140 μέλη των Ελλήνων Προσκόπων επέστρεψαν με ασφάλεια στις οικογένειές τους

Μια ευχάριστη είδηση, μια μικρή ανάσα.
SHARES

Σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας απομακρύνθηκαν χθες από τα μέτωπα της καταστροφικής μεγάλης πυρκαγιάς 140 μέλη των Ελλήνων Προσκόπων (παιδιά και Ενήλικα Στελέχη) που πραγματοποιούσαν τις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις στις περιοχές Μάτι, Άγιος Ανδρέας και Αγία Μαρίνα.

Τα παιδιά, μέλη 10 Προσκοπικών Συστημάτων της Αττικής, χωρισμένα σε δύο ομάδες μεταφέρθηκαν αρχικά η μια ομάδα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Μάκρης και η άλλη στα ΚΑΑΥ της Νέας Μάκρης. Από εκεί, η πρώτη ομάδα μεταφέρθηκε με λεωφορεία, με μέριμνα της Κεντρικής Διοίκησης στα Συστήματά τους και παραδόθηκαν στους γονείς τους. Η δεύτερη ομάδα, μαζί με τα παιδιά των κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων, μεταφέρθηκαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και από εκεί και πάλι με λεωφορεία της Κεντρικής Διοίκησης, μεταφέρθηκαν στα Συστήματά τους και παραδόθηκαν στους γονείς τους.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι ευχαριστούν όσους συνέβαλαν καθοριστικά στην ασφαλή μεταφορά των μελών μας στην οικογένειές τους και συγχαίρουν τα Ενήλικα μέλη τους για την ετοιμότητα και την ψυχραιμία με την οποία έδρασαν και η οποία είχε ως αποτέλεσμα μία πολύ καλά συντονισμένη και επιτυχημένη επιχείρηση να έχει αίσιο τέλος και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη συμπαράστασή τους στα Σώματα Ασφαλείας που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές για τη δημιουργία ενός Κέντρου Υποστήριξης και Βοήθειας ενώ παράλληλα έχουν θέσει στη διαθεσιμότητά τους μία ομάδα με περισσότερα από 50 Ενήλικα Στελέχη στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα να συνδράμουν οπουδήποτε τους ζητηθεί.

(κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi)

Share
 

24Media Network

Ελευθερόπουλος: "Έχω πάει να δω την ΑΕΚ, μου άρεσε η ηχώ στη Σκεπαστή"

Η τελευταία του συνέντευξη χάνεται στο βάθος των χρόνων. Από τη μία, αμφιβάλλει αν αυτά που σκέφτεται έχουν ενδιαφέρον για τον αναγνώστη. Από την άλλη, αμφιβάλλει για το αν υπάρχει λόγος να μοιραστεί αυτά που έχει στο μυαλό. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, απελευθερωμένος από οπαδικές ταμπέλες και με θαυμαστή εσωτερική ισορροπία, μιλάει στο Contra.gr για ιστορίες, ποδοσφαιρικές και μη, που γνωρίζουν πολύ λίγοι.

Το δίκιο και το άδικο του Χιμένεθ

Ο Τσάρλυ γράφει για τις ευθύνες του Μανόλο Χιμένεθ στο ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού, την "κληρονομιά" του Ουζουνίδη και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο Ισπανός τεχνικός.

 
PROMO
Social Man