LIFE

The Thing

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της Ανθρωπότητας μπορεί να είναι και η τελευταία της

Το πρίκουελ της κλασικής ταινίας τρόμου του Τζον Κάρπεντερ “The Thing”, μέσα από τη ματιά του πολλά υποσχόμενου νεαρού σκηνοθέτη Μάτις Βαν Χέινινγκεν και με την εγγυημένη υπογραφή των παραγωγών του φιλμ “Dawn of the Dead”. Φέτος τα Χριστούγεννα, μια απειλή κρύβεται στο χιόνι.

28 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Audio Visual

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η παλαιοντολόγος Δρ. Κέιτ Λόιντ (Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ) φτάνει στην Ανταρκτική για να συναντήσει μία ομάδα Νορβηγών επιστημόνων, που ανακάλυψαν θαμμένο στον πάγο έναν εξωγήινο οργανισμό. Μετά από ένα απλό πείραμα όμως, το αγνώστου προελεύσεως ον ‘ξυπνάει’ και στρέφεται ενάντια σε ό,τι συναντάει, με μία μοναδική ιδιότητα: να μετατρέπεται σε πιστό αντίγραφο κάθε ζωντανού οργανισμού. Η Κέιτ θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με τον πιλότο Κάρτερ (Τζόελ Έτζερτον) και τον φίλο του Τζέιμσον (Άντεγουεϊλ Ακινουόγε-Αγκμπάζε) για να αποτρέψουν την καταστροφική πορεία του μυστηριώδους οργανισμού που καταφέρνει να στρέψει τον άνθρωπο ενάντια στον άνθρωπο.

Βασισμένο στην ιστορία “Who Goes There” του Τζον Κάμπελ Τζούνιορ.

Σκηνοθεσία: Μάτις Βαν Χέινινγκεν

Ηθοποιοί: Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Τζόελ Έτζερτον, Άντεγουεϊλ Ακινουόγε-Αγκμπάζε, Ούλριχ Τόμσεν, Έρικ Κρίστιαν Όλσεν, Τροντ Έσπεν Σάιμ

Μια Απειλή, Μια Ιστορία

H ιστορία της ταινίας “The Thing” ξεκινά το 1938, όταν ο διάσημος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Τζον Κάμπελ Τζούνιορ πρωτοκυκλοφόρησε το pulp μυθιστόρημα “Who Goes There?”. Το βιβλίο περιγράφει τα τρομακτικά γεγονότα που συμβαίνουν όταν μια ομάδα επιστημόνων στην Ανταρκτική ανακαλύπτει ένα σκάφος εξωγήινης προέλευσης. Το 1951, το έργο του Κάμπελ ενέπνευσε τους Χάουαρντ Χοκς και Κρίστιαν Νάιμπαϊ που δημιούργησαν το φιλμ “The Thing From Another World”, κάνοντας ένα σαφή παραλληλισμό της αρχικής ιστορίας με την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Τριάντα χρόνια μετά, το 1982, ο Τζον Κάρπεντερ επέστρεψε στο βιβλίο του Τζον Κάμπελ για να δημιουργήσει το φιλμ “The Thing”, ένα κλασικό θρίλερ που ενέπνευσε γενιές ολόκληρες κινηματογραφιστών αλλά και κινηματογραφόφιλων. Τι συνέβη όμως πριν από όσα ξετυλίγονται στο φιλμ του Κάρπεντερ; Ακόμη 30 χρόνια μετά, την απάντηση δίνουν οι παραγωγοί της ταινίας “Dawn of the Dead” που πάνε ένα βήμα πίσω και με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων εφέ αφηγούνται μια ιστορία που εξιστορεί το πώς ξεκίνησαν όλα.