HOT RIGHT NOW

Το δράμα των ξενιτεμένων μοντέλων μας

Μέχρι πέρυσι πόζαραν ανέμελες στα εξώφυλλα, έβγαιναν με αθλητές και μαύριζαν στις Μυκονιάτικες ξαπλώστρες. Πλέον λιώνουν τις  γόβες τους στο Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη. Καταραμένη φτώχεια.  

‘Χιλιάδες λαμπροί  νέοι έλληνες επιστήμονες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε χώρες του εξωτερικού’. Αυτή την ‘σαχλαμάρα΄ διαβάζεις συνήθως στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αλλά ούτε λέξη δεν γράφεται για μια άλλου είδους ‘γενοκτονία’, αυτή που αγγίζει κάθε Έλληνα άντρα, δηλαδή των sex symbols μας. Των κοριτσιών που αναδείξαμε με τα χεράκια μας (μεταφορικά, κυριολεκτικά, όπως θέλεις πάρτο) και που πλέον αναγκάζονται να μας εγκαταλείψουν για τα ξένα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι –ελαφρώς- ειρωνεύομαι.

Αν και το θέμα δεν είναι τόσο επουσιώδες όσο νομίζεις. Γιατί μπορεί τώρα να φεύγουν κάποιες, αυτές που έχουν τα τυπικά προσόντα να πετύχουν και την απαραίτητη φιλοδοξία, αλλά προσεχώς θα φύγουν όλες. Οι κανονικές μοντέλες, οι μοντέλες β, η Ζέτα Θεοδωροπούλου, το λαγουδάκι της, ακόμη και η 35άρα ξανθιά που χαλβαδιάζεις στο mini market της γειτονιάς σου. Και η επιγραφή ‘Προσεχώς Ελληνίδες’, που κάνουμε πλάκα ότι θα βάλουν τα στριπτιτζάζικα στην Σόφια, θα γίνει πραγματικότητα.

Κάτι που συνειδητοποίησα μιλώντας με την Σάσα Μπάστα, η οποία επίσης σκέφτεται σοβαρά –και με πόνο ψυχής- μετά τις γιορτές να την κάνει για Λονδίνο. Όπως έχει δηλώσει ‘Μου έκαναν πρόταση να πάω να δουλέψω στο Λονδίνο. Είδαν μία φωτογράφηση που έκανα για περιοδικό μόδας, τους άρεσε πολύ κι έτσι επικοινώνησαν μαζί μου. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω, γιατί νομίζω ότι την Ελλάδα δεν μπορώ να την αλλάξω με τίποτα. Όποτε φεύγω στο εξωτερικό με πιάνει μελαγχολία. Παρ’ όλο που η χώρα μας δεν διανύει την καλύτερη περίοδο’.

Θα πάει. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω και εγώ. Άλλωστε εκεί, στο Λονδίνο, θα βρει και καλή παρέα, συγκεκριμένα την Νταιάνα Ιγροπούλου, πάλαι ποτέ Miss Young και Miss Queen of the Universe, η πρώτη της σειράς που έφυγε εξωτερικό, λίγους μήνες πριν χτυπήσει η κρίση. Η αλήθεια είναι ότι η Νταιάνα έφυγε συνειδητά, για να σπουδάσει υποκριτική. Αλλά  τι να γυρίσει να κάνει σε μια χώρα που, από την άνοιξη, θα στην τηλεόραση θα παίζουν μόνο τούρκικα; Και αυτά σε επαναλήψεις;

H Xριστίνα Στεφανίδη, από την άλλη, μας εγκατάλειψε εδώ και 1 ½ χρόνο λόγω έρωτα. Συγκεκριμένα αυτόν με τον Παναγιώτη Κονέ, με τον οποιόν έμεναν μαζί στο Μιλάνο και τώρα στη Μπολόνια. Εκείνος παίζει μπάλα. Εκείνη σπουδάζει ιταλικά, πηγαίνει σε casting και ψάχνει ένα τρόπο να χωθεί στην ιταλική τηλεόραση. Αν και, στην πραγματικότητα, όλα αυτό αποτελεί για εκείνη μεταβατική φάση. Κομμάτι του μεγάλου της σχεδίου που είναι να φύγει για σπουδές στο UCLA, ώστε να έχει τα απαραίτητα προσόντα για την καριέρα διπλωμάτη που πάντα ονειρευόταν.

Από την Ιταλία έκανε ένα πέρασμα αρκετών μηνών η Ρία Αντωνίου, με τις φήμες που την ήθελαν να τα έχει φτιάξει με ιταλό ηθοποιό και να είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο ιταλικό Dancing with the stars, να αποδυκνύονται μούφες. Αλλά εκείνη συνεχίζει να κάνει κανονικά τις γύρες της ανά την Ευρώπη, με όπλο το dance κομμάτι Give me. Ενώ ο βαρύς χειμώνας θα την βρει στις παραλίες του Μαιάμι. Πάντα για δουλειά.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη βρίσκεται εδώ και 2 μήνες και η Σύλβια Παπαδάκη, playmate 2008, που πολεμάει με αξιώσεις να βρει μια θέση στις εκεί πασαράλες. Άλλωστε διαθέτει το μοναδικό προνόμιο του να έχει ένα κορμί ιδανικό για editorial, με μπόνους ένα μεγάλο φυσικό στήθος, ιδανικό για σέξι φωτογραφήσεις.

Με άλλα λόγια, από του χρόνου, θα κάνεις κρα  για να βρεις γνωστή σου σε εξώφυλλο περιοδικού. Αν υπάρχουν ακόμη περιοδικά. Και τότε θα καταλάβεις πως αισθάνεται κάθε Σλοβάκος 18άρης, που βλέπει την γκόμενα, την αδελφή του και όλες τις συμμαθητριές του να ετοιμάζουν βαλίτσες από τα 15 τους.