα πάντα. Από skydiving γυμνή για διαφήμιση του FA και εξώφυλλα σε Maxim και FHM Νότιας Αφρικής και Γερμανίας, μέχρι ρόλους στα Lord of War (ως γκόμενα του Leto), στο Gallowwalkers δίπλα στον Wesley Snipes και στο Death Race 3 δίπλα στον Danny Trejo. Επισημαίνω ότι η 31χρονη συνεχίζει να γίνεται πρωτοσέλιδη είδηση, κυρίως λόγω της σχέσης της με τον Sharlto Copley.

 

Άξια συμπρωταγωνίστρια της Tanit σε δυο Death Race (2 και 3), καθώς επίσης και στο Lost Boys: The thirst, υπήρξε η -επίσης θεόκαυτη 31χρονη- Tanya Van Graan. Συχνό εξώφυλλο στα περιοδικά της πατρίδας και από εκείνο το είδος της γυναίκας που μόνο απαρατήρητη δεν περνά.

 

Την λίστα ‘κοίτα μαμά, με έχει το imdb, τα κατάφερα’ συμπληρώνει η 24χρονη Roxane Hayward. 24 ετών, μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια και, φυσικά, το μάντεψες,επίσης μέλος του cast του Death Race Inferno. Καθώς επίσης και του Dominion. Εκεί που συναντήθηκε με την βραβευμένη ηθοποιό σαπουνόπερας Kim Engelbrecht. Μια 30άρα με απίστευτο πρόσωπο και κλασάτη ομορφιά.

Η νέα, καυτή γενιά μοντέλων

Μπορεί από πορνοστάρ η Νότια Αφρική να είναι έτη φωτός πίσω, αφού γνωστή (ή, για την ακρίβεια λιγότερο άγνωστη) είναι μόνο η ξανθιά Taylor Shay που κάνει καριέρα στην Αμερική και παλιότερα η Lynne Marais.

Μπορεί η σοδειά να είναι το ίδιο φτωχή όσον αφορά τις εγχώριες Playmate, που εδώ συχνά πυκνά είναι ντυμένες (τις ψάξαμε όλες, καλύτερες οι Nikki du Plessis, Kandra van der bank, Jollie Botha και Yolandi malherbe).

Αλλά από μοντέλα, ‘βρωμάει’ κυριολεκτικά ο τόπος. Και δεν μιλάμε για ανορεξικές, από αυτές που κάνουν μόνο για πασαρέλες κομπλεξικών σχεδιαστών. Όλα τα κορίτσια είναι βεραμάν bikini models. Κορμάρες με κοιλιακούς φέτες και υπέροχα χαμόγελα.

Όπως αυτό της ραγδαία ανερχόμενης 20χρονης Shane van der Westhuizen που βρέθηκε από το πουθενά στο εξώφυλλο του Νοτιοαφρικάνικου Sports Illustrated.

 

Ή το αντίστοιχο της Lee-Ann Roberts, φοιτήτριας Νομικής, που έγινε γνωστή ως πρόσωπο της Lee Jeans και έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο σε μια Ινδονησιακή rom com.

 

Tην λίστα συμπληρώνει η ανερχόμενη Lorraine Van Wyk που είναι γνωστή και για το κορμί και για τις καλλιτεχνικές της ευαισθησίες.

Αν και εκείνες που ξεσηκώνουν κανονικά την κερκίδα στα ύψη είναι η 28χρονη Lauren Mellor με το υπέροχο φυσικό στήθος που κάνει διεθνή καριέρα.

 

Η Natasha Barnard με το συγκλονιστικό πρόσωπο. Αυτή που όλοι θεωρούν ότι μπορεί να εξελιχθεί στην επόμενη Genevieve Morton.

 

Καθώς επίσης οι ανερχόμενες Kyla Close

 

και Careen Truter, που είδαμε πρόσφατα σε κοινή φωτογράφηση.

 

Η άγρια σοκολάτα

Είπαμε. Οι περισσότερες σέξι επώνυμες γυναίκες στην Νότια Αφρική θυμίζουν πρωτοξαδέλφες της Charlize Theron. Ωστόσο υπάρχουν μερικές βέρες Αφρικάνες που ξυπνάνε έντονα πάθη. Ξεκινώντας με την Khanyi Mbau. 29 ετών, παρουσιάστρια, γνωστή ως Queen of Bling και τόσο μεγάλο συλλογικό απωθημένο που μια εταιρία στο Johannesburg κυκλοφόρησε -χωρίς την άδειά της- sex dolls. Οι οποίες φυσικά ξεπούλησαν.

 

Και συνεχίζοντας με την πολυπλατινένια 35χρονη superstar Lira Molapo (γνωστή και ως μόνο Lira). Νο1 επιλογή για εξώφυλλα και διαφημιστικές που ψάχνουν κεντρικά πρόσωπα για την καμπάνια τους.

 

Στα χνάρια της βαδίζει η 28χρονη ‘τύφλα να έχει η Halle Berry’ Bonang Matheba, έμπειρη παρουσιάστρια, γνωστή ως ‘Queen of Everything’ και η πρώτη μαύρη που βρέθηκε στο εξώφυλλο του Νοτιοαφρικάνικου FHM.

 

Ενώ ήδη φτασμένη θεωρείται η εξαιρετική δημοφιλής Nonhle Thema, η παρουσιάστρια κόρη της Miss South Africa 1972. Μια ακόμη απόδειξη για την δύναμη των γονιδίων.

Από εκεί και πέρα άξια αναφοράς είναι η 29χρονη ηθοποιός Gail Mabalane, που ξεκίνησε ως μαζορέτα, συνέχισε ως μοντέλο και κατέληξε πρωταγωνίστρια.

Η 27χρονη σαπουνοπερο-σταρ Pearl Thusi. Γνωστή από την gossip εκπομπή The Real Goboza.

 

Εκεί που την αντικατέστησε επάξια η πικάντικη Amanda du-Pont.

 

Αν και προσωπική μας αδυναμία είναι η Joelle Kayembe, με τα υπέροχα πράσινα μάτια (εκπληκτικός, φαντάζομαι συμφωνείς, συνδυασμός) που ήρθε στο προσκήνιο στα 16 της ως κορίτσι της βαλίτσας στο Super Deal και από τότε δεν έφυγε ποτέ.