Κείμενα

 

Πολύχρωμος Μαζωνάκης: Δέκα εκατομμύρια Έλληνες, ένας πραγματικός σταρ

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ντύθηκε χρωμολόγιο, ακριβώς για να μας προκαλέσει.

Ο χαρακτηρισμός 'σταρ' που αποδίδεται, όλο και πιο διστακτικά μετά την έκρηξη των προηγούμενων δύο δεκαετιών, σε ανθρώπους είναι από εκείνους τους χαρακτηρισμούς που όλοι τους καταλαβαίνουμε αλλά δεν είναι ακριβώς εύκολο να τους αναλύσουμε. Καμιά φορά είναι πιο δύσκολο να φτιάξεις θεωρία για πράγματα που ανήκουν στην καθημερινότητά σου.

Διαβάστε περισσότερα

Τα χέρια του είχαν μελανιάσει από τις αγκαλιές: Αναμνήσεις από τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Γιώργος Λιάνης και ο Παντελής Οικονόμου περιγράφουν την ανθρώπινη πλευρά του τελευταίου ηγέτη της ελληνικής πολιτικής, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Λένε ότι όσο ο χρόνος προχωράει, οι μνήμες σιγά-σιγά ξεθωριάζουν και τα βλέμματα προς το παρελθόν γίνονται πιο καθαρά, ψυχρά και αποστασιοποιημένα. Με όποιον τρόπο και να κοιτάξει κανείς προς τα πίσω, ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε αναμφίβολα μια σπάνια προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νικηφόρος Βουράκης ξέρει τι έκανε τις νύχτες ο μπαμπάς σου

Ο άνθρωπος που έφτιαξε το Trip και το Mad επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε το Αθηναϊκό underground.

Η συζήτηση με τον Νικηφόρο Βουράκη έχει φτάσει στο τέλος της. Η Φραντζέσκα, η φωτογράφος μας, έχει τραβήξει κάθε πιθανή και απίθανη λήψη που της επέτρεπε ο χώρος και οι καφέδες έχουν πληρωθεί. Το μόνο που μας έχει μείνει, είναι μία ακόμη φωτογραφία έξω από το παλιό Trip και Mad Club, στο ξεκίνημα της οδού Λυσίου, στην Πλάκα.

Διαβάστε περισσότερα

Η υποτιμημένη γοητεία του ακουστικού πορνό

Αλήθεια, δεν υπάρχει τίποτα πιο ερεθιστικό από μια ερεθιστική αφήγηση.

Το είδος του πορνό το οποίο αρέσει στον καθένα μας, είναι υπόθεση αυστηρά προσωπική, δίχως ταμπού, προκαταλήψεις και ντροπές. Αλίμονο, μεγάλα παιδιά είμαστε. Είμαι βέβαιος ωστόσο, πως όλες οι κατηγορίες έχουν ένα κοινό στοιχείο: απαιτούν οπτική επαφή. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε εξιτάρει και σε ενθουσιάζει, θέλεις να το βλέπεις, σου αρέσει να παρακολουθείς δύο (ή και περισσότερους) (ή και έναν τώρα που το ξανασκέφτομαι) ανθρώπους σε στιγμές ηδονής και καλοπέρασης.

Διαβάστε περισσότερα

5 μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοί που όμως θυσίαζαν παιδιά

Οι αρχαίοι θεοί ήθελαν μόνο το αίμα σου.

Πολύ συχνά, όταν κοιτάμε το παρελθόν και βλέπουμε τις βάρβαρες πρακτικές κάποιων λαών, τα αιμοδιψή έθιμα τα οποία κυριαρχούσαν μέσα στην κοινωνία τους, μας πιάνει μια αποστροφή, μια απορία πώς μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν κάτι τόσο εξωφρενικό, όπως είναι για παράδειγμα ο κανιβαλισμός ή οι ανθρωποθυσίες. Μεγαλύτερη εντύπωση όμως μας κάνει, όταν συναντάμε παρόμοιες πρακτικές σε πολιτισμούς που θεωρούνται φωτισμένοι, σε λαούς που υποτίθεται ότι έφεραν την ανθρωπότητα ένα βήμα μπροστά.

Διαβάστε περισσότερα

Η προπόνηση με άνισα βάρη καίει θερμίδες και λίπος

Δύο ανόμοια kettlebells μπορούν να γίνουν τα εργαλεία με τα οποία θα αλλάξεις γρηγορότερα το σώμα σου.

Αυτήν την εβδομάδα συνεχίζουμε τις πρωτότυπες προπονήσεις με μίνιμαλ εξοπλισμό. Για να εκτελέσεις τις ασκήσεις που ακολουθούν θα χρειαστείς δύο kettlebells με διαφορετικό βάρος το καθένα.

Διαβάστε περισσότερα

Η οριστική αποκαθήλωση του Michael Jackson

Οι εικόνες της σεξουαλικής κακοποιήσης στο ντοκιμαντέρ 'Leaving Neverland' είναι πολύ σκληρές για να τις αγνοήσεις.

Στην εξαιρετική σχολή χορού στον Άλιμο που πηγαίνει η οκτάχρονη κόρη μου, μια από τις φιγούρες που κοσμούν τα τζάμια της κεντρικής αίθουσας δείχνει τον Michael σε κανονικό μέγεθος καθώς εκτελεί μια από τις χαρακτηριστικές φιγούρες του.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8
PROMO
Social Man