Κείμενα

 

Η πιο μισητή γυναίκα αυτήν τη στιγμή στην Αμερική

Η δημόσια κατήγορος που παγίδευσε τους ανήλικους στο 'When they see us' σήμερα ζει μια κόλαση.

Αν είσαι ένας απ' αυτούς που όσο έβλεπαν το 'When They See Us', έτρεμαν απ' τα νεύρα τους κάθε φορά που εμφανιζόταν στην οθόνη η δημόσια κατήγορος Linda Fairstein, τότε διάβασε προσεκτικά τις επόμενες γραμμές, θα λειτουργήσουν φαρμακευτικά. Δεν πρόκειται βέβαια (εδώ ακολουθεί spoiler για τη σειρά, αν δεν την έχεις δει ακόμη, μη συνεχίσεις) να συναγωνιστούν τη 'δικαίωση' που ήρθε στο τελευταίο επεισόδιο και κάπως μας βοήθησε να κοιμηθούμε εκείνο το βράδυ -"κάπως"-, βλέποντας ότι τουλάχιστον οι 'Πέντε του Central Park' τελικά αθωώθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι η λύση για να μη βαρεθείς ποτέ το αυτοκίνητό σου

Όταν όλα γύρω αλλάζουν, δεν γίνεται εσύ να μένεις στάσιμος.

Στη ζωή σου θα περάσεις σίγουρα κάποια στιγμή από τη φάση του "έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, χρειάζομαι μια αλλαγή στη ζωή μου". Είναι κάτι που μας απασχολεί όλους, αλλά σε διαφορετικές ηλικιακές φάσεις και στιγμές τον καθένα. Κι έτσι η ζωή σου, οι επιθυμίες και οι ανάγκες σου αλλάζουν διαρκώς. Είτε επειδή μεγαλώνεις, είτε επειδή αλλάζει το προσωπικό/οικογενειακό στάτους σου, είτε επειδή απλά έχουν αλλάξει οι συνήθειες σου, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Διαβάστε περισσότερα

Ένας στους δύο ανθρώπους σήμερα θα έκοβε ευχαρίστως το σεξ

Η πρώτη μεγάλη έρευνα του 2019 για τις ερωτικές μας συνήθειες κατέληξε σε μερικά πολύ ασυνήθιστα αποτελέσματα.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις της έρευνας ήταν η εξής: 'Αν έπρεπε να στερηθείς κάτι από τα δύο, θα επέλεγες να κόψεις το σεξ ή τα social media για έναν χρόνο;'

Διαβάστε περισσότερα

Η ανεξάντλητη κουζίνα της Νάξου

Ένα νησί τόσο πλούσιο που παράγει προϊόντα διαμάντια και φαγητά θεσπέσια.

Θυμάμαι όταν είχα πάει στην Νάξο για πρώτη φορά είχα εντυπωσιαστεί από τα χωριά της, τις παραλίες της και φυσικά το φαγητό της. Όμως αυτό που με είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό ήταν ότι όσο πήγαινα προς την ενδοχώρα έβλεπα μια χώρα πλούσια, γεμάτη ζώα και καλλιέργειες που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο κυκλαδίτικο νησί. Η Νάξος μοιάζει ευλογημένος τόπος και κατά συνέπεια ευλογημένοι όσοι γεύονται τα υπέροχα προϊόντα της.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσο νερό μπορείς να βάλεις στο ποτό σου;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη "συνεργασία" που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σου.

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις στον κόσμο των ποτών είναι "Πως πίνεις το ουίσκι;". Σκέτο, με πάγο ή με νερό. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο οι ειδικοί απαντούν πάντα το τρίτο και υπάρχει μια τεράστια σχέση μεταξύ οποιουδήποτε spirit και του νερού και αυτήν θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Σπουδές: Τι χρειάζεται να ξέρεις για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης και έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, την διασύνδεση του με την βιομηχανία και την κοινωνία.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί την κορυφαία επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη.  Έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων σπουδαστών που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Προσφέρει την δυνατότητα σπουδών εκτός Ελλάδος, σε ένα εντελώς νέο και διαφορετικό περιβάλλον το οποίο, όμως, είναι την ίδια στιγμή γνώριμο και φιλικό, στην καρδιά της Κύπρου, στην πρωτεύουσα Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Το νορβηγικό νησί που θέλει να καταργήσει τα ρολόγια

Αν με κάποιο τρόπο του περάσει, θα είναι η πρώτη περιοχή του κόσμου χωρίς ζώνη ώρας.

Σε ένα πείραμά τους, το 1917, ο Edwin και η Lucy Boring έκαναν ένα πείραμα. Διέκοπταν τον ύπνο διαφόρων ανθρώπων, προκειμένου να δουν αν εκείνοι μπορούσαν να καταλάβουν τι ώρα είναι, χωρίς να κοιτάξουν κανένα ρολόι ή να έχουν μπροστά τους οποιαδήποτε άμεση ένδειξη. Οι εκτιμήσεις ήταν πράγματι ακριβείς σε ένα εύρος περίπου 50 λεπτών βασιζόμενοι σε ενδείξεις όπως ήταν το πόσο νυσταγμένοι ήταν, πόσα αυτοκίνητα άκουγαν να κινούνται απ’έξω, τους κόκορες, κτλ. Σχεδόν όλοι οι ερωτώμενοι έτειναν να εκτιμούν ότι η ώρα ήταν λίγο αργότερα από αυτό που πράγματι ήταν.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Σινεμά

Οι 6 ήρωες της κινηματογραφικής σεζόν

Μισή ντουζίνα ηρωικές φιγούρες από την κινηματογραφική σεζόν που τελείωσε.

POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO