WOMEN

Οι σέξι μαγείρισσες που κάνουν τα σάλια μας να τρέχουν

Και με αυτά που φτιάχνουν και με αυτά που είναι.

Μην κοιτάς στην Ελλάδα, που σέξι είναι κατά κύριο λόγο μόνο οι τηλεοπτικοί σεφ. Στο εξωτερικό υπάρχουν μια σειρά από κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά που ξέρουν να την πασπαλίζουν την παστουρμαδόπιττα.

Οι διαχρονικά σέξι

Στα 45 της η Padma Lakshmi, πάλαι ποτέ παρουσιάστρια και executive producer του Top Chef παραμένει ένα λαχταριστό πιάτο tikka masala. Η πιο σέξι γυναίκα (μοντέλο, ηθοποιός, συγγραφέας) που έχει ασχοληθεί ποτέ με το άθλημα.

Στο ‘κατόπι’ της, υπό μια έννοια, η -επίσης Ινδικής καταγωγής- Bal Arneson, celebrity chef με τον πιασάρικο τίτλο ‘Spice Goddess’.

Αν και στα κιτάπια μου, η μόνη που μπορεί να την αγγίξει είναι η Chrissy Teigen, γυμνό μοντέλο, αστεία, insta-girl, food blogger και συγγραφέας βιβλίου μαγειρικής.

Ειδική μνεία στην Tiffani Amber Thiessen, την Valerie της καρδιάς μας, η οποία, στα 41 της, μας άνοιξε την κουζίνα της και μαγείρεψε για πάρτη μας στα πλαίσια της εκπομπής Dinner at Tiffani’s στο Cooking Channel.

Στην ραγδαία ανερχόμενη Naked chef του YouTube Chef Jenn, την 24χρονη Αργεντινή chef που μαγειρεύει γυμνή προκειμένου να πείσει τους άντρες φίλους της ότι η μαγειρική είναι διασκεδαστική. Εμείς πάντως, πειστήκαμε από το πρώτο καρέ.

 

Καθώς επίσης στην έξοχη Βραζιλιάνα Heave Delhaye, μια πραγματική diva στην κουζίνα. Πρώην μοντέλο και νυν τηλεοπτική παρουσιάστρια που δείχνει στο διψασμένο για μάθηση κοινό της Ευρωπαϊκές συνταγές.

Από εκεί και πέρα cookies φτιάχνει -για την πλάκα της την αρχή, για φιλανθρωπία μετά- η πιο χοτ πεθαίνεις Karlie Kloss.

Διάδοχος, υπό μια έννοια, της 41χρονης πλέον Catherine McCord πρώην μοντέλο της Victoria’s Secret και επίσης κάτοχος ενός εξαιρετικού σετ ποδιών, που παράτησε τα πάντα για να γίνει mommy food blogger και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής.

Οι σταθερές αξίες

Μόνιμη παρουσία σε κάθε σχετική λίστα έχουν την τελευταία δεκαετία -χωρίς, μεταξύ μας, να είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο, η Aida Mollenkamp , πρώην μπαλαρίνα, η Gail Simmons, επίσης της ‘ακαδημίας’ του Top Chef, η καυτή Λατίνα Ingrid Hoffmann και η χαριτωμένη σέξι Claire Robinson του Food Network με το ‘γευστικό’ μπούστο.

Με την τελευταία -κανονική σεφ, όχι απλώς τηλεοπτική- να είναι σαφώς ανώτερη από την υπερ-εκτιμημένη Rachael Ray, που απλώς έκανε κάποτε μια κιτσάτη φωτογράφηση στο FHM η οποία αναπαράγεται συνεχώς.

Kαι, όσον αφορά το πρόσωπο και την αύρα, κατά πολλούς συγκρίσιμη με την 55χρονη πλέον Nigella Lawson. Αγγλίδα, δημοσιογράφος, συγγραφέας, γευσιγνώστρια και πληθωρική καψούρα ενός ολόκληρου έθνους.

Ίδια κλάσης γυναίκα με την Ιταλοαμερικανίδα Giada De Laurentiis του Food Network που ότι χάνει σε ύψος το κερδίζει σε μάτια (διαπεραστικά πράσινα), στήθος (μεγάλο για το μέγεθός της) και τσαχπινιά. Μπόνους ότι έχει κερδίσει Emmy και ότι παραμένει εσαεί ευλύγιστη εξαιτίας της εμμονής της με την yoga.

Οι ανερχόμενες τσαπερδόνες

Καλές περιπτώσεις να έχεις στο νου σου είναι η ΑμερικανοΦινλανδή Sara La Fountain που κέρδισε το Gourmand World Cookbook Award με την πρώτη.

Η μορφονιά Devin Alexander, συγγραφέας μαγειρικής και παρουσιάστρια του Healthy Decadence στο Fit TV.

Και το τρίο ‘στόχος μας η κορυφή και μόνο αυτή’. Συγκεκριμένα η 33χρονη Katie Lee, πρώην σύζυγος του Billy Joel, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, σεφ, προφανώς παρουσιάστρια και αρθρογράφος σε περιοδικά του χώρου.

H hip 30χρονη Haylie Duff, μεγαλύτερη αδελφή της Hilary Duff, blogger, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και παρουσιάστρια του The Real Girl’s Kitchen που βασικά μας σερβίρει τις συνταγές της γιαγιάς της.

Και η τσαχπίνα Natalie Forte, δημοσιογράφος, insta-girl και παρουσιάστρια του America’s Best Bites. Μια χαρά περίπτωση για δάγκωμα.

Όσον αφορά τις κανονικές σεφ, εκείνες που δεν βγαίνουν στα κανάλια αλλά περνά κάθε βράδυ στην κουζίνα, καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στην 24χρονη Joanna Powell, την πιο σέξι σεφ ζαχαροπλαστικής, με έδρα το tapas bar cafe Aion.

Την εξωτική Κορεάτισσα Kristen Kish, νικήτρια της 10ης σεζόν του Top Chef και μια από τις καλύτερες σεφ στην Βοστόνη.

Και την -επίσης γεμάτη τατού- Emma Hearst, της γνωστής εκδοτικής οικογένειας, που άνοιξε το δικό της εστιατόριο στο Lower East Side όταν ήταν μόλις 23 ετών.

Τι συμβαίνει στο Ελλάντα

Περί ορέξεως, προφανώς κολοκυθόπιτα. Αλλά, όπως και να το κάνεις, είναι λίγο ‘εκκεντρικό’ να βλέπεις ως sex symbol κάποια από τις Ελληνίδες που μας μαγειρεύουν καθημερινά από την μικρή οθόνη.

Μοναδική εξαίρεση η Ελληνοαμερικανίδα σεφ ζαχαροπλαστικής Marisa Churchill, παρουσιάστρια του My Sweet & Skinny Life στο ΣΚΑΙ, που έμαθε να φτιάχνει τα γλυκά της (αυτά που έχουν εκθειάσει επώνυμοι τύπου Cindy Crawford, De Niro και Oprah) από την γιαγιά της.

Άξια διάδοχος της -επίσης Ελληνοαμερικανίδας- Cat Cora, ακόμη σέξι στα 48 της, λεσβίας, σεφ (Iron, λόγω της εκπομπής του Food Network) και παρουσιάστριας του Around the World in 80 Plates.

Επίσης εννοείται πως δεν ξεχνάμε την Ναταλία Δραγούμη η οποία και βιβλίο μαγειρικής έβγαλε (μαζί με την κόρη της) και εκπομπή μαγειρικής μας σέρβιρε (το Μ.Α.Μ., εκείνο που μαγείρευε μαζί με επώνυμους καλεσμένους και τις μανάδες τους) και ήταν και παραμένει άκρως λαχταριστή και ευλύγιστη.

Εντελώς γλυκο-χέρα φάση είναι και η Άντα Λιβιτσάνου, μια γυναίκα πληθωρική σε χαρακτήρα και τσαμπουκά (ξέρω τι σου λέω, την γνωρίζεις και φαπ την ερωτεύεσαι), ιδιοκτήτρια του Ada’s Little Kitchen στη Γλυφάδα.

Επίσης άκρως ταλαντούχα στο σπορ (της ζαχαροπλαστικής) μας προέκυψε η Μάνια Ντέλου, πάλαι ποτέ Σταρ Ελλάς 1993, κάψα κάθε 40άρη και νυν συνιδιοκτήτρια του JAR by sweet mates στον Ψάρο Ψυχικού που ξεκίνησε ένα σεμινάριο ζαχαροπλαστικής ως τρόπο δημιουργικής απασχόλησης και το μετέτρεψε σε δουλειά.

Ειδική μνεία -επειδή έχουμε μνήμη ελέφαντα- στην Νικόλ Κοτόβος, ιδιοκτήτρια των Hampton’s (που πλέον έχουν κλείσει), που γνωρίσαμε από την σχέση της με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Από εκεί και πέρα ‘πειστική’ περίπτωση μαγείρισσας, έστω και σαν εικόνα, είναι η Μαρία Κορινθίου που έκανε την συγκεκριμένη ‘τύφλα να έχει η Λόρεν’ φωτογάφηση για χάρη γνωστού ιταλικού οίκου μαγειρικών σκευών.

Και ακόμη πιο πειστική η Σμαράγδα Καρύδη να μαγειρεύει, στο Ο καλύτερός μου φίλος, πρωινό φορώντας την ποδιά της και μόνο αυτή.

Κανονικά θα έπρεπε να βάλω εδώ και την Ζυγούλη από τις Επικίνδυνες Μαγειρικές. Αλλά εκείνη δεν μαγείρευε, απλά έτρωγε.

Τι μένει για το τέλος; Η Δήμητρα Ματσούκα να παίζει με μια μελιτζάνα στο ‘Η αγάπη είναι ελέφαντας’ (από 27.00 και μετά). Να μια γυναίκα για κουζίνα.