WOMEN

Survivor, ποια είπαμε θα είναι η δική σου Αποστολία Ζώη;

Η απρόσμενη νίκη στο Nomads της 'Νίντζα' από τον Βόλο καθιστά σαφές ότι κάθε reality επιβίωσης χρειάζεται την τραγουδίστρια του.

Χρειάζεται γερό στομάχι για να σταθείς στην πίστα. Ειδικά όταν πρέπει να στέκεσαι πάνω σε 12ποντα τακουνία, φορώντας κάτι που να αναδεικνύει τις ‘φωνητικές σου χορδές’.

Ειδικότερα όταν έχεις να ντιλάρεις με την (καλή, κακή, ενίοτε και επικίνδυνη) τρέλα που κουβαλάνε πάνω τους μαγαζάτορες, οι υπόλοιποι τραγουδιστές και, πάνω από όλα, οι πελάτες.

Κάτι που δεν ξέρω από ιδία εμπειρία, αλλά έχω συνειδητοποιήσει μετά από πολλά χρόνια συνεντεύξεων με γυναίκες που έχουν επιλέξει την συγκεκριμένη καριέρα.

Αυτού του είδους τα ‘κότσια’, λοιπόν, αυτού του τύπου η ‘συναισθηματική νοημοσύνη’, αποδείχθηκε ότι είναι επαρκής για να μετατρέψει την βετεράνο/ μπαρουτοκαπνισμένη τραγουδίστρια Αποστολία Ζώη (μέλος του Hall of Femme μας εδώ και χρόνια) στην πρώτη γυναίκα που κερδίζει reality επιβίωσης στην Ελλάδα.

Κάτι που δεν είναι καθόλου, μα καθόλου αυτονόητο.

Ειδικά αν σκεφτείς ότι άφησε στο διάβα της/ έφαγαν την σκόνη της, πέρα από τους άντρες, ένα μάτσο αθλήτριες, όπως η Ελληνοκολομβιανή προπονήτρια στίβου Δήμητρα Φραντζή (κάθε εκατοστό του κορμιού της οποίας φρόντισε να μας δείξει ο -εμφανώς καψουρεμένος μαζί της- καμεραμάν).

Συν ένα ‘κοπάδι’ από ευλύγιστες πρωταθλήτριες με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς όπως οι Όλγα Πηλιάκη, Βασιλική Μηλιούση και Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Εκείνες δηλαδή στις οποίες πόνταρε περισσότερο αρχικά το κανάλι προκειμένου να διαφοροποιήσει το ύφος του Nomads από εκείνο του Survivor με στόχο να αναδείξει το αθλητικό ιδεώδες.

Βάζοντας στο μείγμα και 1-2 τραγουδίστριες, όπως την Αποστολία και την Χριστίνα Κολέτσα, ως -με το συμπάθιο και στις δυο, αλλά αυτό πιστεύω- κάτι σαν διακοσμητικά πολυτελείας. Αυτό που στο χωριό μου έλεγαν και eye candy.

Αν και οφείλω να θυμίσω ότι και η Χριστίνα (που έχει περάσει πραγματικά πολύ δύσκολα στη ζωή της, χτίζοντας μόνη της την μοίρα της, από την στιγμή που έφυγε από το σπίτι της με ένα 20ευρω στην τσέπη) έφυγε από μόνη της επειδή δεν περνούσε καλά. Ναι, ξεκίνησε ως παλτό. Αλλά στάθηκε μια χαρά στα πόδια της και πήρε και μια σειρά από νίκες πριν την κάνει.

Όσον αφορά το ότι, όπως κάποιοι θα επισημάνουν, η Αποστολία είχε αθλητική προϋπηρεσία, έχοντας υπάρξει στα νιάτα της πρωταθλήτρια καταδύσεων, αυτό είναι εντελώς άκυρο. Είπαμε, το έκανε στα νιάτα της.

Το μόνο ουσιαστικά που αποδεικνύει είναι ότι ήξερε (όπως και η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης, Κατερίνα Στικούδη, που μέχρι τα 18 της έκανε 6 ώρες προπόνηση καθημερινά) από πειθαρχία και από στοχοπροσήλωση. Κάτι που δεν είναι ασήμαντο. Δείχνει χαρακτήρα.

Προφανώς και δεν είναι το επάγγελμα που κρίνει ποιος θα νικήσει σε ένα reality επιβίωσης αλλά ο χαρακτήρας του ανθρώπου, η φυσική του κατάσταση, το αν του ταιριάζουν τα αγωνίσματα και αν έχει την τύχη να μην τραυματιστεί.

Προφανώς και υπάρχουν περιπτώσεις τραγουδιστριών που συμμετείχαν και δεν τα πήγαν καλά, όπως η άκρως αθλητική Ειρήνη Παπαδοπούλου του Survivor που έφυγε λόγω κακής ψυχολογίας και οι μη μου άπτου τριάδα του Survival Secrets (Μαρία Ματσούκα, Ιρένε Τροστ, Κατερίνα Τράκα) που ήταν πολύ του σαλονιού για να πάνε μπροστά.

Αλλά, στο μυαλό μου, η Αποστολία Ζώη αποδεικνύει ότι και το επόμενο Survivor, που ξεκινάει τέλος του Ιανουαρίου, χρειάζεται να έχει 2-3 τραγουδίστριες με μεγάλα κότσια μέσα.

Κάτι που δεν έχω διαπιστώσει να συμβαίνει στα ονόματα που ακούγονται μέχρι τώρα (Μιχάλης Μουρούτσος, Νάσος Παπαργυρόπουλος, Νίκη Πετρουλάκη, Δανάη Γεωργαντά, Στέλιος Κρητικός, Γιάννης Βαρδής, Δημήτρης Βλάχος).

Αν και προφανώς είμαστε χαρούμενοι που παίζει εντός να βρίσκεται η διαχρονική μας καψούρα και νυν fashion blogger, Όλγα Φαρμάκη. Μια γυναίκα φτιαγμένη για να φοράει μπικίνι και να τρέχει slow mo.

Καθώς και η νέα εμμονή μας για το 2018, η 186 εκατοστών Βεροιώτισσα Ιωάννα Μπέλλα, στην οποία πήραμε πρόσφατα συνέντευξη.

Για αυτό και είπαμε να πασπαλίσουμε επιλεγμένα σημεία του παραπάνω αφιερώματος με φωτό από εκείνες τις τραγουδίστριες που ξέρουμε ότι έχουν κότσια και έχουν ξεπεράσει πολλά και τις οποίες θέλουμε να δούμε στο αεροπλάνο για τον Άγιο Δομίνικο.

Είτε γιατί είναι fit, γουστάρουν τα extreme sports και διαθέτουν πολλά καντάρια τρέλας, όπως η Josephine Wendel.

Είτε γιατί είναι fit, αποφασισμένες, κλασάτες και με το ένστικτο του νικητή, όπως η Θωμαή Απέργη.

Είτε γιατί είναι fit και έχουν αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα, ακόμη και όταν πέφτουν σφαίρες (κυριολεκτικά και μεταφορικά στα πόδια τους) όπως η ‘combo Jessica Rabbit και Hell’s Angels’ Αγγελική Ηλιάδη.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα, μεγάλη κάψα του Τούρκου παραγωγού για να μπει εντός Survivor υπήρξε η Πάολα.

Δεν μπορεί, εκείνος κάτι παραπάνω πρέπει να ξέρει για την άβυσσο -και το απίστευτο πείσμα- που κρύβει η ψυχή μιας βεραμάν τραγουδίστριας.