WOMEN

Οι πιο σέξι υπέρ-ηρωίδες της μικρής οθόνης

Είναι πλέον τόσες πολλές και τόσο καυτές που έχουμε χάσει κανονικά το λογαριασμό. Ώρα να τον βρούμε.

Αφορμή το Legends of Tomorrow, η τελευταία σειρά του είδους (συν δυο ντουζίνες ακόμη που είναι σε φάση development ή πιλότου), που μόλις έσκασε μύτη. Πραγματική αφορμή ο κακός ο χαμός στα comments την τελευταία φορά που ‘τολμήσαμε’ να αναφερθούμε συγκεκριμένα σε μια (την Katie Cassidy του Arrow) από αυτές.

Η νέα άφιξη

Είναι προφανώς πολύ νωρίς να αποφασίσουμε αν το Legends of Tomorrow, το τρίτο ‘αδελφάκι’ στην παρέα των Arrow και Flash είναι καλό, κακό ή ‘ντροπή για το έθνος’.

 

Ωστόσο μπορούμε ήδη να κάνουμε μια ασφαλή πρόβλεψη για ποιες είναι εκείνες που θα μας ‘κολλήσουν’ στην οθόνη. Συγκεκριμένα η λαχταριστή ‘σηκώθηκε από τον τάφο, αλλά είναι του κουτιού’ 29χρονη Caity Lotz (πρώην χορεύτρια της Lady Gaga και μοντέλο), παλιά γνώριμή μας από το Arrow, στο ρόλο της White Canary.

 

Αγαπημένη, ναι. Αλλά δεν φτουράει μια μπροστά στην δίμετρη 28χρονη Δανέζα Stephanie Corneliussen, την οποία σου πρωτοσυστήσαμε ως την σκύλα γυναίκα του executive στο Mr. Robot (η ίδια που βλέπεις στην κεντρική φωτό του άρθρου). Ένα πρώην supermodel (και η πρώτη από την πατρίδα της που έγινε ποτέ εξώφυλλο στο Αμερικάνικο Playboy) στον guest star ρόλο της Σοβιετικής φυσικού Valentina Vostok.

 

Τι μένει για το τέλος; Απλή αναφορά (χωρίς καν φωτό) στο Hawkgirl, που το υποδύεται η ταλαντούχα (βλέπε γνωστή από το Broadway) Ciara Renee και στην Jewel Staite που την γνωρίσαμε και την συμπαθήσαμε κάποτε στο Firefly.

Τα κορίτσια του Arrowverse

Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά όλα όσα πρωταγωνιστούν στις υπόλοιπες -βασισμένες σε κόμικ της DC- τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται στο CW και μοιράζονται το ίδιο σύμπαν και τους ίδιους παραγωγούς (Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow και το ‘συχωρεμένο’ Constantine).

Το γενικό αξίωμα εδώ είναι ‘Περί υπερ-ορέξεως κολοκυθόπιτα’. Ξεκινώντας από τα κορίτσια του Arrow, για τα οποία φαίνεται ότι πολλοί εκεί έξω έχετε ιδιαιτέρως έντονη γνώμη. Εμείς, ρίξαμε τον προβολέα πάνω στην Katie Cassidy/Black Canary.

 

Για εσάς, αν έχω καταλάβει καλά, η μεγάλη μάχη για την κορυφή διεξάγεται μεταξύ της 24χρονης Willa Holland (πρώην μοντέλο, που ξεκίνησε όταν ο γείτονάς της στα Hamptons, Steven Spielberg την τράβηξε ένα βίντεο όταν ήταν επτά ετών) ως Thea Queen / Speedy.

 

Και της 27χρονης Αυστραλής Jessica De Gouw ως Helena Bertinelli (βλέπε The Huntress), που μπορεί να έπαιξε λίγο, αλλά κέρδισε πολλά (μεταξύ άλλων την εκτίμησή μας).

 

Βέβαια, της τα έχω λίγο ‘μαζεμένα’ γιατί αυτή ήταν ο λόγος που έφυγε από την οθόνη μας η υπερ-σέξι Ινδικής καταγωγής Janina Gavankar (γνωστή στο Arrow ως Detective McKenna Hall-ακόμη πιο γνωστή ως η θεά Shiva στο The League και η shapeshifter στο True Blood). Δεν μπορούσε δηλαδή να πυροβολήσει και να αφήσει παράλυτη κάποια άλλη;

 

Από εκεί και πέρα δεν θα ήταν σωστό να μην πούμε ένα λόγο (καλό ή κακό δεν έχει σημασία) για την 24χρονη Καναδέζα Emily Bett Rickards ως Felicity Smoak (ξεκίνησε ως guest και πήρε ‘προαγωγή’ από τη 2η σεζόν και μετά). H οποία, ωστόσο, έχει μηδενικό σουξέ. Λογικό όταν έχει να συναγωνιστεί με κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά όπως η Κινέζικης καταγωγής ‘τοξότρια’ Celina Jade ως Shado (που χτύπησε και μια φωτογράφηση στο Αμερικάνικο Maxim).

 

Η Γιαπωνέζικης καταγωγής 27χρονη supermodel Rila Fukushima ως Katana (αν και, προσωπικά, είμαι περισσότερο φαν της Devon Aoki, την οποία αντικατέστησε).

 

H 30χρονη Κatrina Law που γνωρίσαμε -πολύ πιο γυμνή- ως την ‘σκλάβα που όλοι θα θέλαμε να μας κάνουν δώρο’ στο Spartacus (εδώ υποδύεται την Nyssa al Ghul).

 

Και, φυσικά, τη διαχρονική καψούρα μας/ θεά των απανταχού geeks Summer Glau των Firefly και Terminator-The Sarah Connor Chronicles (στα 34 της πλέον), την οποία είδαμε στη 2η σεζόν ως Isabel Rochev/ Ravager.

 

Ευτυχώς που στο The Flash τα πράγματα είναι πολύ πιο συγκεκριμένα. Πιο βαβαβούμ σέξι από όλες είναι η 29χρονη Peyton List, που γνωρίσαμε ως χρυσοθήρα γραμματέα του Roger στο Mad Men (και φέτος έπαιζε και την γεωλόγο στο Blood & Oil). Εδώ την βλέπουμε ως την επίδοξη εγκληματία Lisa Snart/ Golden Glider.

 

Και πιο εστέτ σέξι η λεπτεπίλεχτη ‘χείλια για φίλημα’ Danielle Panabaker, πρώην πριγκίπισσα της Disney και πρώην scream queen (Friday the 13th, The Crazies, The Ward, Piranha 3DD) ως η επιστήμονας που μετατρέπεται σε κάτι άκρως επικίνδυνο και παγωμένο.

 

Από εκεί και πέρα ομολογώ ότι είναι ερωτεύσιμη η Candice Patton ως η κόρη του detective Joe West (χωρίς να κόβομαι), γλυκύτατη η 19χρονη Violett Beane ως Jesse Quick και άξιες αναφοράς οι Britne Oldford ως Peek-a-Boo, Emily Kinney του The Walking Dead ως Bug-Eyed-Bandit και Kelly Frye ως Plastique. Μονάχα όμως η Shantel VanSanten ως Patty Spivot έχει αποδείξει ότι ξέρει να προκαλεί καύσωνα (έστω και μίνι, τύπου συνοικιακό).

 

Oι υπόλοιπες γυναίκες της DC Comics

Εν αρχή, όπως είναι σωστό και νόμιμο, η γλυκύτατη Melissa Benoist ως η ξαδέλφη του Superman στο Supergirl για την οποία, φυσικά, έχουμε ήδη μιλήσει διεξοδικά. Tόσο για εκείνη, όσο και γενικότερα για τα κορίτσια με κάπες.

 

Στο πλευρό της οποίας συναντάμε (και συγκινούμαστε λίγο-μπράβο ρε παραγωγοί) την Helen Slater (βλέπε την πανέμορφη κινηματογραφική Supergirl του 1984) ως τη θετή μάνα της πρωταγωνίστριας.

 

Και -ως guest star- την Laura Vandervoort, που έπαιξε τo Supergirll στο Smallville, ως το/την Indigo.

 

Ενώ στο cast βλέπουμε επίσης με καλό μάτι την χλιαρώς σέξι Brit Morgan ως Livewire και την ‘έχεις εξαιρετικό γούστο, τυχερέ σύζυγε Channing’ Jenna Dewan-Tatum ως Lucy Lane, τη μικρότερη αδελφή της Lois. Υπέροχο σώμα, υπέροχο πρόσωπο, υπέροχη γυναίκα.

 

Aντίστοιχα, στο Gotham, πάνω από όλες δεσπόζει η Βραζιλιάνικης καταγωγής Morena Baccarin (ως Leslie Thompkins) η οποία, στα 36 της, παραμένει εξωφρενικά & διαχρονικά ποθητή.

 

Στο πλευρό της οποίας διεκδικούν με αξιώσεις θέση η Erin Richards, μια 28χρονη Ουαλή με κοφτερά ζυγωματικά που τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα.

 

Και η ‘σοκολατένια αμαρτία’ Jessica Lucas, μια Αφρικανικής καταγωγής 30χρονη Καναδέζα (Melrose Place, Friends with Benefits, Cloverfield) που αδικαιολόγητα δεν είναι ήδη μεγαλύτερη σταρ, ως Tabitha Galavan (αυτή με το μαστίγιο).

 

Και οι δυο πιο σέξι (ατομικά και ως σύνολο) από την ‘ταλαντούχα, αλλά πολύ γλυκιά για τα γούστα’ μου γουρλομάτα Camren Bicondova στον αρχετυπικό ρόλο της Selina ‘Cat’ Kyle.

 

Το αντίπαλο δεος της Marvel

Δεν πιστεύω να κουράστηκες, αφού μέχρι τώρα έχουμε καλύψει μόνο το 50% της ‘εξεταστέας ύλης’. Είδες που στα έλεγα σωστά στον πρόλογο; Είναι τόσες πολλές και τόσο καυτές που δεν ξέρεις να πρωτοδιαλέξεις. Ευτυχώς που οι σειρές της Marvel έχουν λιγότερα eye candy σε σχέση με τις αντίστοιχες της DC.

Ας ξεκινήσουμε από το Agent Carter. Εκεί όπου, όπως έχουμε επισημαίνει και εδώ, η ‘θα έπρεπε να είναι πιο πρωτοκλασάτη’ 29χρονη Lyndsy Fonseca (η κόρη στο How I Met Your Mother και η Alex στο Nikita), τριτοτέταρτο βιολί στη σειρά, είναι πιο σέξι από την πρωταγωνίστρια Hayley Atwell.

 

Αν και, για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, η 33χρονη Βρετανή έχει δυο όχι και τόσο ‘κρυφά’ όπλα (επίσης δεν έχει υπερ-δυνάμεις, άρα δεν θα έπρεπε κανονικά να είναι εδώ).

 

Εξίσου ‘μετρημένα κουκιά’ είναι τα πράγματα και στο -συνολικά εξαιρετικό- Jessica Jones, με την Krysten Ritter να ταιριάζει ταμάμ στο ρόλο της υπερ-ηρωίδας

 

Ειδική μνεία στο γεγονός ότι εδώ βλέπουμε την Carrie-Anne Moss να παίζει την πρώτη λεσβία πρωταγωνίστρια σε σειρά της Marvel και ότι συμπρωταγωνίστρια είναι η σικάτη 31χρονη Αυστραλέζα Rachael Taylor (βλέπε 666 Park Avenue, Charlie’s Angels) ως η καλύτερη φίλη της ηρωίδας.

 

Από το Powers ξεχωρίζει (όχι πολύ, μια σταλιά φάση) η 29χρονη Ρωσίδα Olesha Rulin ως η wannabe Calista Secor.

 

Και η σοκολατί 26χρονη Logan Browning με τα υπέροχα πράσινα μάτια -την οποία είχαμε ήδη σταμπάρει από το Hit the Floor- ως Zora.

Can we be your New Year's resolution? January of the #HitTheFloor Calendar available for desktop download. Go to my Twitter for link  

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Logan Laurice Browning (@loganlaurice) στις

 

Αντιθέτως το ‘σκληροτράχηλο’ Daredevil μας έχει δώσει πολλές χαρές αφού στο cast του περιλαμβάνεται η διαχρονική μας εμμονή Rosario Dawson, ίσως η ωραιότερη μουλάτα του σύμπαντος , στον ρόλο της νοσοκόμας Claire Temple που βοηθάει τον ήρωά μας.

 

Μπόνους η αξιοπρόσεκτη Elodie Yung ως η δολοφονική Elektra Natchios και, ακόμη περισσότερο, η κοκκινομάλλα καψούρα μας από την εποχή του True Blood, Deborah Ann Woll, ως η αινιγματική Karen Page.

 

Tέλος, όσον αφορά το Agents of S.H.I.E.L.D., οφείλουμε να πούμε ένα ευχαριστώ για τον ιδανικό συνδυασμό ‘παλιοσειρών’ όπως η Drea de Matteo ως Karla Faye Gideon και η 43χρονη Saffron Burrows ως Victoria Hand.

Γνώριμων και χαρακτηριστικών προσώπων/κορμιών όπως η αιθέρια Νεπαλέζα Dichen Lachman (του Dollhouse και του The 100) ως η inhuman Jiaying και η αποτυχημένη Wonder Woman Adrianne Palicki ως Bobbi Morse.

 

Και φρέσκων (ή σχετικά φρέσκων) αφίξεων όπως η κυριλέ Βρετανή Elizabeth Henstridge ως Jemma Simmons, η ‘πολύ κουλ για το καλό της’ Ming-Na Wen ως Melinda May και φυσικά η Chloe Bennet ως Daisy Johnson/ Quake (η οποία γίνεται καλύτερη όσο προχωρά η φάση).