WOMEN

Οι καλύτεροι ερωτικοί φωτογράφοι στο Instagram είναι γυναίκες

Γιατί το γυμνό γυναικείο σώμα είναι πολύ ιερή υπόθεση για να το αφήσεις στα 'άγαρμπα' αντρικά χέρια.

Είναι εύκολο πράγμα να κάνεις γυμνό. Αυτό που είναι πραγματικά δύσκολο είναι το αποτέλεσμα να είναι ερωτικό και, ταυτόχρονα, καλλιτεχνικό. Να αξίζει μια θέση σε μια γκαλερί, για να γίνω πιο σαφής.

Αυτό που παλιά, στα αντρικά περιοδικά, λέγαμε λαικά ‘σέξι αλλά όχι πρόστυχο’, όταν δείχναμε σε κάποια επίδοξη φωτογραφιζόμενη το ‘concept’ προκειμένου να την πείσουμε ότι το κομμάτι (ώμου, σπάλας ή οτιδήποτε άλλο) που με χίλια ζόρια αποφάσισε να μας δείξει, θα έμπαινε στο Hall of Femme των αντίστοιχων φωτογραφήσεων που έχουν ποτέ λάβει χώρα στον πλανήτη Γη.

Εδώ ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα account στο instagram γυναικών ερωτικών φωτογράφων που έχουν καταφέρει να αναδείξουν το γυμνό σε τέχνη.

Και που’ σαι, να την θυμάσαι αυτή την ατάκα, προκειμένου να την επαναλάβεις όταν το κορίτσι σου σε πιάσει να κοιτάζεις ‘επίμονα’ κάποια από τα NSFW posts τους.

Η Brook Olimpieri λατρεύει τα pin up

Εν αρχή η Brooke Olimpieri, την οποία βλέπετε και στην κεντρική εικόνα του άρθρου (όχι, δεν είναι μοντέλο, αλλά η ίδια η φωτογράφος). Η οποία, πέρα από φωτογράφος με έμφαση στο λίγο ‘βρώμικο’ pin up με γενναίες πινελιές ρετρό, είναι και το αφεντικό του Filthy Mouth Creative Agency το οποίο -μεταξύ άλλων- εκδίδει και το Another Filthy Magazine.

Δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μας να την αποκαλέσουμε θηλυκή Τerry Richardson μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε άλλο τρόπο να σου επικοινωνήσουμε λεκτικά το πόσο λατρεύει την ωμή διάσταση των πραγμάτων (καθώς επίσης τα 80s και τα 90s). Το μόνο που χρειάζεται να συγκρατήσεις είναι ότι είναι αυτοδίδακτη, ότι Filthy Mouth είναι το παρατσούκλι που της είχε δώσει ο άντρας της όταν πρωτογνωρίστηκαν στο Las Vegas και τίποτε από όσα αγγίζει δεν έχει γεύση βανίλια (βλέπε αθώο και άσπιλο) γιατί ούτε αυτή υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο.

Επίσης, ειδική μνεία στην Νοτιοαφρικανή Jess Lee Buchanan, ένα από τα μοντέλα της που ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά.

H Melissa Cartagena τιμά την Κολομβία

Το κορίτσι από το Μεντεγίν, που μένει πλέον στην Νέα Υόρκη, αποτελεί τον ορισμό τoυ πολυτάλαντου καθώς, πέρα από φωτογράφος, είναι σκηνοθέτης και visual artist.

Ένας συνδυασμός ιδιοτήτων που την βοηθούν να αφηγηθεί, με τον δικό της τρόπο, τις δικές της ιστορίες. Πάντα με πρωταγωνίστριες εκθαμβωτικές γυναίκες που νομίζεις ότι ξεπήδησαν από κάποιο βίντεο της Βeyonce.

Εδώ ο παράγοντας σέξι δεν είναι μόνο αυξημένος, αλλά και κλειστοφοβικός. Υπό την έννοια ότι αισθάνεσαι ότι είσαι ακριβώς δίπλα της όταν τραβάει κάθε λήψη. Αξίζει το follow σου και με το παραπάνω.

Στην Sophia Sinclair αρέσουν οι εκπλήξεις

Η Καλιφορνέζα φωτογράφος, δουλειές της οποίας έχει σίγουρα δεις σε έντυπα όπως το Playboy και το Nakid Magazine, είναι μεγάλο πειραχτήρι.

Στην δουλειά της το γυμνό υπονοείται, δεν φαίνεται απαραίτητα κατάμουτρα. Και αυτό -σε συνδυασμό με το καλό μάτι που έχει για τα περί μόδας και την εξαιρετική επιλογή σε μοντέλα που κάνει- την βοηθούν στο να ξεχωρίσει από το τσούρμο.

Σόρι, στις μούσες της εννοώ, όπως τις έχει χαρακτηρίσει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις της. Για την ακρίβεια στις ‘παιχνιδιάρες’ μούσες της, αφού ένα από τα αγαπημένα της τερτίπια είναι το να προκαλεί τα ‘χρηστά ήθη’.

H Lana Prins εκτιμά τις φίλες της

Άλλη μια περίπτωση ταλαντούχας φωτογράφου που πρώτα και πάνω από όλα έστρεψε τον φακό της πάνω της (ναι, είναι ωραία σου λέω). Και μετά πάνω στις εξίσου φωτογενείς φίλες της.

H μικρή Ολλανδέζα, που γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη στη θάλασσα και ξεκίνησε να ασχολείται με την φωτογραφία στα 15 της, αντιμετωπίζει το γυναικείο κορμί (και συνολικά την περιρέουσα πραγματικότητα) με ένα ρομαντικό και άκρως συναισθηματικό πρίσμα. Το αποτέλεσμα, όπως μπορείς να δεις, είναι εξαιρετικό.

H Αngie Lopez αγαπά την αθωότητα

Δεν χρειάζεται να είσαι Master of photography για να συνειδητοποιήσεις τι το διαφορετικό φέρνει στο τραπέζι η συγκεκριμένη Δομινικανή φωτογράφος και visual artist που ζει και εργάζεται στην Βαρκελώνη για πάνω από μια δεκαετία.

Στα δικά της τα post οι παραλίες και οι ξανθοί άγγελοι (wannabe Victoria’s Secret) που κυριαρχούν στα portofolio των υπολοίπων, απουσιάζουν. Τα δικά της μοντέλα είναι διαφορετικά. Αθώα. Με τεράστια μάτια. Αισθαντικά. O ορισμός, δηλαδή, του σέξι αλλά όχι πρόστυχα.

H Aimee Oh δεν φοβάται το σέξι

Ποτέ δεν ξεχνάς μια φωτό της. Και ποτέ δεν την μπερδεύεις με οποιαδήποτε άλλου. Γιατί κάθε φωτό της ταλαντούχας φωτογράφου, με έδρα το Βερολίνο, είναι σαν μια γροθιά στο πρόσωπο.

Ποιος είπε ότι οι γυναίκες φωτογράφοι οφείλουν να είναι αγγελικά πλασμένες; Μερικές φορές είναι πιο χαρντκορ από ότι μπορείς να φανταστείς. Χωρίς, ωστόσο, να χάνουν ποτέ την αισθητική τους αξιοπρέπεια.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Melissa Cartagena