PUBLI

Οι ωραίες των βορείων προαστίων

Δεν είναι τόσο πολλές όσα στα δυτικά. Ούτε απαραίτητα τόσο βαβαβούμ όσο εκείνες του Πειραιά. Ωστόσο είναι εδώ και διεκδικούν με αξιώσεις την προσοχή μας.

Στα πλαίσια της επιχείρησης Καλλο-κράτης, ενός φιλόδοξου project με στόχο την ‘χαρτογράφηση’ της ελληνικής ομορφιάς ανά περιφέρειες, έχουμε ήδη κάνει στάση σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Πειραιά, Δυτική Ελλάδα, νησιά Ιονίου  και στα δυτικά προάστια των Αθηνών. Ώρα για τις ‘βόρειες’ να μας θαμπώσουν με τα κάλλη τους.

Οι εστεμμένες

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα καλλιστεία και τα κορίτσια από τα μέρη αυτά. Μάλλον τα σνομπάρουν. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω ότι η μοναδική που θυμάμαι από τα μέρη αυτά (συγκεκριμένα το Χαλάνδρι, με πατέρα πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού) είναι η Ρία Αντωνίου, Β’ Σταρ Ελλάς 2008, ‘σκάντζα’ της Αλεξανδράτου ως sex symbol στο αντρικό μυαλό (όταν πρωτοέσκασε μύτη ως Σταρ Πελοπόννησος) και νυν ‘καριερίστα’ στην Ιταλία. Αν και, στην περίπτωσή της, κάνει για δέκα. Ειδικά αν την έχεις δει ποτέ από κοντά.

Κοιτάζοντας πιο πίσω, άξια αναφοράς είναι και η περίπτωση της Εύης Βατίδου, Μις Ελλάς 1999. Ναι, πριν τον γάμο με τον Κούγια ήταν μοντέλο. Κάτι που οι παλιότεροι σίγουρα θυμούνται (εκείνη και τις φωτογραφήσεις της).

Ενώ επίσης εστεμμένη είναι και η Βριλησιώτισσα Βίκυ Μανώλη, νικήτρια του Miss Europe Face 2005 και γνωστή από τη σχέση της με το Φουστάνο. Μια μελαχρινή πραγματικά να την πιεις στο ποτήρι (βλέπε σικάτη και σέξι) που ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί δεν έγινε τελικά τόσο επώνυμη όσο τα προσόντα της ‘επέβαλλαν’.

Οι παρουσιάστριες

Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό είναι ένα είδος που πολύ ευδοκιμεί στο ‘ψυχρό’ (τι εννοείς; δεν κάνει σταθερά -3 βαθμούς στην Κηφισιά σε σχέση με τη Γλυφάδα;) κλίμα της περιοχής. Ξεκινώντας με την Κατερίνα Καινούργιου που ξεκίνησε την μεταμόρφωσή της από flat στρουμπουλή μελαχρινή σε τούμπανο πλατινέ λίγο μετά από την αποφοίτησή της από το Λύκειο της στην Πεύκη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Μια γυναίκα που κάποιοι την θεωρούν σέξι και κάποιοι όχι, αλλά, ως αίσθηση, σε ‘πείθει’ ότι έχει μεγαλώσει στα βόρεια. Έχει το συγκεκριμένο αέρα, αν θες, χωρίς να υπάρχει πρόθεση αυτό να ακουστεί ‘ρατσιστικό’ και βασικά ηλίθιο (όπως είναι όλες, άλλωστε, οι γενικεύσεις).

Τον ίδιο ‘αέρα’ διαθέτει και η Ευγενία Μανωλίδου, κόρη βιομηχάνου (που πέθανε όταν εκείνη ήταν 14, αφήνοντας την οικογένεια με οικονομικά προβλήματα) ,η οποία γεννήθηκε στο Νέο Ψυχικό και πήγε σχολείο στο Παλαιό Ψυχικό. Μόνο που εκείνη ήταν καλλονή από τα νιάτα της.

Όπως από τα νιάτα τους ήταν καλλονές και -αν δεν με απατά η μνήμη μου- και φίλες (για την ακρίβεια συμπαίκτριες στην τοπική ομάδα βόλεϊ του Γαλατσίου-άθλημα στο οποίο οφείλουν τα κορμιά τους) οι Δέσποινα Καμπούρη και Ελένη Καρποντίνη.

Ενώ περίπου την ίδια εποχή, επίσης στο Γαλάτσι, ξεκινούσε και την πορεία της στο χώρο η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Εκείνες που δεν περιμένεις με τίποτα ότι είναι βόρειες είναι οι Φλόριντα Πετροτσέλι και Λυδία Παπαϊωάννου.

Η πρώτη επειδή, αν και όντως γεννήθηκε στο Χολαργό, μετακόμισε και μεγάλωσε στην Ιταλία, όπου και έμεινε μέχρι τα 20 της.

Όσον αφορά την αγαπημένη μας ‘γλωσσοκοπάνα’ Λυδία, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Βριλήσσια, η αλήθεια είναι ότι σου δίνει την αίσθηση ότι μεγάλωσε καρακέντρο. Για την ακρίβεια σε όποια περιοχή του κέντρου είναι χιπ, 1-2 χρόνια πριν αυτή όντως γίνει.

Η σέξι εκδοχή της υποκριτικής

Η Μαρία Κορινθίου, γέννημα θρέμμα Παλαιού Ψυχικού, είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ωραίας και σέξι ηθοποιού από τα βόρεια. Ακόμη και αν ως σουλούπι φέρνει περισσότερο σε Ιταλίδα.

Ενώ και η Τζένη Μπότση, διαχρονικά αγαπημένη μας και απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, παίρνω όρκο ότι κάπου στα βόρεια μεγάλωσε. Εκεί που άλλωστε συνεχίζει και μένει σε ένα σπίτι φουλαρισμένο σε βιβλία.

Επίσης στα βόρεια, κατά πάσα πιθανότητα στη Κηφισιά, ήταν που γεννήθηκε και μεγάλωσε η -άκρως εντυπωσιακή και σταθερά εξαφανισμένη τα τελευταία χρόνια- Χριστίνα Σέιχ, την οποία γνωρίσαμε από το 10 λεπτά Κήρυγμα.

Καθώς επίσης και η Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη που αργότερα ‘αλλαξοπίστησε’ μετακομίζοντας στα νότια.

Όμως εκείνες οι δυο ενζενί που αποδεικνύουν το συγκριτικό πλεονέκτημα των βορείων προαστίων στο συγκεκριμένο πεδίο είναι οι Βίκυ Παπαδοπούλου και Κατερίνα Γερονικολού.

Η πρώτη, την οποία γνωρίσαμε από το σίριαλ του Παπακαλιάτη (και που, προσωπικά, θεωρώ μια από τις πιο όμορφες γυναίκες που έχω δει από κοντά στη ζωή μου), γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Με τα βιβλιοπωλεία της περιοχής να είναι το διαχρονικό στέκι της.

Ενώ εξίσου ‘μελετηρή’ υπήρξε και η Κατερίνα Γερονικολού, το κορίτσι με τα υπέροχα γαλάζια μάτια, που πριν μας συστηθεί με τον Λάκη το Γλυκούλη είχε φροντίσει ήδη να πάρει το πτυχίο της από την Νομική Αθηνών.

Με το μικρόφωνο στο χέρι

Εδώ στα βόρεια, ακόμη και οι τραγουδίστριες είναι κλασάτες. Ξεκινώντας από την Βριλησιώτισσα Βανέσα Αδαμοπούλου, κόρη λυκειάρχη, ‘υπόδειγμα’ του πως πρέπει να φοριέται ένα τζιν σορτσάκι και νυν συγγραφέα και πρωταγωνίστρια σε παιδικές παραστάσεις.

Και συνεχίζοντας με δυο από τις ωραιότερες νέες τραγουδίστριες των τελευταίων ετών, όπως -κατά κοινή ομολογία- είναι η Josephine (γέννημα θρέμμα Αγίας Παρασκευής), με το εξαίσια γυμνασμένο σώμα.

Kαθώς επίσης και η Έλενα Τσαγκρινού των Otherview (που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι), φρέσκια και χυμώδης σε βαθμό κακουργήματος. Ιδανικό τέλος στο αφιέρωμα. Δεν συμφωνείς;