Κείμενα

 

Τους θυμάσαι αυτούς; 9 παίκτες που αγοράσαμε γιατί βρέθηκαν στο δρόμο μας

Όταν οι ελληνικές ομάδες αντί να κάνουν scouting, ψωνίζουν από τους αντιπάλους τους στην Ευρώπη.

Δεν φημιζόμαστε για το σκάουτινγκ μας. Απ' όταν άνοιξε ο ασκός του Μπόσμαν φήμες (επιβεβαιωμένες) θέλουν τις ελληνικές ομάδες να φέρνουν άγνωστους παίκτες με καραβιές από χώρες που δεν ξέρουν καν πού βρίσκονται στο χάρτη, ενώ τα τελευταία χρόνια ψωνίζουν και με βάση τα στατιστικά του Football Manager.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσο εξωφρενικά πλούσιος ήταν τελικά ο Εσκομπάρ

8 στοιχεία για να καταλάβεις το ασύλληπτο μέγεθος της περιουσίας του.

O Pablo Escobar υπήρξε ο πλουσιότερος έμπορος ναρκωτικών όλων των εποχών, με την περιουσία του στις αρχές του '90 να υπολογίζεται κοντά στα 30 δισ. δολάρια. Ο 'τσάρος της κόκας', 'ο Ελ Παντρίνο', ο 'δον Πάμπλο', ο άνθρωπος με τα τόσα ονόματα που ενέπνεαν φόβο και σεβασμό στους αντιπάλους του, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μία εξωφρενική περιουσία σε λιγότερο από δύο δεκαετίες.

Διαβάστε περισσότερα

Τελικά, γιατί τα λέμε cocktails;

7 συναρπαστικές ιστορίες για το πώς πήρε το όνομά του αυτό που λατρεύεις να πίνεις όταν κάθεσαι σε ένα μπαρ.

Η αλήθεια είναι ότι στην κουλτούρα του Έλληνα το cocktail ήρθε πρόσφατα. Μέχρι πριν μερικά χρόνια πίναμε κυρίως mixed drinks, σκέτα, άντε και κανένα κλασσικό στα μεγάλα κέφια. Δεν είχαμε ούτε την παιδεία, ούτε πάνω από όλα την ιστορία άλλων χωρών πάνω σε αυτό το θέμα. Όμως ξαφνικά, πριν μερικά χρόνια έγινε ένα τεράστιο 'μπουμ' και στα χέρια όλων βρέθηκαν ποιοτικά, πρωτοποριακά και ενδιαφέροντα cocktails.

Διαβάστε περισσότερα

Ήρθε η ώρα για τα πρώτα (και καλύτερα) sneakers της σεζόν

10 ζευγάρια που ορίζουν την αισθητική γραμμή του φθινοπώρου.

Τα sneakers έχουν πάντα μία δική τους δυναμική, αλλά φέτος θα εκτοξευτούν. Ο λόγος είναι σίγουρα η τάση των διάσημων σχεδιαστών να μεταφέρουν όλη την άνεση του αθλητικού στυλ σε πιο urban εκδοχές.

Διαβάστε περισσότερα

Τι απέγιναν τα αδέρφια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Η παρακμή της τελευταίας δυναστείας του Βυζαντίου.

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είχε επτά αδέρφια μεγαλύτερα και δύο μικρότερα. Εμείς θα μιλήσουμε μόνο για τα μικρότερα, τα πιο άχρηστα και ανίκανα της οικογένειας, αυτά που επιβίωσαν της πτώσης της Πόλης και παρέδωσαν ό, τι απέμεινε στα χέρια των Τούρκων.

Διαβάστε περισσότερα

Η απάνθρωπη προπόνηση ενός αθλητή του NFL

Ίσως η πιο σκληρή ρουτίνα στον παγκόσμιο επαγγελματικό αθλητισμό αυτή τη στιγμή.

Οι αθλητές του NFL έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια φυσικής κατάστασης. Προσωπικά, τους παρομοιάζω με σούπερ ήρωες. Η αγωνιστική περίοδός τους είναι μικρή γιατί το άθλημα είναι απίστευτα απαιτητικό και καταπονεί το σώμα σε ασύλληπτο βαθμό.

Διαβάστε περισσότερα

Τι κρύβουν τα λογότυπα των μεγαλύτερων εταιρειών του πλανήτη;

Το μάρκετινγκ έχει πάει σε άλλο επίπεδο.

Στα μέσα των '90s ήταν πολύ της μόδας οι τρισδιάστατες κάρτες. Ίσως να είχαν κάποιο άλλο όνομα, αλλά δεν έχει τόση σημασία. Επρόκειτο για κάρτες στιλ καρτ ποστάλ, οι οποίες με μια πρώτη ματιά έμοιαζαν ν' απεικονίζουν απλώς ένα τοπίο. Αφού, όμως, έμενες για κάμποσα δευτερόλεπτα συγκεντρωμένος σ' αυτό τα δέντρα, τα βουνά και τα ποτάμια άρχιζαν να επαναπροσδιορίζουν τη θέση τους μέσα στο χώρο κι από δισδιάστατα να γίνονται τρισδιάστατα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man