WOMEN

Οι Ελληνίδες ζαχαροπλάστριες που γλυκά μας σκοτώνουν

Μια τούρτα αναμνήσεων με αφορμή το Bake Off Greece, το νέο reality του Alpha που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή.

Δεν ξέρω αν το Bake Off Greece, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, θα έχει το ίδιο σουξέ με το MasterChef.

To μόνο σίγουρο (part 1) είναι ότι μας ανάγκασε ήδη να κάτσουμε να ασχοληθούμε στα σοβαρά με τον κλάδο και τις πιο φωτογενείς εκπροσώπους του, όπως την Άντα Λιβιτσάνου που εδώ και χρόνια μας γλυκαίνει στο Γλυφαδιώτικο Ada’s Little Kitchen.

Όπως ήδη έχουμε κάνει -λόγω MasterChef- αναλυτικά με τις εγχώριες μαγείρισσες.

Αν και προφανώς, ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες του MasterChef υπήρχαν και αρκετές που το είχαν και με τα γλυκά, όπως η ‘σκέτη γλύκα όταν την γνωρίσεις από κοντά’ Γωγώ.

To μόνο σίγουρο όσον αφορά το BakeOff (part 2) είναι ότι ήδη μας έτρεξαν τα σάλια από την στιγμή που ανακοινώθηκε η παρουσιάστριά του, δηλαδή η δίμετρη Θεσσαλονικιά Ιωάννα Τριανταφυλλίδου που γύρισε από το Αμέρικα για αυτό το λόγο.

Αν και δεν έχω καταλάβει -από συνεντεύξεις ή insta posts της- αν όντως η ίδια ξέρει από γλυκά.

Τόσο να τα φτιάχνει εννοώ, όσο και να τα λιγουρεύεται, όπως π.χ. συμβαίνει εμφανώς με δεδηλωμένες insta-καψούρες μας όπως την Νάντια Μπουλέ που και ξέρει όντως να μαγειρεύει και δεν διστάζει να πασαλειφτεί κυριολεκτικά με τούρτα.

Την Πατρίσια Περιστέρη, που by the way και σχέση φέρεται να έχει / είχε με γνωστό ζαχαροπλάστη και συχνά πυκνά ποστάρει περι φαγητών.

Tην ‘μας λείπεις, να το ξέρεις’ Έλενα Παπαβασιλείου που παραδόξως έχει ποστάρει αρκετά γλυκά και φαίνεται να απολαμβάνει κάθε μπουκιά τους.

Την πληθωρική Πηνελόπη Πλάκα που βλέπετε και στην κεντρική φωτό και όντως μαγειρεύει καλά.

Ακόμη και την Κατερίνα Στικούδη που μπορεί να τα τρώει σπάνια (δεν φτιάχνονται από μόνα τους, τέτοια σώματα πατριώτη) αλλά η γλύκα είναι τόσο μεγάλη που την κάνει να αλοιθωρίζει.

Πίσω στο Bake Off. Εκεί όπου, εκτός από την παρουσιάστρια, έχουμε ήδη ξεχωρίσει (πάντα βάσει φωτογένειας), την -εκ Αγίας Βαρβάρας- Αλεξάνδρα Λέγγα που σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διατηρεί εταιρεία, με τρεις φίλους της, διεξαγωγής σεμιναρίων.

Tην υπερ-δραστήρια δικηγόρο Λένα Σαμέρκα που σπούδασε Νομική στο Λονδίνο, όπου μάλιστα έμενε και εργαζόταν μέχρι το 2017, και η οποία στον ελεύθερό της χρόνο φτιάχνει κοσμήματα, τρέχει στο μαραθώνιο και φτιάχνει γλυκά και τα διαθέτει σε συσσίτια.

Και, τέλος, την 21χρονη φοιτήτρια Νομικής Εύα Σεϊμενάκη που κερδίζει πόντους και λόγω καλής φυσικής κατάστασης (αφού από τα 17 δίδασκε λάτιν και από τα 18 της μέχρι και σήμερα tumbao) και επειδή λατρεύει να φτιάχνει τούρτες, τις οποίες διακοσμεί με περίτεχνο τρόπο.

Αν και η ωραιότερη Ελληνίδα ζαχαροπλάστρια παραμένει η αειθαλής Μάνια Ντέλου που μετά τις ‘γλυκές’ φωτογραφήσεις της πίσω στα 90s πλέον μας χαρίζει εξίσου ‘γλυκές’ δημιουργίες ως ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου.

Τι μένει για το τέλος; Μια εικόνα της -ακριβοθώρητης πλέον- Δούκισσας Νομικού που πάντα μας ανοίγει την όρεξη.