WOMEN

Οι Ελληνίδες που ιδρώνουν την φανέλα πριν το μακροβούτι

Θέλει αρετή, τόλμη και Ιnstagram επιπέδου κορμί στον πηγαιμό για την παραλία. Εδώ το making of.

Αυτή είναι η τελευταία φορά, για πολλούς, πολλούς μήνες, που θα δείτε εδώ οποιαδήποτε Ελληνίδα να φοράει οτιδήποτε άλλο πέρα από ένα τίνι, τάινι μπικίνι. Οπότε, πριν το συγκεκριμένο τσουνάμι, είπαμε να κάνουμε ένα μικρό φόρο τιμής σε εκείνες που δικαιούνται να το φορούν.

 

Εκείνες δηλαδή τις Ελληνίδες, όπως το πουλέν μας (το δικό μας και του Κώστα Σόμμερ) Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, που έχουν φάει όλο το χειμώνα σε γυμναστήρια και pole dancing studios. Με, όπως μπορείς να διαπιστώσεις, αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

To ίδιο που συμβαίνει με την -ξενιτεμένη στο Αμέρικα- Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, που φαίνεται ότι έχει γίνει ακόμη καλύτερη στο pole dancing από ότι θυμόμαστε.

Και την πανέμορφη Τζένη Θεωνά που, ως άλλος άγγελος, ίπταται από τα ουράνια (μαζί με μια φίλη της).

 

Τι νόμιζες δηλαδή, ότι έτσι χύμα βγαίνει στις Μαλδίβες και αρχίζει τα μπαλετικά της η Αθηνά Οικονομάκου; Όχι και πάλι όχι. Έχει προηγηθεί ένας χειμώνας σκληρής προπόνησης, στις ίδιες πόζες, σε εσωτερικό χώρο.

 

Ας ξεκινήσουμε το tour απρόσμενα, από τη Σάσα Μπάστα, που έχει χτίσει πέντε φορές καλύτερο σώμα από τότε που μεσουρανούσε (μέχρι και six pack έχει πλέον), η οποία φιλάει ένα κουτί πρωτεΐνη ενώ μας ενημερώνει πως βρίσκεται ‘στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι’.

Ενώ, πριν από οτιδήποτε άλλο, οφείλουμε να χειροκροτήσουμε την ‘εθνική μας ερωμένη’ Νικολέττα Καρρά τόσο για τα ακροβατικά της όσο και για το γεγονός ότι είναι σαφώς πιο δύσκολο για κάποια με το δικό της ύψος (πάνω από 1,80) να χτίσει ένα τέτοιο κορμί λαμπάδα.

Ένα κορμί που σαφώς και δικαιούται να είναι εξώφυλλο σε fitness περιοδικά αφού όντως -σε αντίθεση με αρκετές άλλες (εσένα κοιτάζω Μαρία)- δεν χρειάζεται 3 μέρες εντατικού photoshop για να μαζέψει σε υποφερτά επίπεδα.

Όπως ακριβώς δικαιούται η Μαντώ Γαστεράτου να διαφήμιζει οτιδήποτε σχετικά με το fitness αφού όντως είναι σημαιοφόρος του κινήματος και φανατική δρομέας (όπως άλλωστε και η Θωμαή Απέργη που λιώνει καθημερινά το διάδρομο).

 

Ενώ οφείλουμε να κάνουμε ειδική μνεία στην Αγγελική Ηλιάδη, που έχει συγκριτικό πλεονέκτημα αφού ο αδελφός της είναι personal trainer.

 

Μην ξεχάσω να ‘μαλώσω’ την πασπαρτού Κατερίνα Στικούδη, που δεν ανεβάζει ποτέ φωτό από γυμναστήριο (τι εννοείς Κατερίνα, ότι το έχεις από τη φύση σου όλο αυτό;), τη Δούκισσα Νομικού (που επίσης το αποφεύγει), την Survivor Ειρήνη Παπαδοπούλου, που εστιάζει στην πίστα και, τέλος, την Ντορέττα Παπαδημητρίου, μια γυναίκα που μοιάζει να γεννήθηκε στο γυμναστήριο, που πόσταρε κάτι σχετικό 31 ολόκληρες εβδομάδες πριν.

Αντιθέτως η κολλητή της, Μαίρη Συνατσάκη, είναι σταθερή στο insta-ραντεβού της με πάσης φύσεως αθλοπαιδιές. Αν και μας αρέσει καλύτερα όταν την βλέπουμε κρεμασμένη ανάποδα.

 

Από εκεί και πέρα σαφώς εντός λίστας είναι η Νάνσυ Αλεξιάδη που συχνά πυκνά ανεβάζει φωτό από διαφορετικά γυμναστήρια της Γλυφάδας.

Και ένα μάτσο ακόμη τραγουδίστριες. Ξεκινώντας με την Χριστίνα Κολέτσα, με ειδική μνεία στο βίντεο με τα βαθιά καθίσματα που ανέβασε πρόσφατα και  συνεχίζοντας με την Josephine Wendel -που και fit είναι και ότι extreme sport βρει μπροστά της τρέχει να κάνει.

 

Και καταλήγοντας στην Αμαρυλλίς που μέχρι και σε Πολωνέζικο περιοδικό fitness βρέθηκε εξώφυλλο.

Πάντα με μια στάση στην -απόφοιτο ΤΕΦΑΑ- Αναστασία Τερζή που βλέπεται στην κεντρική εικόνα να γυμνάζεται δίπλα στην πισίνα.

Το ‘μενού’, στη συνέχεια, περιλαμβάνει τη Μαρία Λουίζα Βούρου, που δεν πρέπει να έχει χάσει μέρα γυμναστήριο στη ζωή της.

Το ίδιο δηλαδή που συμβαίνει με την δεδηλωμένη αδυναμία μας, Φελίσια Λαπάτη. Καθώς επίσης την Σπαρτιάτισσα Βίκυ Κάβουρα που έχει υπάρξει καθηγήτρια tae bo.

Καθώς επίσης με την -πρώην πρωταθλήτρια στίβου- Μαριάντα Πιερίδη που συνεχίζει ακάθεκτη και αγέρωχη να εντυπωσιάζει.

 

 

Eνώ πάνω στο ψάξιμο βρήκαμε κάτι ψιλά από Κατερίνα Γερονικολού.

Καθώς επίσης από Έλενα Παπαβασίλειου, που μπορεί να άλλαξε καριέρα (πλέον ασχολείται με τις εκδόσεις), αλλά παραμένει fit τούμπανο.

 

Από την Σταρ Ελλάς Ηλιάννα Παπαγεωργίου, που κάνει καριέρα στη Νέα Υόρκη, η οποία καταφέρνει παραδόξως να συνδυάσει το work out με κάτι τεράστια κουτιά donuts.

Από την μοντέλο και σχεδιάστρα Χριστιάνα Μούσση που κερδίζει πόντους λόγω της τρομερής ευλυγισίας της.

Από την αδελφή του Ορέστη Τσάνγκ, πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ που κάνει μεταπτυχιακό στην Ιατρική, Άθληση και Υγεία.

Από τη διαχρονική αξία που αποτελεί η πολυτάλαντη Έβελυν Καζαντζόγλου.

Από τη δίμετρη Κύπρια Στέλλα Δημητρίου που ξέρει πως να μας βγάζει νοκ άουτ.

Από την ανερχόμενη Μαρία Αλεξόγλου, μια από τις πιο fit τραγουδίστριες εκεί έξω.

 

Kαι από την βεραμάν fit Σταρ Ελλάς Άννα Πρέλεβιτς, με bonus την καλύτερη personal trainer της Θεσσαλονίκης.

 

Προσοχή. Θα ήταν unfair εδώ να εντάξουμε personal trainers, γυμνάστριες και οποιαδήποτε άλλη είναι έτσι και αλλιώς η δουλειά της να ξημεροβραδιάζεται στο γυμναστήριο. Οπότε δεν το κάναμε. Εντάξει, εντάξει, με εξαίρεση την εξωτική Αντζέλικα Γιασεμή.