Κείμενα

 

Τι απέγιναν τα αδέρφια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Η παρακμή της τελευταίας δυναστείας του Βυζαντίου.

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είχε επτά αδέρφια μεγαλύτερα και δύο μικρότερα. Εμείς θα μιλήσουμε μόνο για τα μικρότερα, τα πιο άχρηστα και ανίκανα της οικογένειας, αυτά που επιβίωσαν της πτώσης της Πόλης και παρέδωσαν ό, τι απέμεινε στα χέρια των Τούρκων.

Διαβάστε περισσότερα

Η απάνθρωπη προπόνηση ενός αθλητή του NFL

Ίσως η πιο σκληρή ρουτίνα στον παγκόσμιο επαγγελματικό αθλητισμό αυτή τη στιγμή.

Οι αθλητές του NFL έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια φυσικής κατάστασης. Προσωπικά, τους παρομοιάζω με σούπερ ήρωες. Η αγωνιστική περίοδός τους είναι μικρή γιατί το άθλημα είναι απίστευτα απαιτητικό και καταπονεί το σώμα σε ασύλληπτο βαθμό.

Διαβάστε περισσότερα

Τι κρύβουν τα λογότυπα των μεγαλύτερων εταιρειών του πλανήτη;

Το μάρκετινγκ έχει πάει σε άλλο επίπεδο.

Στα μέσα των '90s ήταν πολύ της μόδας οι τρισδιάστατες κάρτες. Ίσως να είχαν κάποιο άλλο όνομα, αλλά δεν έχει τόση σημασία. Επρόκειτο για κάρτες στιλ καρτ ποστάλ, οι οποίες με μια πρώτη ματιά έμοιαζαν ν' απεικονίζουν απλώς ένα τοπίο. Αφού, όμως, έμενες για κάμποσα δευτερόλεπτα συγκεντρωμένος σ' αυτό τα δέντρα, τα βουνά και τα ποτάμια άρχιζαν να επαναπροσδιορίζουν τη θέση τους μέσα στο χώρο κι από δισδιάστατα να γίνονται τρισδιάστατα.

Διαβάστε περισσότερα

Έπιπλα φτιαγμένα για σεξ: Αυτό που χρειάζεσαι και δεν το ξέρεις

Δεν αγοράζεις καναπέ. Αγοράζεις 40 νέες στάσεις.

Βολικό το κρεβάτι, μανιτζέβελη η πολυθρόνα, βωμός του σεξ το πλυντήριο, αλλά σαν τα έπιπλα που είναι κατασκευασμένα μόνο για σεξ, δεν έχει. Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αφού ακόμα και σε αρχαίους Αιγυπτιακούς παπύρους που χρονολογούνται από το 1150 πΧ., γίνονται αναφορές σε έπιπλα κατασκευασμένα αποκλειστικά για σεξ, ωστόσο τα σύγχρονα έπιπλα του σεξ αποτελούν μια μορφή τέχνης.

Διαβάστε περισσότερα

Το τέλος της τζούφιας κοπάνας

Πώς μια απόφαση που υπόσχεται λίγο έξτρα ύπνο στους μαθητές απειλεί να εξαφανίσει έναν θεσμό.

Σε μια σκηνή που πρέπει να άγγιξε στιγμές δόξης και 'Ρόδας, Τσάντας και Κοπάνας', οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις ο Υπουργός Παιδείας εξήγγειλε μετά τον αγιασμό την πρόθεσή του για μετατόπιση του σχολικού ωραρίου στις 9 από τη σεζόν 2019-20.

Διαβάστε περισσότερα

Το κενό και άλλα 9 πράγματα που μας έχουν λείψει από το σχολείο

Επιστρέψαμε (για λίγο) στην εποχή όπου το κυλικείο και η κοπάνα είχαν τον πρώτο λόγο.

Πάντα θα θυμόμαστε το σχολείο με μία γλυκιά νοσταλγία. Το προαύλιο, οι διάδρομοι, οι αίθουσες με το νοσοκομειακό άσπρο χρώμα, το θορυβώδες γραφείο των καθηγητών και το κρυφό στέκι της παρέας μας έχουν τον πρώτο λόγο στο ταξίδι μας στον χρόνο, σε εκείνα τα ένδοξα χρόνια που ζούσαμε για την αδρεναλίνη της κοπάνας.

Διαβάστε περισσότερα

Η Αθήνα ετοιμάζεται να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα του skate

Οι κορυφαίοι του αθλήματος έρχονται στην Ελλάδα για ένα μοναδικό International Skate Tour.

Mπορεί η ‘πρωτεύουσα’ του αθλήματος να βρίσκεται κάπου στις Η.Π.Α., ωστόσο για μία εβδομάδα, από τις 14 μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, η καρδιά του skate θα χτυπάει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα. Μια πόλη γεμάτη, πλατείες, σκαλιά, υψώματα, κάγκελα, όλα αυτά που θέλει, δηλαδή, ένας skater. Πόσο πιο urban;

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man